2022. december 2.
//
Melinda névnap

Átadták a Pannon Egyetem MFTK végzős hallgatóinak diplomáit

Ünnepélyes diplomaátadót tartottak péntek délelőtt a Pannon Egyetem B aulájában; hosszú idő óta a hallgatók is találkozhattak egymással, ha már a valódi egyetemi életérzést el kellett felejteniük.

A világjárvány burkot tett körénk, néhány hete még az sem volt biztos, hogy megtarthatják az ünnepélyt, így talán hatványozottan érzelemdúsabban telt a rendezvény. A pandémia hatalmas lelki terhet rótt a végzős hallgatókra is, különösen példaértékű tehát, hogy egy ilyen helyzetet végül oklevéllel a kezükben zárhatnak.

Navracsics TiborNavracsics Tibor

Navracsics Tibor, a Pannon Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke beszédében megfogalmazta, a történelem során még nem volt arra példa, hogy egy világjárvány közepén a technika ilyen mértékű segítséget nyújtott volna, ugyanakkor hozzátette, inkább mennyiségi, mint minőségi segítség ez:

A valós közösségek virtuális közösséggé váltak, pedig az egyetem egy olyan köztársaság, ahol a tapasztalt oktatók és a tapasztalni vágyó hallgatók együtt élnek, együtt alkotnak és gondolkodnak, ennek eredményeként pedig újat adnak a világnak, ehhez viszont a fizikai közelség is szükségeltetik.

Ezt veszélyezteti még ma is a járvány, és hiába a zseniális technika, ha a lelkek nem tudnak találkozni és közösséget alkotni.

Navracsics Judit, a Kar dékánja reméli, hogy az egyetemen megszerzett kompetenciák egy életre biztosítják majd a végzett hallgatók megélhetését. Hozzátette, talán nem csak kompetenciákat sajátítottak el, hanem kritikai gondolkodást, kreativitást, tenni akarást, és azzal a határozott céllal hagyják el az intézmény falait, hogy a világot jobbá, szebbé, gazdagabbá tegyék.

A dékánasszony beszámolt az intézmény fejlesztéseiről, sikereiről is, mint elmondta, már csak az életnek kell normalizálódnia, és akkor jobb körülmények között újra beindulhat a normális oktatás. Az ünnepélyen a végzős hallgatók Komáromi Klaudiát választották az évfolyam szeniorjává. 

Szabó Eszter
Domján Attila

További cikkek

Közel nyolcszáz diák látogatott el a Pannon Egyetem nyílt napjára
Közel nyolcszáz diák látogatott el a Pannon Egyetem nyílt napjára
A Pannon Egyetem szerdán rendezte meg hagyományosnak számító nyílt napját a B épület aulájában, ahová a középiskolai diákokat, tanárokat, illetve a szülőket is várták. Több mint hétszázötvenen vettek részt a programokon.
Oktatói rangsorban a Pannon az ország második legjobb egyeteme
Oktatói rangsorban a Pannon az ország második legjobb egyeteme
Nyilvánosságra hozták a HVG Diploma felsőoktatási rangsorát, amelyben az összesített eredmények alapján a Pannon Egyetem a legjobb tíz hazai felsőoktatási egyetem közt szerepel, oktatói rangsorban pedig a második legjobb Magyarországon. Hogy ez mit is jelent pontosan és minek köszönheti a veszprémi központú intézmény ezt az előkelő helyezést, arról dr. Gelencsér Andrást, a Pannon Egyetem rektorát kérdeztük.
Véradást rendeztek az egyetemen
Véradást rendeztek az egyetemen
Házhoz ment a Magyar Vöröskereszt a kollégistákhoz: a Hotel Magisterben rendeztek véradást kedden.
A jövő kulturális hídjai a Pannon Köztérben
A jövő kulturális hídjai a Pannon Köztérben
November huszonnyolcadikán hétfőn, a Veszprém megyei igazgatói műhely közművelődési szakmai workshopot tart a Pannon Köztérben.
Együttműködés egy hiteles adaptációs platform létrehozására
Együttműködés egy hiteles adaptációs platform létrehozására