Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Irodát kapnak a megyei polgárőrök a várostól

2021. június 11. 11:53
A Cholnoky utca 11. szám alatt, egy 220 négyzetméteres ingatlant biztosít a Veszprém Megyei Polgárőrségek Szövetsége részére a megyeszékhely önkormányzata.

Az ingatlant határozatlan idejű haszonkölcsön szerződés keretében vehetik birtokba a polgárőrök. A szövetség eddig a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság épületében, egy aprócska helyiségben működött, amit azonban már rég kinőttek, így az új, nagyobb, találkozók megrendezésére is alkalmas iroda mindenképp előrelépést jelent a szervezetnek. Még úgy is, hogy a huzamosabb ideje nem használt ingatlan felújításra szorul, és ennek költségeit is ők viselik majd – mint azt Mezei József, a szervezet elnökhelyettese kifejtette, a tagdíjakból rendelkezésre álló összeg mellett pályázatokból és támogatásokból fedezik majd a rekonstrukciót.

A haszonkölcsön szerződés megkötéséről a rendkívüli jogrend idején a polgármester döntött. Porga Gyula azzal indokolta az együttműködést, hogy egy megyeszékhelynek feladata együttműködni a környező településekkel, és befogadni a megyei szintű kezdeményezéseket, kiváltképp, ha azok olyan, a közösséget szolgáló feladatot látnak el, mint a polgárőrök. A civil szerveződésként működő polgárőrségek békeidőben a közbiztonságért és a köztisztaságért felelnek a rendőrökkel együttműködve, a pandémia idején azonban ennél sokkal több feladatot is vállaltak: így például gyógyszereket szereztek be, ételt szállítottak házhoz a rászoruló, idős polgároknak. 

Porga Gyula és Mezei József pénteken írták alá az együttműködési megállapodástPorga Gyula és Mezei József pénteken írták alá az együttműködési megállapodást

A polgármester megjegyezte: az együttműködéstől azt is várja, hogy az Veszprémben is előre lendítheti a polgárőrség helyzetét. Városunkban ugyan aktívak és lelkesek a civil rendvédők, számuk azonban csekély, amit tagtoborzással és egy új szervezet megalapításával szeretnének növelni. A megyei polgárőr iroda kialakításával a Cholnokyvárosban élők is nyernek, hiszen amellett, hogy egy joggal kifogásolható környezetű épületet rendbe tesznek, a polgárőrök gyakori jelenléte a közbiztonságra is pozitív hatással lehet.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. ma 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. ma 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. ma 10:58 Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' A Pápa melletti Kúp település határába is telepítettek egy légvédelmi egységet, amiből összesen tizenegy darabot vásárolt a Magyar Honvédség Izraeltől. A vaskupola néven is ismert haditechnikai rendszer volt az, ami megvédte a zsidó államot attól, hogy tavaly még nagyobb pusztítást végezzen a Hamás terrorszervezet. ma 8:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.