Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ovádi Péter: miért ne lehetnénk mi a következő Dánia?

2021. június 8. 12:18
A koronavírus miatt egy év csúszással, de pénteken kezdetét veszi a labdarúgó Európa-bajnokság. A magyar válogatott először június 15-én Portugália ellen méretteti meg magát. Ennek kapcsán kérdeztük Porga Gyula polgármestert és Ovádi Péter országgyűlési képviselőt az esélyekről, akikről köztudott, hogy mindketten nagy követői és szurkolói a válogatottnak.

"Nem tudnék elfogultság nélkül nyilatkozni a válogatottunkról, így most is csak azt mondhatom, hogy minél több megnyert mérkőzést várok tőlük" - mondta Ovádi Péter portálunknak, hozzátéve, hogy a labdarúgó világversenyeken egyébként hagyományosan Olaszország az ő favoritja, ha nem a magyar válogatott játszik, akkor általában az azzuriknak szurkol.

Ha realitások talaján maradva nézzük hazánk válogatottját, Ovádi Péter az erős csoportellenfelek (Franciaország, Németország, Portugália) ellenére sem temeti a csapatot.

Miért ne lehetnénk mi a következő Dánia?

Ovádi Péter ezzel az 1992-es Európa-bajnokságra utalt, ahol az utolsó pillanatban dőlt el, hogy Jugoszlávia helyett végül Dánia válogatottja vehet részt a tornán. Déli szomszédunk válogatottját a délszláv háború miatt zárták ki az Eb-ről, így a selejtezőben az utánuk végzett Dánia indulhatott el. Az előzetesen esélytelennek tartott skandináv válogatott pedig mindenki meglepetésére a döntőig menetelt, ahol Németország felett arattak 2-0-ás győzelmet, ezzel Dánia történetében először megnyerte az Európa-bajnokságot.

Ovádi Péter a parlamenti válogatottban is szerepelOvádi Péter a parlamenti válogatottban is szerepel

Porga Gyula polgármester szintén elkötelezett a magyar válogatott felé, ő a realitások talaján maradva 4 ponttal már elégedett lenne a csoportkörben úgy, hogy Portugália ellen nyerünk, a németekkel ikszet játszunk, a franciáktól pedig valószínűleg vereséget szenvedünk. Utóbbi kapcsán a polgármester nem lepődne meg, ha a döntőben is ők lennének az egyik csapat.

Porga Gyula a Báthory Iskolában átadott műfüves pálya avatóján. A polgármester korábban kapusként is játszott.Porga Gyula a Báthory Iskolában átadott műfüves pálya avatóján. A polgármester korábban kapusként is játszott.

Franciaország mellett a városvezető Angliát is képesnek tartja, hogy eljussanak a fináléig, a németek is a hollandok pedig bármikor képesek kiszámíthatatlan eredményekre. Főleg úgy, tette hozzá, hogy a Covid-19 is jelentősen megkavarta az erőviszonyokat, már a Bajnokok Ligájában is láthattak a nézők meglepetéseredményeket.

Ha emocionális oldalról közelíti meg a kérdést, elárulta, hogy Ovádi Péterhez hasonlóan ő is tradicionálisan olasz-szurkoló, amennyiben nem a magyarokkal játszik éppen a csapat.

Hajas Bálint
további cikkek
Olaszország Európa-bajnok labdarúgás Olaszország Európa-bajnok Olaszország nyerte meg a labdarúgó Európa-bajnokságot: Roberto Mancini együttese a részben budapesti rendezésű torna vasárnapi döntőjében 1-1 után tizenegyespárbajban győzte le Anglia csapatát a londoni Wembley Stadionban. 2021. július 12. 0:00 Schäfer a biztos játéklehetőséget tartja a legfontosabbnak labdarúgás Schäfer a biztos játéklehetőséget tartja a legfontosabbnak Egyelőre még nem tudja, hogy klubot vált-e a nyáron Schäfer András, a magyar labdarúgó-válogatott és a dunaszerdahelyi DAC középpályása, de ha igen, akkor az alapján dönt majd, hogy mennyi játéklehetőségre számíthat új egyesületében. 2021. július 6. 15:36 Csányi: köszönet a szurkolóknak a fantasztikus hangulatért EURO-2020 Csányi: köszönet a szurkolóknak a fantasztikus hangulatért Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke megköszönte a magyar szurkolóknak a fantasztikus hangulatot, amit a nemzeti csapat találkozóin teremtettek a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon. 2021. június 27. 9:59 Gulácsi: nehéz elfogadni, hogy nem sikerült EURO-2020 Gulácsi: nehéz elfogadni, hogy nem sikerült A kapus Gulácsi Péter és a csapatkapitány Szalai Ádám is azt írta közösségi oldalán: fájdalmas, hogy a magyar labdarúgó-válogatott nem jutott tovább csoportjából a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon. 2021. június 24. 21:30

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.