2022. január 27.
//
Angelika névnap

A Balaton-felvidéken nyílt meg az első vidéki coworking & coliving hely

2021. június 8. 9:38
Megnyitotta kapuit a PortusHome Coworking és Coliving a balaton-felvidéki kétszáz lelkes falucskában, Vászolyon. Az itthon még kevésbé ismert koncepció a közösségi iroda és a középtávra bérelhető szállásegységek kombinációját jelenti. 16 munkaállomásos, teljeskörűen felszerelt közösségi iroda és 4 különleges egységből álló szálláskínálat várja az érdeklődőket. A PortusHome ideális célpontja lehet munkavégzésre vagy továbbképzésre is alkalmas helyet kereső céges csapatoknak, közösséget, programokat és profi munkateret kereső, akár több hónapra érkező digitális nomádoknak, egyéni utazónak és a környéken lakó, vagy itt nyaraló helyfüggetlen munkavállalóknak is.

A PortusHome Coworking egy találkozási pont, közösségi teret és modern, felszerelt irodát biztosít munkához, megbeszélésekhez és kikapcsolódáshoz egyaránt. Idilli környezet, gyönyörű panoráma, tágas belső terek és teraszok, kényelmes munkaállomások, csendes tárgyalók és felszerelt konyhasarok várja azokat, akik szívesen elszakadnának a home office-ból, szétválasztva a munkát a magánélettől. De egy-egy megbeszélésre vagy csapatmunkára is praktikus megoldást jelenthetnek az irodatérben kialakított 6 és 16 fős tárgyalók.

A PortusHome Coliving céges csapatokat és utazó munkavállalókat, digitális nomádokat céloz meg, akiknek fontos, hogy a minőségi szálláshely mellett professzionális irodai környezet és hosszabb tartózkodás esetén szakmai és szabadidős programok is elérhetőek legyenek.

A közösségépítés a koncepció fontos része, ezért rendszeres üzleti reggeliken, közösségi ebédeken, szakmai tréningeken és szabadidős programokon (e-bike túra, SUP, kirándulások, bor és sajtkóstolók, kulturális események) is részt vehet az, aki a PortusHome közösségéhez tartozik: legyen szó heti néhány napos közösségi iroda használatról vagy több hónapos itt tartózkodásról.

A PortusHome megálmodója Antal Csaba, mérnök, 15 év tapasztalattal IT szektorban. Az elmúlt tíz évben a szabadúszó helyfüggetlen munkavállalók életét éli, jelenleg egy londoni székhelyű autóipari szoftver cég projekt-menedzsere. A mérnöki munka mellett családi vállalkozása könyvkiadással és vendégházak üzemeltetésével foglalkozik a Balaton-felvidéken. Szenvedélyes utazó, a Föld számos helyét bejárta, 10 éve él a családjával a Balaton-felvidék ékszerdobozának is nevezett Vászolyban. Ide álmodta meg azt a helyet, ahol ő maga is elszakadhat a home office-ból és ahova a világ utazói eljöhetnek hozzá.

vehir.hu

További cikkek

Még mindig sokan dolgoznak szabadságuk alatt is
Még mindig sokan dolgoznak szabadságuk alatt is
A magyar munkavállalók harmada alkalmanként, 9 százaléka pedig rendszeresen dolgozik szabadsága alatt is - közölte a Profession.hu állásportál kedden az MTI-vel.
Vajon milyen vagyok, amikor dolgozom?
Vajon milyen vagyok, amikor dolgozom?
Egyre többen térnek vissza a korábbi kerékvágásba a home office időszaka után. A régi-új helyzet ismét lehetőséget ad „munkahelyi énünk” kibontakozására. Saját személyiségünk nemcsak a csapatdinamikát befolyásolja, de meghatározza azt is, hogyan érezzük magunkat saját munkakörünkben, illetve, hogy például hozzánk fordulnak-e a kollégák segítségért, esetleg egy szelet süteményért. Te tudod milyen vagy, amikor dolgozol?
Gyermekként dolgozni, hogy új kabátot vehess
Gyermekként dolgozni, hogy új kabátot vehess
Mindenki életében akadnak emberek, akiket akarva akaratlanul csodálunk. Felnézünk rájuk, mert úgy érezzük, hogy valódi értéket képviselnek. Az én csodám egy olyan személy, akinek temérdeknyi nehézséggel kellett szembenéznie már gyermekként is, közben mégis sikerült tisztességes, jó emberré válnia.
Sokan vállalnak áthidaló munkát a járvány idejére
Sokan vállalnak áthidaló munkát a járvány idejére
A koronavírus-járvány kezdete óta százszorosára nőtt az érdeklődés egy-egy betöltetlen kereskedelmi, szállítási vagy raktározási pozíció iránt; a jelentkezők többsége csak átmenetileg helyezkedne el ezekben a munkakörökben, például azért, mert eredeti foglalkoztatójuk leállásra kényszerült és nem tud bért fizetni - olvasható a Magyar Nemzet szombati lapszámában.
Ne mackóalsóban home officeozzon otthonról!
Ne mackóalsóban home officeozzon otthonról!
Bár elsőre csábítónak és vonzónak tűnik az otthonról dolgozás, itt sem árt tudatosnak lenni, mert könnyen szétcsúszás, vagy túlórázás lehet a vége.