2020. május 25. // Orbán névnap

A tehetségeké volt a színpad

2010. március 13. 5:00
Pannon Egyetem
A Tiéd a színpad elnevezésű egyetemi Ki mit tud versenyen idén 16 műsorszámot tekinthetett meg a nagyszámú közönség az egyetem aulájában.

A Pannon Egyetem Közművelődési Titkársága ötödik alkalommal rendezte meg művészeti vetélkedőjét az egyetem kultúrát ápoló diákjai számára. A hagyományoknak megfelelően az előadóművészet négy kategóriájában mérték össze tehetségüket az indulók: vers- és prózamondás, ének, hangszeres zene, tánc.

A szakmai zsűriben ezúttal helyet kapott a Hallgatói Önkormányzat szakképviselője, és a nézők is szavazhattak az este legkiemelkedőbb produkciójára. A HÖK jóvoltából a közönségdíjas egy mikrofon alakú tortát nyert, a voksukat leadó nézők között is kisorsoltak egy egyetemi emblémával ellátott tárgyakból összeállított ajándékcsomagot. A szokásokhoz híven az indulók a részvételt igazoló emléklapok mellett a produkciók minősége alapján könyvutalványokban részesültek.

A vers- és prózamondás illetve az énekes kategóriákban a zsűri inkább a klasszikusabb előadásokat találta jobbnak, így megosztott első helyet kapott a székely népmesét mondó Nedermann Katalin (magyar-színháztörténet szak) és a Gyulai Pál versét szavaló Battyányi-Nagy Annamária (gazdálkodás-menedzsment szak), valamint az élen végzett Szász Emese (magyar szak), aki moldvai népdalokat énekelt. A napjainkban oly divatos műfaj, a stand-up comedy, először színesítette a kulturális seregszemle programját, s mindjárt két fiatalember is megcélozta a rekeszizmokat.

A zenészpalánták között a darbukát és ceglédi kannát bűvölő Franczia Dániel (magyar-etika szak) nyert, míg a táncos műsorszámok közül a zsűri Samu Edina (közgazdász szak) mécsesekkel és Ízisz szárnnyal előadott hastáncát emelte ki. A színvonalas produkciók sorát a Magyar Evangéliumi Keresztény Diákszövetség egyetemi tagozatának humorral fűszerezett, elgondolkodtató villámjátéka zárta.

vehir.hu

További cikkek

Véget értek az írásbeli érettségi vizsgák
Véget értek az írásbeli érettségi vizsgák
Befejeződtek a május-júniusi érettségi időszak írásbeli vizsgái csütörtökön. A koronavírus-járvány miatt rendkívüli körülmények között szervezett érettségik lebonyolítása zökkenőmentesen zajlott - tájékoztatott az Oktatási Hivatal (OH) pénteken.
Újranyitnak az óvodák és bölcsődék
Újranyitnak az óvodák és bölcsődék
Az iskolákban viszont digitálisan fejezik be a tanévet.
Rendkívüli helyzetben a rendkívüli érettségi tapasztalatai
Rendkívüli helyzetben a rendkívüli érettségi tapasztalatai
A veszélyhelyzet ideje alatt az egyik legnagyobb kérdés az volt, hogy az idei érettségiket meg lehet-e egyáltalán tartani, és ha igen, akkor milyen óvintézkedések mellett. Mint ismeretes, végül az írásbeli vizsgákat engedélyezték, de csak szigorú higiéniai óvintézkedések betartása mellett. Veszprémi oktatási vezetőt és igazgatót kérdeztünk a tapasztalatokról.
A német írásbelikkel folytatódnak az idegen nyelvi vizsgák
A német írásbelikkel folytatódnak az idegen nyelvi vizsgák
Péntek reggel 9 órakor a német írásbelikkel folytatódnak országszerte az idegen nyelvi érettségi vizsgák, a diákok közép- és emelt szinten adnak számot tudásukról.
Az angol írásbelikkel megkezdődnek az idegen nyelvi vizsgák
Az angol írásbelikkel megkezdődnek az idegen nyelvi vizsgák
Ma reggel 9 órakor megkezdődnek országszerte az idegen nyelvi érettségi vizsgák, a diákok angolból közép- és emelt szinten adnak számot tudásukról.
2020. május 25. // Orbán névnap