Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C

Természetes, allergia elleni szerek kutyák számára

2021. június 18. 12:08

Az utóbbi évtizedekben a káros környezeti hatások, a nem megfelelő minőségű táplálkozás és az emiatt legyengült immunrendszer hatására sajnos egyre gyakrabban fordulnak elő allergiás megbetegedések. Ez nem csak az ember “privilégiuma”, házi kedvenceinket éppúgy érinti.

Amikor a családban megjelenik az allergia, az gyakorlatilag mindenkire hatással van, nem csak az érintettre. Ez akkor is így van, ha az allergiás “beteg” a kutyánk vagy a macskánk, aki számára azonnal egy komoly életmódváltást kell végrehajtani, amiben a család minden egyes tagjának együtt kell működnie. 

Komplex védelem

Az allergia megjelenésekor egy sor vizsgálat után általában hamar megszületik a diagnózis. Ilyenkor elsődlegesen a fennálló, sokszor rendkívül kellemetlen tünetek enyhítése vagy megszűntetése az elsődleges cél. 

Nem szabad azonban elfelejtenünk, hogy a tünetek elnyomása korántsem azonos a betegség leküzdésével. Elengedhetetlen, hogy a gyógyulás érdekében komplexen gondolkozzunk, és ne elégedjünk meg a kiváltó okok megtalálásával. 

A különböző, ilyenkor alkalmazott antihisztaminok, esetleg szteroidok hatására ugyan megszűnnek a külső tünetek, úgymint viszketés, szőrhullás, kiütések, emésztési zavarok, de maga az immunrendszer nem kapja meg azt a támogatást, amelyre szüksége lenne ahhoz, hogy ne váltson ki adott allergénnel szemben a jövőben heves allergiás reakciót.

A minőség nem az elnevezésben rejlik

Első és legfontosabb feladat a túlműködésre “kényszerített” immunrendszer egyensúlyba hozása, amely leghatékonyabban méregtelenítéssel alapozható meg annak érdekében, hogy házi kedvencünk szervezetéből kitisztuljanak a felhalmozott toxinok.

Másodsorban figyelni kell a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre, mely a méregtelenítés szinte kötelező velejárója, majd haladéktalanul át kell térni az adalékanyag és tartósítószer-mentes minőségi száraz- vagy nedves eledelekre vagy a mind elterjedtebb nyers-etetésre (BARF). 

Ezek nem összekeverendők azokkal, az esetleg receptre felírt prémium/hypoallergén tápokkal, melyek ugyan valóban hozhatnak átmeneti javulást, de az összetevőik között számos kerülendő, szintetikus adalékanyag fordul elő.

Természetes védelem

Az emlősállatok anyatejében megtalálható kolosztrum fontos szerepet játszik az immunrendszer megfelelő felépítésében az újszülötteknél. A BioZoo.hu-nál kapható kolosztrum alkalmazásának köszönhetően immunrendszer kevésbé heves immunválaszt vált ki az allergénekkel szemben. 

A flavonoidok, az antioxidánsok jelenléte miatt gyulladáscsökkentő hatásúak, melynek köszönhetően sikeresen elkerülhető a viszketés és az annak következtében megjelenő heveny bőrgyulladás is. Amennyiben mégis tapasztalunk bőrsérülést, úgy azt Manuka sebkezelő mézzel vagy aloe verával kezeljük.

A szintén belsőleg alkalmazható a csírázott mag, a csalán és az édesgyökér, egytől egyig igazi kincs a szervezet számára, melyek mindegyike az emésztőrendszeren áthaladva fejti ki jótékony hatását, melynek következtében nemcsak kisállatunk tünetei enyhülnek vagy szűnnek meg teljesen, hanem ennek köszönhetően kedvenceink nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak is lesznek.
 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.