2021. június 24.
//
Iván névnap

A digitális megoldások iparra gyakorolt hatásairól rendeztek konferenciát

2021. május 31. 11:37
Pannon Egyetem
Közel 100 fő részvételével Ipar 4.0 megoldások fejlesztésével kapcsolatos online konferenciát tartottak a Pannon Egyetem és az MTA Veszprémi Akadémiai Bizottság közreműködésével. A konferencia különlegességét az adta, hogy az előadók az Ipar 4.0 megoldásokat fejlesztő adat- és rendszertudományi szakmérnök és szakember képzés hallgatói voltak.

A Pannon Egyetem az elmúlt években jelentős előrelépéseket tett az ipar és a gazdaság digitális transzformációjához szükséges eszközeinek fejlesztésében, hangsúlyozta köszöntőjében Dr. Abonyi János szakvezető, a Pannon Egyetem Mérnöki Karának tudományos és stratégiai dékánhelyettese.

A konferencia nyitóelőadásában Bóna Péter a Com-Forth Ipari Informatikai Kft. ügyvezetője osztotta meg Ipar 4.0 megoldások beruházási és fenntartási költségeinek számszerűsíthetőségével kapcsolatos gondolatait.

Az előadások jól érzékeltették az adattudomány, a mesterséges intelligencia, és a számítógépes szimuláció eszköztárának termelő és szolgáltató rendszerek fejlesztésében való alkalmazhatóságát.

A gyakorlatorientált, ipari szakemberek bevonásra is építő Ipar 4.0 megoldásokat fejlesztő adat- és rendszertudományi szakmérnök képzés és az a kapcsolódó Autóipari Minőségirányítási szakmérnök szak szeptembertől ismét indul és a kapcsolódó kutatási és fejlesztési munka is tovább folytatódik annak érdekében, hogy a hazai gazdaság szereplői is növelni tudják versenyképességük az Ipar 4.0 megoldások bevezetésének és fejlesztésének köszönhetően.

vehir.hu

További cikkek

Megszűnik a kötelező maszkhasználat 5,5 millió beoltott elérése esetén
Megszűnik a kötelező maszkhasználat 5,5 millió beoltott elérése esetén
Megszűnik a kötelező maszkhasználat 5,5 millió koronavírus ellen beoltott ember elérése esetén - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön.
Sétával, filmmel, szomszédolással erősítik a helyi identitást
Sétával, filmmel, szomszédolással erősítik a helyi identitást
Három, a veszprémi örökséget feltáró, a helyi identitást és a közösséget erősítő program indul a városban, melyek keretében többek közt Veszprém történetét bemutató film, várostörténeti séták indulnak, valamint az egyes városrészek közösségei látják vendégül egymást.
A Veszprémi Petőfi Színház tölti meg élettel a felújított balatonalmádi kolostort
A Veszprémi Petőfi Színház tölti meg élettel a felújított balatonalmádi kolostort
A külsőleg és belsőleg is felújított volt jezsuita rendházat kedden adták át a Balaton-parti városban. Az új épület összművészeti kulturális központként fog működni.
A 2022-es költségvetés, és ami mögötte van
A 2022-es költségvetés, és ami mögötte van
132 képviselő támogatta, 26 pedig nemmel szavazott az országgyűlésben a 2022-es költségvetés szavazásánál, így nagy arányban végül megszavazták a Covid-járvány utáni év büdzséjét. A jövő évi országos célkitűzésekről Ovádi Péter, országgyűlési képviselőt kérdeztük.
370 fő állhatott munkába a Foglalkoztatási Paktumnak köszönhetően
370 fő állhatott munkába a Foglalkoztatási Paktumnak köszönhetően
Négy és fél évvel ezelőtt nagy vállalást tettek a Veszprémi járásban működő cégek, képző intézmények, civilek, az önkormányzat, a Kormányhivatal és a Pro Veszprém Kft.: terveik szerint a Veszprémi Járási Foglalkoztatási Paktum keretében közel 300 fő munkába állását igyekeztek elősegíteni. A projekt a napokban zárult, az elképzelésekhez képest mintegy 100 fővel több új munkavállalóval.