Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
16°C
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
16°C

Két veszprémi lány az Európa-bajnok strandkézilabda-válogatottban

2021. július 12. 19:12
A veszprémi Kreutz Kittit és Orbán Laurát soraiban tudó leány U17-es strandkézilabda-válogatott megnyerte a Bulgáriában rendezett korosztályos Európa-bajnokságot.

Veszprém mellett Nemesvámos is büszke lehet Kreutz Kittire és Orbán Laurára, hiszen az említett fiatal kézilabdázó-jelöltek szívei mindkét irányba húznak. Előbbi a szülővárosuk, utóbbi második otthonuk, hiszen a Bajnok DSE színeiben versenyeznek kimagasló teljesítménnyel.

Nem csoda, hogy a korosztályos strandkézilabda-válogatottban is felfigyeltek a produktivitásukra. Mindkét lány meghívást is kapott a Pinizsi Zoltán vezette U17-es alakulatba, amely a mögöttünk hagyott héten a Bulgáriában rendezett Európa-bajnokságon hatalmas sikert ért el.

A veszprémi születésű Orbán Laura és Kreutz Kitti immár Európa-bajnokokA veszprémi születésű Orbán Laura és Kreutz Kitti immár Európa-bajnokok

Az elődöntőt vasárnap délelőtt rendezték, ahol a magyarok a spanyolokkal találkoztak: az első szettet magabiztosan nyerte válogatottunk, de a riválisnak sikerült egyenlítenie. Így szétlövés következett, az idegek harcát viszont a mieink bírták jobban: döntőbe kerültek a magyarok.

A délutáni, a hollandok elleni fináléban fordítva alakultak a dolgok: az ellenfélnek sikerült ellépnie, de a magyarok parádésan egalizáltak. A végjátékban azonban nem változott a forgatókönyv: 7-4-es szétlövést követően Magyarország csapata lett a korosztályos Európa-bajnok.

Simon Dani
további cikkek
Párizs 2024: A strandkézilabda is bemutatkozik a jövő nyári olimpián olimpia Párizs 2024: A strandkézilabda is bemutatkozik a jövő nyári olimpián A strandkézilabda is bemutatkozik a jövő nyári olimpián egy nyolccsapatos minitorna formájában, mondta el kedden az MTI-nek Neukum Tamás, a Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) strandkézilabda munkacsoportjának új tagja. 2023. október 10. 21:27 Gulyás István újabb válogatottat irányít Gulyás István Gulyás István újabb válogatottat irányít A veszprémi szakember a férfi felnőtt strandkézilabda-válogatott irányítása mellett újabb megbízást kapott a hazai szövetségtől: immár a fiú ifjúsági kézilabda-válogatottért is felel. Gulyás István portálunk kérdésére elmondta, örömmel mondott igent a felkérésre. 2023. szeptember 29. 8:38 Európa Játékok: ezüstérmes a magyar strandkézilabda-válogatott strandkézilabda Európa Játékok: ezüstérmes a magyar strandkézilabda-válogatott A magyar férfi strandkézilabda-válogatott kiélezett küzdelemben, a rávezetés nyolcadik párjáig tartó csata végén 2-1-re elveszítette a Spanyolország elleni finálét, így ezüstérmet nyert a lengyelországi Európa Játékok csütörtöki versenynapján, Tarnówban. 2023. június 23. 7:40 Strandkézilabda Eb: aranyérmes a magyar férfiválogatott strandkézilabda Strandkézilabda Eb: aranyérmes a magyar férfiválogatott A magyar férfi strandkézilabda-válogatott 2:0-ra legyőzte Németországot a portugáliai Európa-bajnokság vasárnap délutáni döntőjében. 2023. május 28. 20:07

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.