2023. június 2.
//
Anita, Kármen névnap

Látható helyi közösség díjat nyert a Balatoni Női Vállalkozói Egyesület

Harmadik alkalommal adta át a Bridge Budapest a Bridge Vállalkozói Közösségi Díjakat, ennek kapcsán pedig mi is büszkék lehetünk most, hiszen 2021-ben a Balaton női vállalkozóit segítő BENT Balatoni Női Vállalkozói Egyesület is elismerést vehetett át.

2016-tól szervezi meg a társasági adóbevallás határidejének estéjére eső Tax Party rendezvényét a Bridge Budapest. Az eseményen transzparenciára törekvő, innovatív vállalkozások képviselői gyűlnek össze, hogy közösen lezárják és megünnepeljék az előző pénzügyi évet. Ezen a rendezvényen 2019-ben első alkalommal adták át a Bridge Vállalkozói Közösségi Díjakat. 2021-ben hét kategóriában, hét vállalkozói közösségnek adtak át díjat. A díjakra ajánlással a Vállalható Üzleti Kultúráért Nagykövetei, gazdasági újságírók és kereskedelmi kamarák jelölhettek szervezeteket. A végső döntést a vállalkozói szférához és közösségépítéshez kötődő ötfős zsűri hozta meg: Biás Csongor a Startup Hungary ügyvezetője; Katonáné Kovács Judit, Debreceni Egyetem adjunktusa; Réka Matheidesz, a MOME - Moholy-Nagy Művészeti Egyetem nemzetközi pályázati iroda vezetője, a WAMP - the Hungarian design market alapítója; Máté Krisztina, az Az első millióm története és a Cápák Között producere; és Gergely Tóth, a HR Fest alapítója.

  • Aktív vállalkozói közösség kategória nyertese: Balogh Máté András és az Art is Business
  • Adományozó üzleti közösség kategória nyertese: Buday Kollárik Tímea és a Menedzserek a Társadalomért Online Konferencia (Menedzserek Országos Szövetsége/Hungarian Association of Executives)
  • Covid hatására életrehívott közösségi platform nyertese: Gangel Péter és a Trust Summit konferencia - Tapasztalatmegosztás napja (Bizalmi Kör - Vezetői Klub)
  • A Womenpower kategória nyertese: Dintser Andrea, Horvath János és az MVÜK Zrt. - Magyar Vállalatvezetők Üzleti Közössége Női Vezetői Klub
  • Szektorális együttműködés díja: Harkai István és a Minősített Könyvelők Egyesülete
  • Látható helyi közösség díja: Nagyné Czuri Eszter és a BENT Balatoni Női Vállalkozók Egyesülete
  • Környezeti Fenntarthatóságért vállalkozói közösség díja: Márta Irén és a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért - BCSDH

Mi is az a Bridge Budapest? “Gyorsan fejlődő és nemzetközileg sikeres Magyarországról indult vállalkozások együttműködése. Arra törekszünk, hogy termékeinkkel és szolgáltatásainkkal munkahelyeket teremtsünk, globális üzleti megoldásokat fejlesszünk. Hiszünk abban, hogy hasonló sikertörténetek minél szélesebb körben való megismertetésével pozitív változásokhoz járulhatunk hozzá Magyarországon. Az Egyesület nonprofit, és az alapító cégek finanszírozzák a működését. A Bridge Budapest elnöke Árvai Péter, a Prezi társalapítója és CEO-ja.”

BENT: Tudásmegosztó platform a helyi vállalkozóknak

Nagyné Czuri Eszter elnök mesél a BENT Balatoni Női Vállalkozói Egyesület létrejöttéről és 2021-es terveiről.

Miért indították el a BENT-et (Balatoni Női Vállalkozói Egyesület)?

2019-ben 13 vállalkozónő alapította a BENT-et azzal a céllal, hogy a helyi vállalkozókat, szabadúszókat összefogjuk, tudásmegosztó platformot biztosítsunk és együttműködési lehetőségeket ösztönözzünk. Azt tapasztaltuk, hogy sok nagyszerű vállalkozó van a környéken, de nem feltétlenül tudnak egymásról, szűk körben tartják a kapcsolatot és sokszor az együttműködési lehetőségek nincsenek feltárva.

Az elmúlt egy év milyen új megoldásokat hozott az egyesület életében?

