Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Főpróba az Európa-bajnokság előtt

2021. június 7. 11:27 // Forrás: MTI
A magyar labdarúgó-válogatott kedden az ír csapattal játszik, ez lesz a főpróba a pénteken rajtoló, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságra.

Marco Rossi szövetségi kapitány pénteken a Ciprus ellen 1-0-ra megnyert első felkészülési találkozón több kulcsemberét kisebb problémák miatt pihentette, akik valószínűleg ezúttal már szerepet kapnak. Ennek nemcsak az az oka, hogy a szigetországiak jóval komolyabb játékerőt képviselnek - ötven hellyel előzik meg Ciprust a világranglistán és csupán tízzel vannak a magyarok mögött -, hanem az is, hogy az olasz szakvezető szerint az írek hasonló fizikai adottságokkal rendelkeznek, mint a csoportrivális franciák és németek. A futballisták számára így a soron következő meccs kiváló tapasztalatszerzési lehetőséget kínál a párharcok tekintetében, míg a szakembernek segíthet megtalálni a kezdőcsapatát a fizikálisan erősebb ellenfelekkel szemben.   

Fotó: MTI/Kovács TamásFotó: MTI/Kovács Tamás

Ezen túl különösebb tétje nem lesz a meccsnek, legfeljebb annyi, hogy a magyar csapat folytatja-e tíz találkozó óta tartó veretlenségi sorozatát. Legutóbb ilyen jó szériára húsz éve volt példa, akkor a nemzeti együttes 2000 márciusa és 2001 áprilisa között 12 összecsapáson nem talált legyőzőre.

Az írek ellen még azért lenne fontos a győzelem, hogy a magyar csapat megfelelő önbizalommal várja az Eb-t, melyen a világ legjobbjai közé tartozó ellenfelekkel találkozik majd: előbb jövő hét kedden a címvédő portugálokkal, majd négy nappal később a világbajnok franciákkal küzd meg a Puskás Arénában, végül június 23-án a csoportkör utolsó fordulójában a németek vendége lesz Münchenben.

Az Írország elleni felkészülési mérkőzés kedden 20 órakor kezdődik a Szusza Ferenc Stadionban.

vehir.hu
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.