2022. augusztus 17.
//
Jácint névnap

A digitális megoldások iparra gyakorolt hatásairól rendeztek konferenciát

2021. május 31. 11:37
Pannon Egyetem
Közel 100 fő részvételével Ipar 4.0 megoldások fejlesztésével kapcsolatos online konferenciát tartottak a Pannon Egyetem és az MTA Veszprémi Akadémiai Bizottság közreműködésével. A konferencia különlegességét az adta, hogy az előadók az Ipar 4.0 megoldásokat fejlesztő adat- és rendszertudományi szakmérnök és szakember képzés hallgatói voltak.

A Pannon Egyetem az elmúlt években jelentős előrelépéseket tett az ipar és a gazdaság digitális transzformációjához szükséges eszközeinek fejlesztésében, hangsúlyozta köszöntőjében Dr. Abonyi János szakvezető, a Pannon Egyetem Mérnöki Karának tudományos és stratégiai dékánhelyettese.

A konferencia nyitóelőadásában Bóna Péter a Com-Forth Ipari Informatikai Kft. ügyvezetője osztotta meg Ipar 4.0 megoldások beruházási és fenntartási költségeinek számszerűsíthetőségével kapcsolatos gondolatait.

Az előadások jól érzékeltették az adattudomány, a mesterséges intelligencia, és a számítógépes szimuláció eszköztárának termelő és szolgáltató rendszerek fejlesztésében való alkalmazhatóságát.

A gyakorlatorientált, ipari szakemberek bevonásra is építő Ipar 4.0 megoldásokat fejlesztő adat- és rendszertudományi szakmérnök képzés és az a kapcsolódó Autóipari Minőségirányítási szakmérnök szak szeptembertől ismét indul és a kapcsolódó kutatási és fejlesztési munka is tovább folytatódik annak érdekében, hogy a hazai gazdaság szereplői is növelni tudják versenyképességük az Ipar 4.0 megoldások bevezetésének és fejlesztésének köszönhetően.

vehir.hu

További cikkek

Nem lehetne, hogy akkor most egy kicsit tényleg visszaveszünk?
Nem lehetne, hogy akkor most egy kicsit tényleg visszaveszünk?
Miközben az eddig ismert, kényelmes világunk összeomlóban van, ahelyett hogy kicsit észbe kapnánk, még mindig a gázpedált tapossuk. Pedig nagyon ideje lenne a fékre lépni.
Több kérdést is felvet egy külföldi autós veszprémi alakítása
Több kérdést is felvet egy külföldi autós veszprémi alakítása
Hogy került oda? Nem volt egyszerűbb megoldás? Hogy veszett el a realitásérzék? A belvárosi Gizella-udvarban extrém sportolókat megszégyenítő mutatványt próbált végrehajtani egy autós.
Kerülhessenek közelebb a fenntarthatósághoz a hátrányos helyzetű fiatalok is!
Kerülhessenek közelebb a fenntarthatósághoz a hátrányos helyzetű fiatalok is!
Ünnepélyes keretek között újította meg hétfőn a Pannon Egyetem és a Hallgatói Önkormányzat együttműködését a Veszprém Városi Hátrányos Helyzetű Fiatalok Egyesületével, valamint a Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Technikummal.
Önkormányzati támogatások az iskolakezdéshez és az albérletekhez
Önkormányzati támogatások az iskolakezdéshez és az albérletekhez
Az önkormányzat idén is segíti a rászoruló családokat beiskolázási támogatással, valamint továbbra is elérhető az albérlet-támogatás a veszprémi egyetemisták részére, akik más városban kezdték meg tanulmányaikat. Ezekről is beszélt Porga Gyula, polgármester a Veszprém TV aktuális műsorában.
Repülős és ejtőernyős megemlékezés az elhunyt bajtársakért
Repülős és ejtőernyős megemlékezés az elhunyt bajtársakért
Hétfő délelőtt a Táborállás parkban felállított katonai emlékműnél emlékeztek elhunyt bajtársaikra a helyi repülős és ejtőernyős katonák.