2020 tavaszától mi is áttértünk az online működésre: nem csak a szervezeten belüli kommunikációt, hanem a rendezvényeinket is az online térbe helyeztük át. Ez egyrészt sok új tapasztalatot, tudást adott másrészt kinyílt a világ, rendezvényeinkre Szeged környékéről és Budapestről is csatlakoznak. Biztos, hogy lesznek olyan megoldások, akár hibrid rendezvény, amit hosszútávon szeretnénk megtartani az Egyesület életében. Az elmúlt egy évben kitisztázódott, hogy az Egyesület két területen tud szakmai támogatást adni: egyrészt a mikro vállalkozásoknak (pénzügyi tervezés, marketing, online jelenlét, motiváció, belső elakadások stb.), másrészt közép és nagyvállalatoknak szervezetfejlesztés területén (vezetőfejlesztés, kommunikációs tréninget, csapatépítés, üzleti coaching stb.)

Fotó: ImpressionARTFotó: ImpressionART

2021-ben mivel várjátok a szabadúszókat, vállalkozókat?

Februártól elindult az ingyenes Switch üzleti reggeli sorozat. Ez júniusig online formában valósult meg, június 15.-én pedig Vászolyon a PortusHome Coliving és Coworking ad otthont az eseménynek. A rendezvénnyel célunk, hogy a kötetlen üzleti beszélgetéseknek, a konferenciák szünetében zajló fontos találkozásoknak teret adjunk. Az eseményen 10 perces bevezető (egy-egy szakmai téma összefoglalója) után véletlenszerűen összekerülnek a párosok és 3-3 perced bemutatkoznak, kapcsolódási lehetőséget találnak, vagy csak beszélgetnek. A résztvevők számától függően egy alkalommal akár 10-15 vállalkozóval is kapcsolatba tudnak lépni. Nyáron minden hónap harmadik keddjén lesz az esemény. Az online verziónak olyan sikere volt, hogy telekocsit szerveznek a távolról érkezők.

Július 24-én megrendezzük a Flow Alapítvánnyal együtt a második Street Training Balaton rendezvényt, ahol várhatóan több mint 30 elsősorban helyi kötődésű tréner várja különböző témákkal a résztvevőket. Az esemény filozófiája a tanulni bárhol, bármikor, bárkitől lehet. Balatonalmádiban a mólónál árnyas fák között várjuk majd az érdeklődőket.

Ősztől pedig újra indul (idén másodszorra) a „HOZD és VIDD” ösztöndíj program, amelynek keretében egy vállalkozó az őszi három BENT szervezésében megvalósuló szakmai rendezvényen vehet részt ingyen, cserébe pedig a saját szakterületén tart egy online vagy offline workshopot a BENT közösségének. Ez egy nagyon jó lehetőség a szakmai tudás bővítésére és a bemutatkozásra a vállalkozói közösség előtt. A kiválasztott pályázó a három workshopon való részvételen túl szakértő tagoktól visszajelzést kap tréneri munkájára, felkészültségére.

vehir.hu

További cikkek

Rablás Veszprémben: pénzt követelt az álmából felriasztott sértettől
Rablás Veszprémben: pénzt követelt az álmából felriasztott sértettől
Veszprémben történt rabláshoz hívták a rendőröket szerdára virradó éjszaka.
Gerstmár Ferenc lesz az LMP veszprémi polgármesterjelöltje
Gerstmár Ferenc lesz az LMP veszprémi polgármesterjelöltje
Az LMP – Magyarország Zöld Pártja Gerstmár Ferencet, Veszprém 2. számú egyéni választókerületének önkormányzati képviselőjét indítja polgármesterjelöltként a jövő évi önkormányzati választásra Veszprémben – közölte a párt.
Idén is segítettek kivirágoztatni a Haszkovót
Idén is segítettek kivirágoztatni a Haszkovót
Nagy érdeklődés mellett kedden délután Stigelmaier Józsefné, a veszprémi Jutas-lakótelep 3-mas számú körzetének önkormányzati képviselője virágosztást tartott, ahol több százezer forint értékű palántát és termőföldet adtak át a panelekben élőknek, hogy aztán azok elültetésével színesebbé tegyék a lakótelepi környezetet.
Végéhez ért a vándorló kiállítás: hat városban mutatkozott be a látványos trash art szobor
Végéhez ért a vándorló kiállítás: hat városban mutatkozott be a látványos trash art szobor
A Széchenyi István Egyetem és a HybridCycle Circular Living Concept (CLC) elnevezésű közös projektje keretében létrejött kiállítássorozattal szemléltette a hulladék művészi felhasználásának lehetőségeit Győr-Moson-Sopron vármegyében.
Hulladékból érték? - Ismét újrahasznosító foglalkozások az EKF régióban!
Hulladékból érték? - Ismét újrahasznosító foglalkozások az EKF régióban!
Immár harmadik éve találkozhatunk a HybridCycle fenntarthatósági ügynökség újrahasznosító kézműves foglalkozásaival a térség rendezvényein, fesztiváljain és kiemelt programjain.