Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
20°C
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
20°C

Kapás Boglárka negyedik helye – napi összefoglaló

2021. július 29. 15:23 // Forrás: MTI
Az úszó Kapás Boglárka 200 méter pillangón elért negyedik helye volt a legjobb magyar eredmény csütörtökön a tokiói olimpián.

Az UTE 28 éves világ- és Európa-bajnoka szokásához híven a táv első felében még a középmezőnyben tempózott, majd a második 100-on ritmust váltott és egyre feljebb tört. A végül olimpiai csúccsal diadalmaskodó kínai Csang Jü-fejt nem volt esélye befogni, de a többi riválisát egyre jobban megközelítette, végül azonban két amerikai ellenfelét sem érte utol, így 2:06.53 perces idejével negyedikként csapott a célba.

Kapás Boglárka, miután 4. helyen ért célba a női 200 méteres pillangóúszás döntőjében - MTI/Kovács TamásKapás Boglárka, miután 4. helyen ért célba a női 200 méteres pillangóúszás döntőjében - MTI/Kovács Tamás

Kapás később Jakabos Zsuzsannával, Veres Laurával és Késely Ajnával a 4x200 méteres gyorsváltóval hetedik lett, míg Németh Nándor 100 méter gyorson nyolcadik.

A 200-on aranyérmes Milák Kristóf, valamint Szabó Szebasztián is bejutott az elődöntőbe 100 méter pillangón. A friss olimpiai bajnoknál csak a világcsúcstartó amerikai Caeleb Dressel volt gyorsabb csütörtökön, míg Szabó a 14. lett.

A visszavonulás előtt álló Cseh László nyolcadik idővel jutott döntőbe 200 méter vegyesen, míg 200 méter háton Telegdy Ádám negyedik idővel finalista.

Késely Ajna összesítésben a 13. helyen végzett 800 méter gyorson, míg a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka 20. lett 200 méter háton, ahol Burián Katalin bejutott az elődöntőbe nyolcadik idővel. A 4x100 méteres vegyes vegyesváltó - Kovács Benedek, Halmai Petra, Márton Richárd, Gyurinovics Fanni összetételben - a 15. helyen zárt.

A tornászok női egyéni összetett döntőjében Kovács Zsófia felemáskorláton és ugrásban jól teljesített, míg gerendán és talajon rontott, így a 14. helyen végzett.

A Kreiss Fanni, Kondricz Kata, Pásztor Flóra, Mohamed Aida összeállítású női tőr csapat hetedik lett, Mohamed a helyosztón pástra lépett, ezzel magyar rekorderként hetedik olimpiáján szerepelt.

Kapcsolódó cikk
Huszonkét góllal legyőzte a dél-afrikai csapatot a férfi vízilabda-válogatott
A magyar válogatott a papírformát érvényesítve 23-1-re legyőzte csütörtökön a dél-afrikai együttest a tokiói olimpia férfi vízilabdatornájának harmadik fordulójában.

A férfi vízilabdázók 23-1-re verték a dél-afrikaiakat, ugyanakkor a női kézilabdázók gyenge játékkal 38-31-re kikaptak az Orosz Olimpiai Csapattól, és három fordulót követően nincs pontjuk, s messze kerültek a negyeddöntőtől.

Kapcsolódó cikk
Kikapott az oroszoktól és nehéz helyzetben a női kézilabda-válogatott
A magyar női kézilabda-válogatott 38-31-es vereséget szenvedett a címvédő oroszoktól a tokiói olimpián csütörtökön, ezzel nehéz helyzetbe került a csoportból való továbbjutás szempontjából.

Az evezős Pétervári-Molnár Bendegúz férfi egypárban az elődöntős futamában ötödik lett, ami után pénteken a B döntőben (7-12. hely) szerepelhet.

A cselgáncsozó Cirjenics Miklós 100 kilogrammos súlycsoportban a nyolcaddöntőben kikapott és kiesett. A női sportpisztolyos Major Veronika a 42. a pontlövészet után, az alapverseny felénél.

A szörfös Cholnoky Sára 25. helyen zárt.

Finndingiben Berecz Zsombor a harmadik helyre csúszott vissza a hatodik futamot követően. Érdi Mária (Laser Radial) 15., Vadnai Benjamin (Laser Standard) 18. nyolc futamot követően.

Az eddigi magyar érmesek és pontszerzők

ARANY:
Szilágyi Áron (férfi kard egyéni)
Milák Kristóf (úszás, 200 m pillangó)

EZÜST:
Siklósi Gergely (férfi párbajtőr egyéni)

BRONZ:
férfi kardcsapat (Szilágyi Áron, Decsi Tamás, Szatmári András, Gémesi Csanád)
Tóth Krisztián (cselgáncs, 90 kg)

4. hely:
Verrasztó Dávid (úszás, 400 m vegyes)
Márton Anna (női kard egyéni)
Vas Kata Blanka (hegyikerékpár)
Kenderesi Tamás (úszás, 200 m pillangó)
Kapás Boglárka (úszás, 200 m pillangó)

5. hely:
Salim Omar (tekvondó, 58 kg)
Hosszú Katinka (úszás, 400 m vegyes)
Péni István (légpuska)
Pupp Réka (cselgáncs, 52 kg)
férfi 4x100 méteres gyorsváltó (Milák Kristóf, Szabó Szebasztián, Bohus Richárd, Németh Nándor)    

6. hely:
Mihályvári-Farkas Viktória (úszás, 400 m vegyes)

vehir.hu
további cikkek
Párizs 2024: két reggeli meccse lesz a férfi és a női kéziválogatottnak is Párizs 2024 Párizs 2024: két reggeli meccse lesz a férfi és a női kéziválogatottnak is A magyar férfi és női kézilabda-válogatottnak is két olyan mérkőzése lesz a nyári, párizsi olimpia csoportkörében, ami reggel 9 órakor kezdődik. 2024. április 29. 11:21 Párizs 2024: lesz magyar bírópáros a kézilabdázóknál Párizs 2024 Párizs 2024: lesz magyar bírópáros a kézilabdázóknál A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) döntése értelmében magyar játékvezetői páros is közreműködik majd a párizsi olimpia kézilabdatornáján. 2024. április 25. 13:39 Párizs 2024: száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak Párizs 2024 Párizs 2024: száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet - mondta Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke a MOB szerdai sajtótájékoztatóján, melyet száz nappal a párizsi olimpia megnyitója előtt tartottak. 2024. április 17. 14:32 Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket Párizs 2024 Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket A magyar női kézilabda-válogatottat vezető Golovin Vlagyimir örül, a férfi csapat szövetségi kapitánya, Chema Rodríguez szerint viszont nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket a párizsi olimpia keddi csoportsorsolásán. 2024. április 16. 20:57

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.