Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Látható helyi közösség díjat nyert a Balatoni Női Vállalkozói Egyesület

2021. június 6. 14:01
Harmadik alkalommal adta át a Bridge Budapest a Bridge Vállalkozói Közösségi Díjakat, ennek kapcsán pedig mi is büszkék lehetünk most, hiszen 2021-ben a Balaton női vállalkozóit segítő BENT Balatoni Női Vállalkozói Egyesület is elismerést vehetett át.

2016-tól szervezi meg a társasági adóbevallás határidejének estéjére eső Tax Party rendezvényét a Bridge Budapest. Az eseményen transzparenciára törekvő, innovatív vállalkozások képviselői gyűlnek össze, hogy közösen lezárják és megünnepeljék az előző pénzügyi évet. Ezen a rendezvényen 2019-ben első alkalommal adták át a Bridge Vállalkozói Közösségi Díjakat. 2021-ben hét kategóriában, hét vállalkozói közösségnek adtak át díjat. A díjakra ajánlással a Vállalható Üzleti Kultúráért Nagykövetei, gazdasági újságírók és kereskedelmi kamarák jelölhettek szervezeteket. A végső döntést a vállalkozói szférához és közösségépítéshez kötődő ötfős zsűri hozta meg: Biás Csongor a Startup Hungary ügyvezetője; Katonáné Kovács Judit, Debreceni Egyetem adjunktusa; Réka Matheidesz, a MOME - Moholy-Nagy Művészeti Egyetem nemzetközi pályázati iroda vezetője, a WAMP - the Hungarian design market alapítója; Máté Krisztina, az Az első millióm története és a Cápák Között producere; és Gergely Tóth, a HR Fest alapítója.

  • Aktív vállalkozói közösség kategória nyertese: Balogh Máté András és az Art is Business
  • Adományozó üzleti közösség kategória nyertese: Buday Kollárik Tímea és a Menedzserek a Társadalomért Online Konferencia (Menedzserek Országos Szövetsége/Hungarian Association of Executives)
  • Covid hatására életrehívott közösségi platform nyertese: Gangel Péter és a Trust Summit konferencia - Tapasztalatmegosztás napja (Bizalmi Kör - Vezetői Klub)
  • A Womenpower kategória nyertese: Dintser Andrea, Horvath János és az MVÜK Zrt. - Magyar Vállalatvezetők Üzleti Közössége Női Vezetői Klub
  • Szektorális együttműködés díja: Harkai István és a Minősített Könyvelők Egyesülete
  • Látható helyi közösség díja: Nagyné Czuri Eszter és a BENT Balatoni Női Vállalkozók Egyesülete
  • Környezeti Fenntarthatóságért vállalkozói közösség díja: Márta Irén és a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért - BCSDH

Mi is az a Bridge Budapest? “Gyorsan fejlődő és nemzetközileg sikeres Magyarországról indult vállalkozások együttműködése. Arra törekszünk, hogy termékeinkkel és szolgáltatásainkkal munkahelyeket teremtsünk, globális üzleti megoldásokat fejlesszünk. Hiszünk abban, hogy hasonló sikertörténetek minél szélesebb körben való megismertetésével pozitív változásokhoz járulhatunk hozzá Magyarországon. Az Egyesület nonprofit, és az alapító cégek finanszírozzák a működését. A Bridge Budapest elnöke Árvai Péter, a Prezi társalapítója és CEO-ja.”

BENT: Tudásmegosztó platform a helyi vállalkozóknak

Nagyné Czuri Eszter elnök mesél a BENT Balatoni Női Vállalkozói Egyesület létrejöttéről és 2021-es terveiről.

Miért indították el a BENT-et (Balatoni Női Vállalkozói Egyesület)?

