2021. szeptember 27.
//
Adalbert névnap

Rossi: tökéletes játékra lesz szükség a franciák ellen

Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint csapatának tökéletesen kell játszania szombaton a világbajnok franciák ellen a Puskás Arénában, a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon.

Az olasz szakvezető a pénteki sajtótájékoztatón elmondta, az ellenfélnek húsz világklasszis játékosa van, így nehéz megmondani, milyen összeállításban lép majd pályára.    

A franciák vélhetően hét mérkőzésre készülnek, így lehet, hogy lesznek pihenő játékosaik. Ami minket illet, nem lehetünk fáradtak a torna negyedik napján, mindent megtettünk annak érdekében, hogy fittek és kipihentek legyünk. Nem szeretnék senkitől olyat hallani, hogy fáradt, tüzesnek kell lennünk, nem lehetnek ürügyek és kifogások

- fogalmazott Marco Rossi annak kapcsán, hogy a portugálokkal szembeni keddi összecsapás mennyit vett ki együtteséből.

Fotó: MTI/Kovács TamásFotó: MTI/Kovács Tamás

A rivális egyik legjobbjával, Kylian Mbappéval kapcsolatban kijelentette, "földöntúli tehetségű" labdarúgó, akivel szemben - mint ahogy a teljes francia válogatottal szemben - tökéletes játékra lesz szükség.

Franciaország biztos, hogy győzelemre fog játszani szombaton, ugyanakkor mi is nagyon szeretnénk jó eredményt elérni. Ennél is fontosabb azonban, hogy folytassuk a fejlődést, amin azóta átmentünk, mióta átvettem a csapatot. Sok területen javultunk, de az ilyen szintű ellenfelek komoly kihívás elé állítanak minket

- fogalmazott a kapitány, aki szerint a válogatott ezúttal is a végsőkig harcolni fog.

A várható nagy meleget illetően azt mondta, ez mindkét együttest egyformán érinteni fogja, igaz, várhatóan a magyar játékosoknak kell majd többet labda nélkül futniuk, így szükség lesz arra, hogy okosan osszák be az energiájukat.

Az előző összecsapás utolsó hét-nyolc perce pszichológiai szempontból hagyott nyomot, de ahogy már korábban is mondtam, ezt magunk mögött kell hagyni, ezzel már nem szabad foglalkoznunk, tovább kell lépnünk, nem nyalogathatjuk a sebeinket. Még két fontos találkozó vár ránk, amelyek közül egyelőre az elsőre koncentrálunk

- fogalmazott Rossi, aki szeretné, ha játékosai büszkévé tennék a szurkolókat és az egész országot.

A taktikával kapcsolatban úgy fogalmazott, apróbb változtatásokkal ugyan, de hasonlóan fognak pályára lépni, mint a portugálok elleni találkozón.    

A labdarúgás attól függetlenül, hogy az utóbbi időszakban sok új taktikai és játékfilozófiai elem jelent meg, továbbra is egyszerű játék: ha támadnak, védekezned kell, ha nálad van a labda, neked kell támadni. Szombaton meglátjuk, mennyire vagyunk jók támadásban, illetve a franciák mennyi területet fognak nekünk hagyni

- nyilatkozott Rossi. Meglátása szerint kulcsfontosságú lesz, hogy a franciák villámgyors szélsői előtti teret mennyire tudják majd leszűkíteni.

Nego Loic, a magyar válogatott francia származású játékosa kiemelte, nagyon különleges lesz számára a szombati összecsapás, mert bár a családja nagy része Franciaországban van, ő most maximálisan arra koncentrál, hogy Magyarországot képviselje.

"Én most itt vagyok, itt élek, ez az a csapat, amelyért harcolni fogok" - tette hozzá.

A magyarok - akik a portugálok elleni 3-0-s vereséggel kezdték az Eb-t - szombaton 15 órakor találkoznak az első fordulóban a németeket 1-0-ra felülmúló, vb-címvédő franciákkal a Puskás Arénában. Marco Rossi csapata jövő szerdán a németek ellen, Münchenben zárja a csoportkört.

vehir.hu