Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ne hagyja az utolsó pillanatra a lejárt okmányok cseréjét!

2021. július 5. 15:01
A járványhelyzet és a foglalkoztatás állapotáról, valamint a kormányhivatal esedékes feladatairól számolt be hétfői sajtótájékoztatóján Takács Szabolcs kormánymegbízott.

A Veszprém Megyei Kormányhivatal elmúlt hónapokban elvégzett illetve a nyáron előttünk álló feladatairól számolt be hétfői sajtótájékoztatóján Takács Szabolcs Kormánymegbízott. 

A koronavírussal kapcsolatban felelevenítette: míg a járvány első hulláma idején a hivatal feladata elsősorban az volt, hogy az oktatási- és szociális intézményeket ellássák a védekezeshez szükséges eszközökkel, addig az idén már az oltás megszervezésében töltöttek be fontos szerepet. Megyénkben 7 kórházi oltóponton és 168 háziorvosi rendelőben oltottak. Rámutatott, hogy a kormány beszerezte a szükséges mennyiségű vakcinát, így már egyéni felelősség kérdése, hogy ki és mikor igényli a védőoltást. Kérdésre válaszolva Takács azt is elárulta, hogy a megyében a nagyságrendileg 341 ezres lakosságból mintegy 200 ezren kapták meg az injekciót. 

Ami a foglalkoztatási adatokat illeti, Veszprém megye mostanra visszatért a járvány előtti szinthez. Ennek elérése érdekében a kormányzat korábban több módon is igyekezett támogatni a munkáltatókat és a munkavállalókat is. A megyében 3,86 milliárd forintot osztottak ki a gazdaságvédelmi akcióterv ágazatokat segítő intézkedései révén; ötven cég közel egymilliárd forintot nyert el a kutatás-fejlesztést támogató programból; míg 500 fő alkalmazását segítette a kormányhivatal összesen 260 millió forinttal. A nyári hónapokban ismét aktív a nappali tagozaton tanulók idényszerű elhelyezkedését segítő program, melynek keretében a mezőgazdaságban, vendéglátásban, turizmusban és az önkormányzatoknál végezhetnek nyári munkát a fiatalok. 

Május óta újra lehet előzetes bejelentkezés nélkül is ügyeket intézni a kormányablakokban - Takács Szabolcs azt javasolta, hogy bár a veszélyhelyzet idején lejárt okmányok érvényességét meghosszabbították, érdemes most elintézni ezek cseréjét, a veszélyhelyzet feloldása után ugyanis csúcsforgalomra és hosszabb várakozásra lehet számítani a kormányablakokban. 

A kormánybiztos a múlt héten bevezetett uniós védettségi igazolvánnyal kapcsolatban jelezte: azt a kormányablakok mellett online, ügyfélkapus bejelentkezéssel az EESZT felületén is lehet igényelni. 

Végül az ilyenkor szokásos szezonális ellenőrzésekről esett szó: a nyár során rendszeresen ellenőrzik a strandok vízminőségét - a legutóbbi adatok alapján mindegyik veszprémi nyíltvízi strand vize alkalmas a fürdésre. A következő hónapokban a játszóterek, vendéglátóhelyek, személyszállítást végző szolgáltatások ellenőrzése zajlik majd.

 

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. ma 12:20 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28 Nagy teret kap az új közbiztonsági koncepcióban a digitális biztonság Nagy teret kap az új közbiztonsági koncepcióban a digitális biztonság Javában zajlik az a munka, amely során frissítik a város közbiztonsági és bűnmegelőzési koncepcióját. Az erre létrehozott munkacsoport vezetője, Pálinkás Roland hétfőn számolt be a legújabb fejleményekről. 2024. április 16. 13:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.