Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 15. Henrik
Veszprém
29°C
2024. július 15. Henrik
Veszprém
29°C

Boróka királyné és Habakuk király megnyitójával indult el pénteken a 28. Kabóciádé

2021. július 30. 23:11
A Kabóca Bábszínház fesztiválja vasárnap estig várja az érdeklődőket a Kolostorok és Kertek rendezvénytéren.

A koronavírus miatt egy év szünet után Boróka királyné és Habakuk király fesztiválnyitó ceremóniájával, valamint a Vaskakas Bábszínház Ilók is Mihók bábelőadásával indult el péntek délelőtt a most első alkalommal háromnaposra szervezett ingyenes (támogatói jegy: 500 Ft) Kabóciádé Családi Fesztivál a Kolostorok és Kertek Rendezvénytéren.

Mint ahogy a július eleji beharangozó sajtótájékoztatón elhangzott, a szervezők idén úgy alakították a fesztivált, hogy a legkisebbektől a szülőkig mindenki találjon magának való programot a kínálatban. Erről beszélt Hegedűs Barbara alpolgármester is a megnyitón, aki kiemelte, a meseországgá változtatott Sédvölgyben mindenki jól érezheti magát a hétvégén. Elmondta azt is, az önkormányzat kiemelt feladata, hogy veszprémiek ne csak a fesztivál ideje alatt, hanem minden nap érezzék: Veszprém egy család,- és gyermekbarát város.

Hegedűs Barbara alpolgármester, a háttérben Boróka királyné és Habakuk királyHegedűs Barbara alpolgármester, a háttérben Boróka királyné és Habakuk király

Idén a fesztivál repertoárjában nagyobb szerepet kapnak a vendégelőadások, amiket nagynevű intézmények és kis, családi bábszínházak egyaránt prezentálnak. Néhány meghívott teátrum nemcsak egy-egy darabbal, hanem játékterekkel is készül, így a megszokott kabócás lehetőségek mellett újdonságok is várják a gyerekeket.

A kreativitás jegyében szombaton és vasárnap délután közös bunkerépítésre invitálják a gyerekeket, akik Tarczy István képzőművész segítségével formálhatják saját elképzeléseik szerint az együtt létrehozott építményt. Szombat este éjszakai kalandtúrát szerveznek, az idősebbeket idén felnőttsarok várja.

Az idei Kabóciádé részletes programja ide kattintva böngészhető.

A cikkben elhelyezett fotók a pénteki nap rendezvényein készültek.

Ge. Á.
Kovács Bálint
további cikkek
Hacacáré és csimbammbumm az idei Kabóciádén is Hacacáré és csimbammbumm az idei Kabóciádén is Habakuk király és Boróka királyné újra megjelent Veszprémben, ez pedig azt jelenti, hogy idén is elkezdődött a Kabóciádé fesztivál, immáron harmincegyedik alkalommal. Ami a felnőtteknek a VeszprémFest, a kortalanoknak az Utcazene, az a gyermekeknek és családoknak a Kabóciádé, ráadásul idén új helyszínen. 2024. június 29. 11:06 Bübük a bábok között - Györgydeák György kiállítás nyílt a Kabóca Bábszínházban kultúra Bübük a bábok között - Györgydeák György kiállítás nyílt a Kabóca Bábszínházban A Múzeumok Éjszakája keretében nyitották meg Györgydeák György műveiből álló kiállítást, melynek a Kabóca Bábszínház új, Deák Ferenc utcai épülete ad otthont. 2024. június 23. 15:17 Királyfik és Királylányok új helyszínen – 31. Kabóciádé Családi Fesztivál Királyfik és Királylányok új helyszínen – 31. Kabóciádé Családi Fesztivál Idén 31. alkalommal szervezik meg a Kabóciádé Családi Fesztivált június 28-30. között „királyfik és királylányok” tematikában. A fesztivál idén új helyszínre költözik: a szervezők a Kabóca Bábszínházban, annak parkjában, illetve a Szerelem-szigeten előadásokkal, játékterekkel, éjszakai kalandtúrával, kreatív foglalkozásokkal és még számos izgalmas programmal várják majd a kikapcsolódni vágyó királyfi- és királylány-jelölteket. 2024. június 6. 12:35 A megújulás a kulcsszava a Kabóca Bábszínház új évadának Kabóca Bábszínház A megújulás a kulcsszava a Kabóca Bábszínház új évadának A Kabóca Bábszínház új életre kelt, és fennállásának talán legizgalmasabb időszakát éli. Az új évadban tizenegy bemutatóval érkeznek, az egyéves korosztálytól egészen a felnőttekig szóló előadásokkal várnak mindenkit. A korszerű, de egyben hagyománytisztelő programjaikról hétfő délután tartott a társulat sajtótájékoztatót a színház új épületében.   2024. május 28. 17:13

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.