Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Bottropi Baráti Kör Veszprémben

2008. május 20. 12:23
Délelőtt során a városháza Kossuth termében fogadta Czaun János alpolgármester a bottropi 37 fős delegációt. Veszprém városának már 21 éve élő testvérvárosi kapcsolata van a német várossal. A Baráti Kör, mind a hat, német város testvérvárosát felkeresi, elsőként érkeztek Veszprémbe, ami külön megtiszteltetés számunkra – fogalmazott az alpolgármester.

A 21 évvel ezelőtti testvérváros apropója még a Veszprém környéki bányászat volt, mára ez már teljesen átalakult. A hangsúly a turizmusra és az egyéb gazdasági működésekre helyeződött át – mondta köszöntőjében német nyelven az alpolgármester. Majd latin közmondással folytatta: „hasonló a hasonlónak örül”, ami értelmezése szerint annyit jelent, hogy dacára annak, hogy Bottropnak 120 ezer az állandó lakosainak száma, addig Veszprémé 60 ezer fő, ettől még Veszprém lehet a kistestvér, hasonlóan gyönyörű, hegyekkel övezve – mondta Czaun János. Veszprém városa hihetetlen történelmi múlttal rendelkezik, nyolc dombra épült, és azon városok közé tartozik ahol biztosan nincsen egyetlen egy vízszintes utca a településen. Úgy tűnik, hogy a „királynék városa”, a barokk épületek, a romantikus utcák elnyerték a csoport tetszését, holnap Budapestre majd a Balaton környékére kirándulnak.


Rolf Halfar a delegáció vezetője elmondta, hogy Bottropnak hat testvérvárosa van: Blackpool, Tourcoing, Veszprém, Berlin-Mitte, Merseburg és Gleiwitz. Veszprémbe azért is jönnek szívesen, mert több évtizedes baráti szálak fűzik a településhez a tagok egy részét. Majd Rolf Halfar tolmácsolta Bottrop város polgármesterének az alkalomra küldött üdvözletét.

Beke G. László
további cikkek
Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. tegnap 14:11 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. tegnap 14:04 Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Csütörtökön ünnepélyes körülmények között felavatták a Jutasi lakótelep hivatalos zászlóját. tegnap 18:01 Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként közgyűlés Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként Beszámolt a rendőrkapitány, ötvenezres támogatást biztosít az önkormányzat az újszülötteknek – ülésezett a képviselő-testület csütörtökön. 2024. április 25. 15:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.