2021. június 13.
//
Antal, Anett névnap

Irodát kapnak a megyei polgárőrök a várostól

A Cholnoky utca 11. szám alatt, egy 220 négyzetméteres ingatlant biztosít a Veszprém Megyei Polgárőrségek Szövetsége részére a megyeszékhely önkormányzata.

Az ingatlant határozatlan idejű haszonkölcsön szerződés keretében vehetik birtokba a polgárőrök. A szövetség eddig a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság épületében, egy aprócska helyiségben működött, amit azonban már rég kinőttek, így az új, nagyobb, találkozók megrendezésére is alkalmas iroda mindenképp előrelépést jelent a szervezetnek. Még úgy is, hogy a huzamosabb ideje nem használt ingatlan felújításra szorul, és ennek költségeit is ők viselik majd – mint azt Mezei József, a szervezet elnökhelyettese kifejtette, a tagdíjakból rendelkezésre álló összeg mellett pályázatokból és támogatásokból fedezik majd a rekonstrukciót.

A haszonkölcsön szerződés megkötéséről a rendkívüli jogrend idején a polgármester döntött. Porga Gyula azzal indokolta az együttműködést, hogy egy megyeszékhelynek feladata együttműködni a környező településekkel, és befogadni a megyei szintű kezdeményezéseket, kiváltképp, ha azok olyan, a közösséget szolgáló feladatot látnak el, mint a polgárőrök. A civil szerveződésként működő polgárőrségek békeidőben a közbiztonságért és a köztisztaságért felelnek a rendőrökkel együttműködve, a pandémia idején azonban ennél sokkal több feladatot is vállaltak: így például gyógyszereket szereztek be, ételt szállítottak házhoz a rászoruló, idős polgároknak. 

Porga Gyula és Mezei József pénteken írták alá az együttműködési megállapodástPorga Gyula és Mezei József pénteken írták alá az együttműködési megállapodást

A polgármester megjegyezte: az együttműködéstől azt is várja, hogy az Veszprémben is előre lendítheti a polgárőrség helyzetét. Városunkban ugyan aktívak és lelkesek a civil rendvédők, számuk azonban csekély, amit tagtoborzással és egy új szervezet megalapításával szeretnének növelni. A megyei polgárőr iroda kialakításával a Cholnokyvárosban élők is nyernek, hiszen amellett, hogy egy joggal kifogásolható környezetű épületet rendbe tesznek, a polgárőrök gyakori jelenléte a közbiztonságra is pozitív hatással lehet.

Söge
Domján Attila

További cikkek

Stockfotókból festmények
Stockfotókból festmények
A fotóhasználat és a festészet a nemzetközi trendben régóta „cool”, a stílusnak nagymesterei és szórakoztatóipari szakmunkásai a mai napig alkotnak. Szombat délelőtt egy hazai művész festményeiből nyílt kiállítás a Művészetek Házában.
A Kossuth iskola is gazdagodott egy focipályával
A Kossuth iskola is gazdagodott egy focipályával
A Jendrassik és a Báthory után immár a Kossuth Lajos Általános Iskolában is műfüves focipályán sportolhatnak a gyermekek: utóbbi intézményben pénteken adták át a pályát. A beruházás az MLSZ Veszprém megyei igazgatósága és a helyi önkormányzat összefogásával jöhetett létre.
Új MAN csuklós buszok kezdik meg szolgálatukat Veszprém megyében
Új MAN csuklós buszok kezdik meg szolgálatukat Veszprém megyében
Az öt busznak köszönhetően teljesen megújul a Veszprém megyei helyközi csuklósbusz-állomány, így éves szinten közel 3,6 millió utas számára biztosít kényelmesebb utazást.
Zenés utcai felvonulással és előadásokkal indult a Rátonyi Róbert Operettfesztivál
Zenés utcai felvonulással és előadásokkal indult a Rátonyi Róbert Operettfesztivál
Az egykor Veszprémi Petőfi Színházban is alkotó színész-rendezőről elnevezett fesztivál város-szerte zajlik vasárnap estig.
Olaszfalu új utakra ért
Olaszfalu új utakra ért
Utcabállal és fogadással is készültek az olaszfalui Major utca lakói péntek délután, amikor hivatalosan is átadták a régóta várt új útszakaszt. A Major utca az egyik legrégebbi útszakasz a településen.