2021. december 6.
//
Miklós névnap

Veszprém Opennel pezsdült fel újra a teniszélet

2021. július 17. 8:12
A járvány okozta korlátozásokat a veszprémi teniszezők is megszenvedték, ezért már mindenki nagyon várta, hogy újra szabadon összegyűlhessenek egy versenyre. Hosszú idő után júliusban rendezhették meg újra a „Veszprém Opent”, azaz a Tenisziskola Veszprém Sportegyesület (TVSE) által szervezett nyílt teniszversenyt a Jutasi úti sportcentrum salakos pályáin.

Július 10-én tizenhét páros mérhette össze tudását három kategóriában, ami több mint harminc résztvevőt jelentett. A férfi amatőr és társasági kategóriák mellett vegyespáros versenyszámot is sikerült rendezni. Az egyszettes lebonyolításnak és a sok pályának köszönhetően mindenki legalább három mérkőzést tudott játszani a verseny alatt. A férfi amatőr páros Horváth István és Vörös László nyerte, a társasági párost Ortvein Zoltán és Váradi Imre, míg a vegyespárost Sallai Anikó és Vanyó Miklós.

Az előző héten rendezték a „Veszprém Open” egyéni számait, amelyekre tizenöten neveztek, és a lebonyolítási formának köszönhetően mindenki több mérkőzést játszhatott. Az első kategória versenyét Doma Patrik, míg a második kategóriáét Rácz Barna nyerte.

A TVSE 2017-ben alakult azzal a céllal, hogy egy kellemes teniszkörnyezet nyújtson minden korosztály és játéktudási szintű érdeklődő számára. Azóta rendszeresen rendezi versenyeit. Az egyesület azt reméli, hogy most már visszatérhet a veszprémi teniszélet a megszokott mederbe, és nem kell sokat várni az újabb versenyre sem.

Lázár Ottó, a TVSE elnökségi tagja a verseny után elmondta: láthatóan mindenki örült annak, hogy végre maszk- és távolságtartás nélkül lehettek újra együtt a teniszező közösség tagjai. A jó hangulathoz a versenyzés lehetőségén túl bográcsolással is hozzájárultak, így az elégetett kalóriákat rögtön vissza is tudták pótolni a játékosok.

Eredmények

Egyéni I. kategória
1. Doma Patrik
2. Szabó Bence
3. Bogdán Benedek / Gyuk Péter

Egyéni II. kategória
1. Rácz Barna
2. Nagy Zsolt
3. Magyar Zoltán / Vándor András

Férfi amatőr páros
1. Horváth István / Vörös László
2. Katona Ádám / Katona Imre
3. Gyuk Péter / Kurucz Bence
3. Makay Károly / Szabó István

Férfi társasági páros
1. Ortvein Zoltán / Váradi Imre
2. Jelencsics Bálint / Virág Vendel
3. Boros Attila / Lakatos Ferenc
3. Bódy Kornél / Dr. Orbán Csaba

Vegyespáros
1. Sallai Anikó / Vanyó Miklós
2. Tóth Krisztina / Horváth István
3. Bagi Ágnes / Rácz Zoltán
3. Tóth Brigitta / Rácz Barna

vehir.hu

További cikkek

Hibátlan mutatóval, éllovasként várhatja a tavaszt a VPSE
Hibátlan mutatóval, éllovasként várhatja a tavaszt a VPSE
A Veszprém Pannon SE története eddigi legsikeresebb félévét zárta a harmadosztályú női kézilabda-bajnokságban. A bakonyi kézilabdázó hölgyek vasárnap az Ajka együttesét is felülmúlták, így hibátlan statisztikával, a tabella éléről várhatják a tavaszi küzdelmeket.
Napelemes hajóknak kiírt nemzetközi versenyt rendeznek 2023-ban Balatonalmádiban
Napelemes hajóknak kiírt nemzetközi versenyt rendeznek 2023-ban Balatonalmádiban
Az erről szóló együttműködési megállapodást hétfő délelőtt írta alá Balatonalmádi önkormányzata, a Magyar Vitorlásszövetség, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. és a Pannon Egyetem.
Kulcsembereivel hosszabbított a Telekom Veszprém
Kulcsembereivel hosszabbított a Telekom Veszprém
A Telekom Veszprém kézilabdacsapata hétfő délelőtt hivatalos honlapján közölte, hogy Petar Nenadics és Ligetvári Patrik szerződését egyaránt meghosszabbította.
Tapad a Tapolca
Tapad a Tapolca
A TIAC VSE 3-0-ra nyert az Ajka Kristály vendégeként a Vehir.hu megyei első osztályú labdarúgó-bajnokság szombati, pótolt mérkőzésén.
Emelt fővel búcsúzott a Magyar Kupától a VESC
Emelt fővel búcsúzott a Magyar Kupától a VESC
A CoreComm-VESC női röplabdacsapata 3-0-ra alulmaradt a balatonfüredi Szent Benedek RA vendégeként a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján.