Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 14. Őrs
Veszprém
24°C
2024. július 14. Őrs
Veszprém
24°C

Átadták a Pannon Egyetem MFTK végzős hallgatóinak diplomáit

2021. július 3. 10:47
Ünnepélyes diplomaátadót tartottak péntek délelőtt a Pannon Egyetem B aulájában; hosszú idő óta a hallgatók is találkozhattak egymással, ha már a valódi egyetemi életérzést el kellett felejteniük.

A világjárvány burkot tett körénk, néhány hete még az sem volt biztos, hogy megtarthatják az ünnepélyt, így talán hatványozottan érzelemdúsabban telt a rendezvény. A pandémia hatalmas lelki terhet rótt a végzős hallgatókra is, különösen példaértékű tehát, hogy egy ilyen helyzetet végül oklevéllel a kezükben zárhatnak.

Navracsics TiborNavracsics Tibor

Navracsics Tibor, a Pannon Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke beszédében megfogalmazta, a történelem során még nem volt arra példa, hogy egy világjárvány közepén a technika ilyen mértékű segítséget nyújtott volna, ugyanakkor hozzátette, inkább mennyiségi, mint minőségi segítség ez:

A valós közösségek virtuális közösséggé váltak, pedig az egyetem egy olyan köztársaság, ahol a tapasztalt oktatók és a tapasztalni vágyó hallgatók együtt élnek, együtt alkotnak és gondolkodnak, ennek eredményeként pedig újat adnak a világnak, ehhez viszont a fizikai közelség is szükségeltetik.

Ezt veszélyezteti még ma is a járvány, és hiába a zseniális technika, ha a lelkek nem tudnak találkozni és közösséget alkotni.

Navracsics Judit, a Kar dékánja reméli, hogy az egyetemen megszerzett kompetenciák egy életre biztosítják majd a végzett hallgatók megélhetését. Hozzátette, talán nem csak kompetenciákat sajátítottak el, hanem kritikai gondolkodást, kreativitást, tenni akarást, és azzal a határozott céllal hagyják el az intézmény falait, hogy a világot jobbá, szebbé, gazdagabbá tegyék.

A dékánasszony beszámolt az intézmény fejlesztéseiről, sikereiről is, mint elmondta, már csak az életnek kell normalizálódnia, és akkor jobb körülmények között újra beindulhat a normális oktatás. Az ünnepélyen a végzős hallgatók Komáromi Klaudiát választották az évfolyam szeniorjává. 

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Pro Meritis díjjal ismerték el dr. Domokos Endre munkásságát Pro Meritis díjjal ismerték el dr. Domokos Endre munkásságát Az oktatás, a kutatás-fejlesztés, valamint a környezetvédelem területén végzett kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként Dr. Domokos Endre Gábor részére Pro Meritis érmet adományozott a polgármester. A díjat a Pannon Egyetem Mérnöki Karának csütörtöki diplomaosztóján vehette át. 2024. július 12. 12:29 A leköszönő rektor, Gelencsér András története - videó A leköszönő rektor, Gelencsér András története - videó Gelencsér András akadémikus, vegyész-légkörkutató kilenc év után elbúcsúzott a rektorságtól, és a tudományos pályán maradva újabb célokat fogalmazott meg. Az elmúlt időszakról, rektori kihívásokról, nehézségekről, és arról is mesélt, hogy miként képzeli el a jövőjét. Gelencsért az elmúlt években igencsak sokan kérdezték már arról, milyen veszélyek fenyegetik a bolygónkat, most arra is választ kaptunk, létezik-e egyéni megoldás arra, hogy visszafordítsunk bizonyos folyamatokat, amelyeket az éghajlatváltozás okoz. 2024. július 11. 15:56 Három tanács a friss diplomásoknak Pannon Egyetem Három tanács a friss diplomásoknak Hétfő délelőtt megtartotta diplomaátadó ünnepségét a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara, amelyen kilenc év után először nem dr. Gelencsér Andrástól vehették át a hallgatók a diplomájukat, hanem utódjától, éppen a hétfőtől hivatalba lépett dr. Abonyi Jánostól, az egyetem új rektorától. Ő köszöntőbeszédében az értékek sokféleségéről beszélt, ezen kívül az egyetemisták három hasznos és egész életre szóló tanácsot is kaptak. 2024. július 2. 15:32 Megtartotta diplomaátadó ünnepségét a Humántudományi Kar Megtartotta diplomaátadó ünnepségét a Humántudományi Kar A Pannon Egyetem Humántudományi Karán péntek délelőtt tartották az idei diplomaátadó ünnepséget, amely kiemelt jelentőséggel bírt, hiszen búcsút vettek a leköszönő rektortól, dr. Gelencsér Andrástól és a kar dékánjától, dr. Navracsics Judittól.   2024. június 29. 14:44

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.