2022. május 19.
//
Ivó, Milán névnap

Bezárult a kör? Megvan, hogy milyen színekben indul Katanics Sándor az előválasztáson

A Civil Bázis Egyesület fogadta be Katanics Sándort, így kvázi civil színekben méretteti meg magát az őszi előválasztáson Veszprémben a pártpolitika szempontjából még mindig DK-s politikus.

Korábban többször írtunk arról, hogy a Demokratikus Koalíció érthetetlen módon nem a helyben jól ismert és évtizedes politikai múlttal rendelkező Katanics Sándort jelöli az ellenzéki előválasztáson, hanem egy kevésbé ismert helyi ügyvéd mögé sorakozik fel.

A közösségi médiában Katanics posztjain keresztül jól le lehetett követni, hogy a politikus nem törődött bele a Gyurcsány vezette pártközpont döntésébe és mindenképpen meg akarta mérettetni magát az előválasztáson. Azon a szavazáson, amely az összellenzéki koalíció végleges jelöltjéről dönt majd a jövő évi országgyűlési választásra. Viszont egy fontos feltételnek sokáig nem tudott megfelelni Katanics azáltal, hogy a DK nem őt nevezte meg indulónak: ugyanis csak akkor regisztrálhatja magát bárki az előválasztáson, ha van mögötte egy olyan párt, vagy civil egyesület, amely támogatja indulását és ez a szervezet tagja az összefogásnak.

Ez az akadály hárult el most Katanics elől, akit a Civil Bázis Egyesület fogadott a soraiba.

"Jó 3 évtized után rátaláltam a Civil Bázis Egyesületre, akik megismertek, befogadtak, úgy gondolják velem együtt, segíteni tudok az általam is helyesnek vélt célkitűzéseik megvalósításában." - Írta a képviselő Facebook-posztjában.

"Azért indulok az előválasztáson, mert sokan jelezték, bíznak bennem és fontosnak tartom, hogy a segítségemmel is minél többen vegyünk részt ennek a demokratikus jelöltkiválasztási folyamatnak a megvalósításában. Talán így valóban többen megyünk majd el a 2022 tavaszi országgyűlési választásra is és a választókerületekben a közös ellenzéki jelölteknek adunk esélyt azzal, hogy rájuk szavazunk."

Ezzel még nem dőlt el, hogy Katanics neve valóban ott lesz-e a jövő évi országgyálési választáson a szavazólapon, ugyanis mindenekelőtt Mesterházy Attilát és a már említett ismeretlen helyi ügyvédet, Csonka Balázst is le kell győznie.

Ahogy az sem tisztázott még, hogy a DK hogyan fog reagálni erre a bejelentésre, hogy helyi politikusok a pártközpont által kiválasztott jelölt ellen elindul az előválasztáson.

vehir.hu

További cikkek

Rekordszámú diákbérletet értékesített a V-Busz márciusban
Rekordszámú diákbérletet értékesített a V-Busz márciusban
Növekedett az utasszám, és ezzel együtt a jegy- és bérletárusításból származó bevétele is a V-Busznak tavaly, a tendencia pedig az idén tovább erősödött – derült ki a cég éves beszámolójából, amit csütörtökön vitatott meg közgyűlésén a képviselő-testület.
1848 hőseire emlékeztek Gyulafirátóton és Kádártán
1848 hőseire emlékeztek Gyulafirátóton és Kádártán
Pénteken rendezték meg a március 15-éhez kapcsolódó városrészi megemlékezéseket Kádártán és Gyulafirátóton.
Elfogadták a 2022-es költségvetést
Elfogadták a 2022-es költségvetést
Veszprém MJV Önkormányzatának Közgyűlése elfogadta a 2022-es költségvetésről szóló rendeletet csütörtökön.
Napirend előtt: veszprémi kilakoltatásokról, késlekedő játszótérről kérdeztek
Napirend előtt: veszprémi kilakoltatásokról, késlekedő játszótérről kérdeztek
A gyulafirátóti játszótérről, a közösségi közlekedés vonzóbbá tételéről és a munkavállalók érdekképviseletéről is szó volt az önkormányzat decemberi közgyűlésén napirend előtt.
Napirend előtt: eltűnt a DK a közgyűlési frakciók közül
Napirend előtt: eltűnt a DK a közgyűlési frakciók közül
Hulladékgazdálkodással, állatkerti szerződéssel és a népesség fogyásával foglalkoztak napirend előtt a közgyűlésben.