Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Jönnek, mennek az ellenzéki politikusok a megyei közgyűlés frakcióiban is

2021. július 8. 11:07
Hosszú idő után július 8-án, csütörtökön ismét ülésezett a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése. Az ülés elején rögtön átigazolásról és frakciómegszűnésről is tettek bejelentést.

A járványhelyzet miatt hosszú hónapok után először tudott ülésezni Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése. A napirendi pontok tárgyalása előtt azonban fontos bejelentést tett egy ellenzéki képviselő, ami a közgyűlés frakcióinak összetételére is hatással volt.

A korábban a Momentumból a DK-ba átlépő Benedek Szilveszter bejelentette, hogy kilépett a Jobbik - Momentum közös frakcióból. Ezzel a Jobbik – Momentum frakció létszáma két főre csökkent, ami annak megszűnését eredményezte a megyei közgyűlésben.

Az utóbbi időben országos szinten nem ez az első eset, amikor egy ellenzéki politikus a pártjából átigazol, legfőképp a DK-ba. Legutóbb például Molnár Gyula, az MSZP egykori országos elnöke cserélte le a szegfűs logót a Gyurcsány-pártéra. Veszprémben korábban Varga-Damm Andrea Jobbikból való kilépése volt az az időszak, amikor jelentősebben átalakultak a párttagságok. A képviselőnő viszont nem átigazolt az egykori szélsőjobboldali pártból máshova, hanem saját formációt alapított, amihez Kovács Rajmund városi önkormányzati képviselő és Galambos István, a Jobbik megyei önkormányzati képviselője is csatlakozott.

A DK ezidáig Veszprém térségében még nem bonyolódott bele párttagsági cserékbe.

vehir.hu
további cikkek
Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. tegnap 12:20 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra választás 2024 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra Hétfő délelőtt hivatalosan véget ért az a több hónapig tartó politikai egyezkedés, aminek a végén Gerstmár Ferenc LMP-s baloldali önkormányzati képviselő az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért civil összefogáshoz csatlakozott. Ezzel együtt nyilvános lett az a tizenkét fős lista is, amivel elindulnak a júniusi önkormányzati választáson. 2024. április 15. 19:20 Megvolt a helyezkedés a sakktáblán, nyilvánosak az ellenzék képviselő-jelöltjei Veszprémben választás 2024 Megvolt a helyezkedés a sakktáblán, nyilvánosak az ellenzék képviselő-jelöltjei Veszprémben Felléptek a politikai színtérre a veszprémi ellenzék képviselőjelöltjei is, miután szerda délután hivatalosan is bejelentették, hogy a város tizenkét egyéni választókerületében kik indulnak. A sakktáblán a helyezkedés lezajlott, a jelöltek közt több régi és néhány új név is szerepel, egy közülük pedig az országos politikából nyergelne át a veszprémi városháza padsorába. 2024. április 11. 9:57

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.