2019-ben 13 vállalkozónő alapította a BENT-et azzal a céllal, hogy a helyi vállalkozókat, szabadúszókat összefogjuk, tudásmegosztó platformot biztosítsunk és együttműködési lehetőségeket ösztönözzünk. Azt tapasztaltuk, hogy sok nagyszerű vállalkozó van a környéken, de nem feltétlenül tudnak egymásról, szűk körben tartják a kapcsolatot és sokszor az együttműködési lehetőségek nincsenek feltárva.

Az elmúlt egy év milyen új megoldásokat hozott az egyesület életében?

2020 tavaszától mi is áttértünk az online működésre: nem csak a szervezeten belüli kommunikációt, hanem a rendezvényeinket is az online térbe helyeztük át. Ez egyrészt sok új tapasztalatot, tudást adott másrészt kinyílt a világ, rendezvényeinkre Szeged környékéről és Budapestről is csatlakoznak. Biztos, hogy lesznek olyan megoldások, akár hibrid rendezvény, amit hosszútávon szeretnénk megtartani az Egyesület életében. Az elmúlt egy évben kitisztázódott, hogy az Egyesület két területen tud szakmai támogatást adni: egyrészt a mikro vállalkozásoknak (pénzügyi tervezés, marketing, online jelenlét, motiváció, belső elakadások stb.), másrészt közép és nagyvállalatoknak szervezetfejlesztés területén (vezetőfejlesztés, kommunikációs tréninget, csapatépítés, üzleti coaching stb.)

Fotó: ImpressionARTFotó: ImpressionART

2021-ben mivel várjátok a szabadúszókat, vállalkozókat?

Februártól elindult az ingyenes Switch üzleti reggeli sorozat. Ez júniusig online formában valósult meg, június 15.-én pedig Vászolyon a PortusHome Coliving és Coworking ad otthont az eseménynek. A rendezvénnyel célunk, hogy a kötetlen üzleti beszélgetéseknek, a konferenciák szünetében zajló fontos találkozásoknak teret adjunk. Az eseményen 10 perces bevezető (egy-egy szakmai téma összefoglalója) után véletlenszerűen összekerülnek a párosok és 3-3 perced bemutatkoznak, kapcsolódási lehetőséget találnak, vagy csak beszélgetnek. A résztvevők számától függően egy alkalommal akár 10-15 vállalkozóval is kapcsolatba tudnak lépni. Nyáron minden hónap harmadik keddjén lesz az esemény. Az online verziónak olyan sikere volt, hogy telekocsit szerveznek a távolról érkezők.

Július 24-én megrendezzük a Flow Alapítvánnyal együtt a második Street Training Balaton rendezvényt, ahol várhatóan több mint 30 elsősorban helyi kötődésű tréner várja különböző témákkal a résztvevőket. Az esemény filozófiája a tanulni bárhol, bármikor, bárkitől lehet. Balatonalmádiban a mólónál árnyas fák között várjuk majd az érdeklődőket.

Ősztől pedig újra indul (idén másodszorra) a „HOZD és VIDD” ösztöndíj program, amelynek keretében egy vállalkozó az őszi három BENT szervezésében megvalósuló szakmai rendezvényen vehet részt ingyen, cserébe pedig a saját szakterületén tart egy online vagy offline workshopot a BENT közösségének. Ez egy nagyon jó lehetőség a szakmai tudás bővítésére és a bemutatkozásra a vállalkozói közösség előtt. A kiválasztott pályázó a három workshopon való részvételen túl szakértő tagoktól visszajelzést kap tréneri munkájára, felkészültségére.

vehir.hu
további cikkek
Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. tegnap 14:11 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. tegnap 14:04 Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Csütörtökön ünnepélyes körülmények között felavatták a Jutasi lakótelep hivatalos zászlóját. tegnap 18:01 Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként közgyűlés Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként Beszámolt a rendőrkapitány, ötvenezres támogatást biztosít az önkormányzat az újszülötteknek – ülésezett a képviselő-testület csütörtökön. 2024. április 25. 15:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.