2022. május 25.
//
Orbán névnap

A tánc fesztiválja Füreden is

2008. május 20. 14:59
A megyeszékhely után a Balaton kulturális fővárosában, Balatonfüreden is a tánccal köszöntik a nyaralót. Az V. Nemzetközi Sirály Táncfesztivál 2008 Balatonfüred elnevezésű rendezvényről Balogh Erzsébet szervező informálta a Vehírt.
– Mit láthatnak a június 19-22. közötti fesztiválon az érdeklődők?

 – A tánc különböző műfajait képviselő gyermek- és ifjúsági tánccsoportok mutatnak be változatos műsort. A táncfesztivál az előszezonban a hazai és külföldi vendégek számára egyaránt szórakoztató, látványos programot nyújt, egyben a helyi és a vendég táncosoknak maradandó közös élményt ad. Az ország egész területéről Budapest, Debrecen, Mezőtúr, Nyíregyháza, Szeged, Oroszlány, Tiszaföldvár, Tiszaújváros, Tiszavasvári, Veszprém érkező több száz táncos műsorára minden bizonnyal érdeklődők sokasága lesz kíváncsi.


– Milyen kategóriákban indulhatnak a versenyzők?

– Klasszikus balett, karaktertánc, hastánc, moderntánc, színpadi mazsorett, rock and roll, diszkó, hip-hop.

– Fürednek több frekventált helye is van. Hol láthatják a produkciókat az érdeklődők? 

– A móló bejáratánál, a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban és a Füred Kemping színpadán tekintheti meg a versenyzőket a nézőközönség.

– Színvonalas műsorhoz elegáns díjak is dukálnak. Mit árulhat el már most a Vehír olvasóinak?


A táncegyüttesek szívesen látogatnak el Balatonfüredre, hogy induljanak a versenyen a társadalmi zsűri által odaítélt fesztiváldíjakért, a támogatók által adományozott díjakért és a minden napon elnyerhető közönségdíjakért. Konkrétabba felajánlott egy különdíjakt, egy festményt, Gombor József festőművész, egyszeri ingyenes belépőt két csoport részére az Annagora Aquapark, s egy éjszakát egy család részére a balatonfüredi Silver Resort négycsillagos Hotel.

– Essék szó a programokról is!

Június 13-án, 18 órakor lesz a „Sirály Táncfesztivál 2007” fotókiállítás megnyitója a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban. Másnap, június 19-én, csütörtökön 17.30-kor térzene lesz az Esterházy strand bejáratánál, majd 18 órától a felvonulásra kerül sor a Tagore sétányon. Ezt követi a 18.30-as megnyitó a Kisfaludy színpadon, majd 19 órától indul az első versenyprogram, melyet a már jelzett közönségdíj-átadás követ. Június 20-án, pénteken ismét a Kisfaludy színpadé a főszerep, ahol 18 órakor táncbemutató, 19 órától versenyprogram, illetve közönségdíj-átadás lesz. Június 21-én, szombaton a Balaton Szabadidő és Konferencia Központ arénájában 18 óra néptánc bemutató lesz, ezt követi a gálaműsor, végül a közönség-, a fesztivál- és különdíj átadása. A versenyzők június 22-én, vasárnap 19-21 óra között táncbemutatóval szórakoztatják a vendégeket a Füred Kemping színpadán.

 

Zatkalik András

További cikkek

A bankokkal és élelmiszerláncokkal fizetteti meg a kormány a rezsicsökkentés árát
A bankokkal és élelmiszerláncokkal fizetteti meg a kormány a rezsicsökkentés árát
Rezsivédelmi és honvédelmi alapot hoz létre a kormány, több ágazat szereplőit kötelezik majd, hogy profitjuk nagy részét ezekbe fizessék be a következő két évben.
A környék rejtett értékeinek bemutatására vállalkozott Veszprém legújabb podcastje
A környék rejtett értékeinek bemutatására vállalkozott Veszprém legújabb podcastje
Veszprém-Balaton Calling néven indult el az az új podcast-csatorna, amiben a szerkesztők arra vállalkoztak, hogy a helyi mainstream látnivalók és érdekességek bemutatása helyett az ezek mögött megbúvó, nem az első sorban szereplő értékeket tárják fel és mutatják be a hallgatóságnak. Éppen ezért az új podcast egyszerre célozza meg a turistákat, de a helyben élőknek is szolgál új érdekességekkel a környékükről.
Zsigmond István az év veszprémi mentője
Zsigmond István az év veszprémi mentője
Esküt tettek az ötödik Orbán-kormány miniszterei
Esküt tettek az ötödik Orbán-kormány miniszterei
A köztársasági elnök jelenlétében, ünnepélyes keretek között esküt tettek az ötödik Orbán-kormány miniszterei kedden az Országgyűlésben.
Orbán: háborús veszélyhelyzetet hirdet a kormány
Orbán: háborús veszélyhelyzetet hirdet a kormány
A kormány az alaptörvényben biztosított jogával élve ma éjféltől kihirdeti a háborús veszélyhelyzetet - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Facebookon közzétett videóban.