2020. május 25. // Orbán névnap

Állami kitüntetések az egyetem oktatóinak

2010. március 16. 12:08
Pannon Egyetem
Nemzeti ünnepünk alkalmából a Pannon Egyetem három oktatója részesült állami kitüntetésben, melyet a köztársasági elnöktől vehettek át.

Kimagasló színvonalú munkájának elismeréseként Dr. Friedler Ferenc Széchenyi-díjat, Dr. Bárdos Jenő és Dr. Mihalovics Árpád a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkereszt kitüntetést vehetett át.

Sólyom László köztársasági elnök március 15-e alkalmából Kossuth- és Széchenyi-díjakat adott át a Parlamentben. A Magyar Köztársaság elnöke – a miniszterelnök előterjesztésére – nemzeti ünnepünk, március 15-e, az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc kezdetének, a modern parlamentáris Magyarország megszületésének napja alkalmából Széchenyi-díjat adományozott a műszaki informatika és az operációkutatás műszaki alkalmazásának számos területén végzett nemzetközileg is elismert kutatásaiért, oktató-nevelő munkássága elismeréseként Dr. Friedler Ferenc, informatikusnak, a kémiai tudomány doktorának, a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kar dékánjának, egyetemi tanárnak.

Dr. Hiller István oktatási és kulturális miniszter a Magyar Köztársaság elnöke megbízásából nemzeti ünnepünk alkalmából a Szépművészeti Múzeumban kimagasló színvonalú munkája elismeréseként Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkereszt kitüntetést adományozott Dr. Bárdos Jenő a Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar intézetigazgató egyetemi tanárának és
Dr. Mihalovics Árpád a Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar tanszékvezető egyetemi tanárának, rektorhelyettesnek.

Dr. Bárdos Jenő hazai és nemzetközi szakmai-tudományos körökben nagy elismertségnek örvendő, “iskolateremtő” oktató, aki Magyarországon és az Amerikai Egyesült Államokban is új oktatási tartalmakat és tudományos területeket alapított meg a felsőoktatásban aktív munkával eltöltött mintegy négy évtized alatt. A Pannon Egyetem szak-, intézet- és karalapító professzora. Rendkívül gazdag szakmai-tudományos életutat tudhat maga mögött, amelynek jelentős része a Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar jogelődjének alapításához és immáron két évtizedes történetéhez kapcsolódik.

Dr. Mihalovics Árpád munkásságát olyan mérföldkövek jelzik, mint a Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar oktatási-kutatási portfoliójának fejlesztése, a felsőoktatás modernizációja érdekében végzett tevékenysége, a fordító- és tolmács mesterszak létesítése, indítása, a Nyelvtudományi Doktori Iskola irányításában és működtetésében való közreműködése, a Pannon Egyetem nemzetközi kapcsolatainak ápolása és kiszélesítése. Dr. Mihalovics Árpád oktatás- és szakszervező tevékenységével jelentős mértékben hozzájárult a Pannon Egyetem hírnevének öregbítéséhez, a hazai felsőoktatás modernizálásához.

A Magyar Köztársaság kitüntetései az oktatók sikeres és dolgos életútjának méltó elismerése.

vehir.hu

További cikkek

Véget értek az írásbeli érettségi vizsgák
Véget értek az írásbeli érettségi vizsgák
Befejeződtek a május-júniusi érettségi időszak írásbeli vizsgái csütörtökön. A koronavírus-járvány miatt rendkívüli körülmények között szervezett érettségik lebonyolítása zökkenőmentesen zajlott - tájékoztatott az Oktatási Hivatal (OH) pénteken.
Újranyitnak az óvodák és bölcsődék
Újranyitnak az óvodák és bölcsődék
Az iskolákban viszont digitálisan fejezik be a tanévet.
Rendkívüli helyzetben a rendkívüli érettségi tapasztalatai
Rendkívüli helyzetben a rendkívüli érettségi tapasztalatai
A veszélyhelyzet ideje alatt az egyik legnagyobb kérdés az volt, hogy az idei érettségiket meg lehet-e egyáltalán tartani, és ha igen, akkor milyen óvintézkedések mellett. Mint ismeretes, végül az írásbeli vizsgákat engedélyezték, de csak szigorú higiéniai óvintézkedések betartása mellett. Veszprémi oktatási vezetőt és igazgatót kérdeztünk a tapasztalatokról.
A német írásbelikkel folytatódnak az idegen nyelvi vizsgák
A német írásbelikkel folytatódnak az idegen nyelvi vizsgák
Péntek reggel 9 órakor a német írásbelikkel folytatódnak országszerte az idegen nyelvi érettségi vizsgák, a diákok közép- és emelt szinten adnak számot tudásukról.
Az angol írásbelikkel megkezdődnek az idegen nyelvi vizsgák
Az angol írásbelikkel megkezdődnek az idegen nyelvi vizsgák
Ma reggel 9 órakor megkezdődnek országszerte az idegen nyelvi érettségi vizsgák, a diákok angolból közép- és emelt szinten adnak számot tudásukról.
2020. május 25. // Orbán névnap