2022. május 21.
//
Konstantin névnap

Átadták a Pannon Egyetem MFTK végzős hallgatóinak diplomáit

Ünnepélyes diplomaátadót tartottak péntek délelőtt a Pannon Egyetem B aulájában; hosszú idő óta a hallgatók is találkozhattak egymással, ha már a valódi egyetemi életérzést el kellett felejteniük.

A világjárvány burkot tett körénk, néhány hete még az sem volt biztos, hogy megtarthatják az ünnepélyt, így talán hatványozottan érzelemdúsabban telt a rendezvény. A pandémia hatalmas lelki terhet rótt a végzős hallgatókra is, különösen példaértékű tehát, hogy egy ilyen helyzetet végül oklevéllel a kezükben zárhatnak.

Navracsics TiborNavracsics Tibor

Navracsics Tibor, a Pannon Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke beszédében megfogalmazta, a történelem során még nem volt arra példa, hogy egy világjárvány közepén a technika ilyen mértékű segítséget nyújtott volna, ugyanakkor hozzátette, inkább mennyiségi, mint minőségi segítség ez:

A valós közösségek virtuális közösséggé váltak, pedig az egyetem egy olyan köztársaság, ahol a tapasztalt oktatók és a tapasztalni vágyó hallgatók együtt élnek, együtt alkotnak és gondolkodnak, ennek eredményeként pedig újat adnak a világnak, ehhez viszont a fizikai közelség is szükségeltetik.

Ezt veszélyezteti még ma is a járvány, és hiába a zseniális technika, ha a lelkek nem tudnak találkozni és közösséget alkotni.

Navracsics Judit, a Kar dékánja reméli, hogy az egyetemen megszerzett kompetenciák egy életre biztosítják majd a végzett hallgatók megélhetését. Hozzátette, talán nem csak kompetenciákat sajátítottak el, hanem kritikai gondolkodást, kreativitást, tenni akarást, és azzal a határozott céllal hagyják el az intézmény falait, hogy a világot jobbá, szebbé, gazdagabbá tegyék.

A dékánasszony beszámolt az intézmény fejlesztéseiről, sikereiről is, mint elmondta, már csak az életnek kell normalizálódnia, és akkor jobb körülmények között újra beindulhat a normális oktatás. Az ünnepélyen a végzős hallgatók Komáromi Klaudiát választották az évfolyam szeniorjává. 

Szabó Eszter
Domján Attila

További cikkek

Születőben a belváros legnagyobb egybefüggő zöld parkja
Születőben a belváros legnagyobb egybefüggő zöld parkja
Az angolszász egyetemek képére alakítják át a Pannon Egyetem környékét, tehát növelik a zöldfelületeket, sportpályákat építenek, bővül a szabadidős lehetőségek sora, de ami az egyik legfontosabb, lebontják a kerítést az Erzsébet-liget és az egyetem területe között. A munka hamarosan elindul, a tervek szerint pedig jövő nyárra elkészül az új kampusz, egyben Veszprém új zöld övezete.
Ukrán menekült gyerekeknek tartanak színjátszót a Pannon Egyetemen
Ukrán menekült gyerekeknek tartanak színjátszót a Pannon Egyetemen
Domonkos Ágnes, a Ptah Theatre vezetője férjével közösen tart színjátszót minden vasárnap, a Pannon Színitanodában.
Bemutatták a Pannon Egyetem oktatói által szerkesztett Trianon-kötetet
Bemutatták a Pannon Egyetem oktatói által szerkesztett Trianon-kötetet
Két évvel ezelőtt volt a Trianoni békediktátum aláírásának századik évfordulója, ennek apropójából tartottak konferenciát 2020-ban az egyetemen. Az elhangzott előadásokból végül könyv is született, ennek a bemutatóján jártunk.
A Mystic Team nyerte az egyetemi futsal-bajnokságot
A Mystic Team nyerte az egyetemi futsal-bajnokságot
A Mystic Team 4-3-ra múlta felül az Ipari Park SC csapatát a Pannon Egyetem idei évi futsal-bajnokságának fináléjában. A bronzérmet a Szuperszónikus Vízimotorpótlék szerezte meg a Just for Fun ellen.
A Pannon Egyetem is csatlakozik az Open Science kezdeményezéshez
A Pannon Egyetem is csatlakozik az Open Science kezdeményezéshez
A Pannon Egyetem a vidéki egyetemek közül elsőként csatlakozott az Open Science-szel kapcsolatos állásfoglaláshoz, melyet a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) 2021 októberében tett közzé. A szándéknyilatkozatot Dr. Szabó István az NKFIH tudományos és nemzetközi elnökhelyettese, Dr. Gelencsér András a Pannon Egyetem rektora, Csillag Zsolt kancellár és Urbán Katalin, a Pannon Egyetem Könyvtár és Tudásközpont főigazgatója írta alá ma a Pannon Egyetemen.