2021. augusztus 3.
//
Hermina névnap

Bemutatta új bérletes kínálatát a Filharmónia Magyarország

2021. június 22. 16:16
A következő évadban öt koncerten vehetnek részt azok, akik bérletet váltanak a Filharmónia előadássorozatára.

A koncertsorozat első állomásán, szeptember 30-án az Orfeo Zenekar és a Purcell kórus lép színpadra. Műsorukban Joseph Haydn, J. G. Albrechsberger, J. N. Hummel és Michael Haydn munkái szerepelnek. November 6-án a Capella Savaria és a Purcell kórus adják elő Händel Theodoráját. December 15-én a Budapesti Fesztiválzenekar John Stanley, Corelli, Vivaldi, Mozart és Benjamin Britten életművéből válogat. Március 17-én a brit The King's Singers műsorát tekintheti meg a veszprémi közönség, míg a sorozat záróakkordja a Concerto Budapest fellépése lesz április 11-én, akik Bartók és Beethoven munkái közül mutatnak meg néhányat.

A programot Szamosi Szabolcs, a Filharmónia Magyarország ügyvezető igazgatója és Loószné Dömötör Enikő, a Veszprémi Érsekség irodavezetője ismertették hétfőnA programot Szamosi Szabolcs, a Filharmónia Magyarország ügyvezető igazgatója és Loószné Dömötör Enikő, a Veszprémi Érsekség irodavezetője ismertették hétfőn

Nem kell azonban őszig várni azoknak, akik a Filharmónia programkínálatára kíváncsiak. A Veszprémi Érsekséggel együttműködésben július 9-én az Óbudai Danubia Zenekar Stamitz, Rieding, Taffanel, Beriot és Mozart munkáiból válogat a Szentháromság téren, augusztus 23-án pedig a Vivat Bacchus Énekegyüttes ad koncertet az Érseki Palota dísztermében. 

A szervezők azt is megerősítették, hogy Veszprém idén is csatlakozik az orgonák éjszakájához augusztus 7-én. A pontos program egyelőre még nem állt össze, annyi azonban már elmondható, hogy a Szent Margit templomban biztosan megtalálják számításukat az orgonazene szerelmesei.

vehir.hu
Domján Attila

További cikkek

Irodalmi ihletésű koncertek Veszprém történelmi romjánál
Irodalmi ihletésű koncertek Veszprém történelmi romjánál
Veszprém és a Balaton-felvidék egyedülállóan gazdag középkori örökséggel rendelkezik, hiszen a régió településeit járva lépten-nyomon kolostor-, templom-, kápolna- és várromokra bukkanunk. Ezeket a romokat tölti meg élettel és művészettel a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Romkoncert sorozata.
Legjobb pillanatok az idei Kabóciádéról
Legjobb pillanatok az idei Kabóciádéról
Hétvégén a Kolostorok és Kertek területén rendezték meg a veszprémi bábszínház hagyományos fesztiválját. Cikkünkben mutatjuk a legvidámabb pillanatokat a Kabóciádéról.
Elsőbálozók lettek a balatonfüredi Anna-bál szépei
Elsőbálozók lettek a balatonfüredi Anna-bál szépei
A balatonfüredi Horváth Esztert választották a 196. Anna-bál szépének szombat éjjel Balatonfüreden. Az első udvarhölgy a diósdi Nánási Dorottya, a második udvarhölgy pedig a szegedi Hadfi Zita lett.
Nem csak táncolnak, mondanivalójuk is van
Nem csak táncolnak, mondanivalójuk is van
23. alkalommal rendezik meg A Tánc Fesztiválját Veszprémben augusztus 31. és szeptember 5. között.
Egy autóbusz utastere tárja fel a Pálos rend történetét
Egy autóbusz utastere tárja fel a Pálos rend történetét
Rendhagyó formátumú kiállítás gördült be Veszprémbe péntek délután. A Pálos rend történetét bemutató vándortárlat egy autóbusz utasterében kapott helyet, amit az érdeklődők a következő egy hétben ingyenesen tekinthetnek meg. A kiállításmegnyitón kiderült, a Pálos rend egykor aktívan jelen volt a környéken, ma egy középkori kolostor és templom nyomai őrzi emléküket egy közeli erdőben.