Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Boróka királyné és Habakuk király megnyitójával indult el pénteken a 28. Kabóciádé

2021. július 30. 23:11
A Kabóca Bábszínház fesztiválja vasárnap estig várja az érdeklődőket a Kolostorok és Kertek rendezvénytéren.

A koronavírus miatt egy év szünet után Boróka királyné és Habakuk király fesztiválnyitó ceremóniájával, valamint a Vaskakas Bábszínház Ilók is Mihók bábelőadásával indult el péntek délelőtt a most első alkalommal háromnaposra szervezett ingyenes (támogatói jegy: 500 Ft) Kabóciádé Családi Fesztivál a Kolostorok és Kertek Rendezvénytéren.

Mint ahogy a július eleji beharangozó sajtótájékoztatón elhangzott, a szervezők idén úgy alakították a fesztivált, hogy a legkisebbektől a szülőkig mindenki találjon magának való programot a kínálatban. Erről beszélt Hegedűs Barbara alpolgármester is a megnyitón, aki kiemelte, a meseországgá változtatott Sédvölgyben mindenki jól érezheti magát a hétvégén. Elmondta azt is, az önkormányzat kiemelt feladata, hogy veszprémiek ne csak a fesztivál ideje alatt, hanem minden nap érezzék: Veszprém egy család,- és gyermekbarát város.

Hegedűs Barbara alpolgármester, a háttérben Boróka királyné és Habakuk királyHegedűs Barbara alpolgármester, a háttérben Boróka királyné és Habakuk király

Idén a fesztivál repertoárjában nagyobb szerepet kapnak a vendégelőadások, amiket nagynevű intézmények és kis, családi bábszínházak egyaránt prezentálnak. Néhány meghívott teátrum nemcsak egy-egy darabbal, hanem játékterekkel is készül, így a megszokott kabócás lehetőségek mellett újdonságok is várják a gyerekeket.

A kreativitás jegyében szombaton és vasárnap délután közös bunkerépítésre invitálják a gyerekeket, akik Tarczy István képzőművész segítségével formálhatják saját elképzeléseik szerint az együtt létrehozott építményt. Szombat este éjszakai kalandtúrát szerveznek, az idősebbeket idén felnőttsarok várja.

Az idei Kabóciádé részletes programja ide kattintva böngészhető.

A cikkben elhelyezett fotók a pénteki nap rendezvényein készültek.

Ge. Á.
Kovács Bálint
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.