Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

5 tipp okos tárolásra

2021. június 11. 11:20

A legtöbbször az átgondolt tárolás a rend titka. Hiszen minél okosabban oldjuk meg a tárolás kérdését, annál átláthatóbbá válik minden az otthonunkban. Legalábbis a mi számunkra. Legyen mindennek helye, átgondolt helye. Nézzük, hogyan!

Dobozok és rendszerezők

Érdemes mindennek helyet találni. Erre a különböző rendszerezők a legalkalmasabbak. Legyen szó szekrényről, fiókról, fürdőszobáról vagy dolgozóasztalról, a lényeg, hogy minden tárolásra kialakított térben legyenek rendszerezők. 

Ezek lehetnek kis dobozok vagy valamilyen polcelválasztók, ládikák. Az a legfontosabb, hogy a rendszerezők segítenek tematikusan elkülöníteni a tárgyainkat, tárgycsoportjainkat. Ezért ez iránymutatás, hogy tudjuk, hogy egyes tevékenységek eszközeit hol találjuk.

Például a fürdőszobaszekrény egyes fiókjaiban vagy polcain is el tudjuk különíteni a tisztálkodás vagy épp a manikűr-pedikűr, illetve a hajápolás eszközeit. 

Zacskók, ökozacskók

Sokszor a vásárlás és a tárolás eszközei lehetnek a különböző méretű nejlonzacskók. Szerencsére ezeknek már vannak környezetbarát alternatívái. Különböző kosarak, tárolásra pedig bambuszládikók, de rengeteg kisebb-nagyobb stílusos és praktikus eszközt találni.

Már lehet olyan zacskókat forgalmazó webáruházat is találni, ahol ökozacskókat és lebomló termékeket is kínálnak. Ezekkel a lehetőségekkel érdemes élni. 

Legyen minden átlátható

Érdemes úgy tervezni az otthoni rendszerezést, hogy mindennek tudjuk vagy lássuk a helyét. Erre alkalmasak a különböző okosan megtervezett polcrendszerek. 

De bármilyen fiókról vagy szekrénybelsőről van szó, osszuk fel azt kisebb egységekre. Nem csak a tér kihasználása miatt, hanem azért is, hogy könnyebben találjunk állandó helyet a dolgainknak.

Vertikális térkihasználás: polcok és beépített szekrények

A tárolás átgondoltságához kifejezetten fontos, hogy ha megtehetjük, már otthonunk berendezésekor is legyünk tudatosak. A tervezés első lépése a tárolórendszerek kitalálása. 

Ha kis lakásunk van, akkor érdemes a fal magasságát is kihasználni. A nem túl mély, helyette azonban magasba törő tárolás nem vesz el sokat a térből, nagyon jó ötlet helykihasználásra. 

Manapság a rejtett tárolás számít divatosnak, amikor minden szekrény beépített. Ez a megoldás ugyanolyan jó lehet, mint a nyitott polcrendszerek. Egyéni ízlés kérdése.

Rendszerezők és stílusok 

Nagyon sok stílusos tárolóeszköz áll rendelkezésünkre. Így aztán a nyitott polcokkal is különleges összhatást érhetünk el.

Választhatunk színes dobozokat, ebben az esetben a színről is könnyű lesz megjegyezni a dobozok tartalmát. Érdemes a dobozok színét a lakásban, helyiségben jelenlévő színekkel összehangolni.

Nagyon divatosak a natúr, természetes dolgok a lakásban. Nádból vagy bambuszból készült ládák, fonott kosarak, faládikók. Ezek mind nagyon jól mutatnak.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.