2021. szeptember 28.
//
Vencel névnap

Minőségi origami papírok a hajtogatás művészeinek

2021. július 28. 9:23

Az origami pontos eredete homályba vész. Egyesek szerint a papír feltalálása óta létezik, s így Kínában alakult ki, míg mások a Japán tradíciókat tekintik mérvadónak. Európában is megjelent és folyamatosan fejlődött a papír hajtogatásának művészete, már a 16. századtól kezdődően.

A modern origami azonban a 20. század találmánya. Origami tervezők és modelljeik alapján, a lehető legprecízebb hajtások nyomán elkészülő papírcsodák művészete, amelyben a vágás és a ragasztás tilos. A modern origamihoz nélkülözhetetlen a minőségi origami papír, hiszen anélkül gyakorlatilag kudarcra van ítélve minden próbálkozás. Szerencsére csodálatos választék áll az origami rajongók rendelkezésére.

Origami nagyker viszonteladóknak

A NEOART Nagykereskedés művészellátó, kreatív és hobbytermékeket kínál azon viszonteladók számára, akik nagyra becsülik a kiváló professzionális minőséget és szeretnék megtartani a minőséget értékelő vásárlóikat, illetve bővíteni azok körét, miközben nagykereskedelmi áron szerezhetik be az értékesíteni kívánt termékeiket. A NEOART csak viszonteladókat szolgál ki.

Az origami készletek nemcsak magas minőségükkel támogatják, hogy a felhasználók sikerélményt szerezhessenek a papírhajtogatás művészetében, hanem gyönyörű színekkel és mintákkal teszik igazán élvezetessé az alkotást. A professzionális origami papírok mind a gyakorlott művészek, mind a gyermekek számára tökéletes választás.

Mi mindenre jó az origami?

Az origami papírokkal való alkotás egyrészt csodálatos művészet, és a gyakorlott alkotók gyönyörű, szinte elképzelhetetlen csodákkal tudnak elvarázsolni minket. Éppen ezért az origami a szó legszorosabb értelmében is művészet.

Az eredeti origami hagyományoknak megfelelően a papírhajtogatás művészetével különböző szertartások, rendezvények, események egyedi és különleges díszítését is megvalósíthatjuk. Szinte végtelen lehetőséget nyerünk így az asztalok díszítésében, de egész termeket is varázslatossá tehetünk különféle hajtogatott formák felfüggesztésével. A határ a csillagos ég, illetve azok a korlátok, amelyet az ügyességünk szab nekünk, hiszen az origami hatalmas odafigyelést és precizitást igényel.

Végül, de nem utolsósorban az origami a gyermekek szempontjából is rendkívül hasznos elfoglaltság.

Az origami jelentősége a gyermekek életében, fejlesztésében

Az origami fejleszti a türelmet, a figyelmet és a precizitást. Javul a koncentráció és a figyelem fenntartására irányuló képesség, amely később számtalan területen rendkívüli előnyt jelent a gyermekek számára. A kézügyesség és a finommotorikus képességek is fejlődnek a hajtogatás közben, miközben a gondolkodás is komoly fejlesztés alá kerül, szinte észrevétlenül. 

Az origami ugyanakkor nemcsak fejleszt, hanem játékos formában tanítja is a gyerekeket. Hiszen mindeközben megismerkednek a geometria alapfogalmaival, javul a sorrendiség megfigyelése és a síkbeli és térbeli tájékozódás is. 

A papírhajtogatás tehát művészet, kreatív díszítés és hatékony fejlesztőeszköz egyszerre.

vehir.hu

További cikkek

A fogturizmus elterjedése
A fogturizmus elterjedése
Így indítsd el gyorsítósávon a vállalkozásodat
Így indítsd el gyorsítósávon a vállalkozásodat
Összezárt a marketingszakma és tudásmegosztással támad a járványhelyzet után
Összezárt a marketingszakma és tudásmegosztással támad a járványhelyzet után
Hatalmas érdeklődés övezte a hosszú idő után első személyes találkozást jelentő Marketing Summit Hungary konferenciát. Az eseményen átadták a szakma által megszavazott 50 legsikeresebb marketing és kommunikációs döntéshozónak szóló elismeréseket is. A Balogh László államtitkár pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkár által megnyitott eseményen 40 szakmai előadó osztotta meg tapasztalatai és gondolatait a marketing szakma és a KKV szektor üzleti és gazdasági döntéshozóival.
A csillagjegyed elárulja, hogyan bánsz a pénzzel!
A csillagjegyed elárulja, hogyan bánsz a pénzzel!
A veszprémi Plazma Center gondoskodik a hasznos én-időről
A veszprémi Plazma Center gondoskodik a hasznos én-időről
A veszprémi Plazma Center nem csak a fizikai egészség terén vállal szerepet, hanem igyekszik a mentális egészség erősítésében is segíteni. Ezen a héten az "Éljen az én-idő!" elnevezésű tematikus napjukon Suri Irén, pszichológus adott tanácsokat, hogyan lehet könnyebben átvészelni a szürke őszi hónapokat, valamint, hogy hogyan tud segíteni ebben a Plazma Center. Videónkban mutatjuk a praktikákat.