Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Ez történt az olimpia 14. játéknapján

2021. augusztus 6. 18:33 // Forrás: MTI/m4sport.hu
Az öttusázó Kovács Sarolta és a karatés Hárspataki Gábor révén két meglepetés-bronzérmet szereztek a magyarok pénteken a tokiói olimpián.

A 2016-ban egyéniben világbajnok Kovács kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott egész nap, harmadikként kezdte meg a kombinált számot, melyben remek lövészetekkel és futással meg tudta őrizni pozícióját. A másik magyar szereplő, Gulyás Michelle a 12. lett, miután gyengén sikerült a lovaglása.

Kapcsolódó cikk
Nagyszerű versenyzéssel bronzérmes az öttusázó Kovács Sarolta
Kovács Sarolta nagy küzdelemben bronzérmet nyert a női öttusázók versenyében a tokiói olimpián.

A férfi karatésok 75 kilogrammos súlycsoportjában Hárspataki – az olimpián most debütáló sportág egyetlen magyar indulója – a Nippon Budokan sportcsarnokban két győzelemmel, valamint egy-egy döntetlennel és vereséggel megnyerte a csoportját. Az elődöntőben azzal az azeri Rafael Agajevvel került szembe, akit a sportág egyik legendájának tartanak, és akit még nem sikerült legyőznie. Ezúttal 7-0-ra kapott ki tőle.

Kapcsolódó cikk
Bronzérmes a karatés Hárspataki Gábor
A karatés Hárspataki Gábor bronzérmet nyert pénteken a 75 kilogrammosok között a tokiói ötkarikás játékokon.

A vigaszágon folytatja szombaton a férfi szabadfogású birkózók 65 kilogramos kategóriájában Muszukajev Iszmaila, aki a nyolcaddöntőben győzött, a negyeddöntőben kikapott, ám fináléba került legyőzője végül továbbjuttatta.

A kajak-kenu programban pénteken előfutamokat és reményfutamokat rendeztek, és a rajthoz állt öt magyar egység közül négy kiharcolta a szombati középdöntős folytatás lehetőségét. A Kozák Danuta, Csipes Tamara, Kárász Anna, Bodonyi Dóra összeállítású kajak négyes 500 méteren megnyerte előfutamát, a női kenu kettes 500 méteren Balla Virág, Takács Kincső előfutamában a 2. helyen végzett, akárcsak férfi kenu egyes 1000 méteren Adolf Balázs, így egyből a középdöntőbe került. A Nádas Bence, Béke Kornél, Tótka Sándor, Csizmadia Kolos összeállítású férfi kajak négyes 500 méteren előfutamában ugyan utolsó lett, így reményfutamra kényszerült, ahol győzött, és így jutott tovább. Az egyetlen búcsúzó férfi C-1 1000 méteren Fejes Dániel volt, aki előfutamában a hatodik lett, ezért reményfutamra kényszerült, ahol ötödik lett.

A férfi vízilabdázók 9-6-os vereséget szenvedtek a görögöktől az elődöntőben, és vasárnap a szerbekkel csapnak össze a bronzéremért.

Kapcsolódó cikk
Kikapott az elődöntőben, bronzért játszhat a férfi vízilabda-válogatott
A magyar férfi vízilabda-válogatott 9-6-os vereséget szenvedett a görög csapattól a tokiói olimpia elődöntőjében, így vasárnap a bronzéremért játszhat.

A ritmikus gimnasztikázó Pigniczki Fanni a 20. helyen zárt. A férfi 50 kilométeres gyaloglásban Helebrandt Máté 17., Venyercsán Bence 20., női 20 kilométeren Kovács Barbara 46. lett, míg Madarász Viktória nem ért célba.

Címlapfotó: A bronzérmes Kovács Sarolta a női öttusázók egyéni versenyének eredményhirdetése után - MTI/Czeglédi Zsolt

vehir.hu
további cikkek
Párizs 2024: száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak Párizs 2024 Párizs 2024: száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet - mondta Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke a MOB szerdai sajtótájékoztatóján, melyet száz nappal a párizsi olimpia megnyitója előtt tartottak. 2024. április 17. 14:32 Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket Párizs 2024 Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket A magyar női kézilabda-válogatottat vezető Golovin Vlagyimir örül, a férfi csapat szövetségi kapitánya, Chema Rodríguez szerint viszont nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket a párizsi olimpia keddi csoportsorsolásán. 2024. április 16. 20:57 Párizs 2024: mindkét magyar kézilabda-válogatott összekerült a házigazdával Párizs 2024 Párizs 2024: mindkét magyar kézilabda-válogatott összekerült a házigazdával A magyar férfi és női kézilabda-válogatott is összekerült a házigazda és címvédő Franciaországgal a nyári, párizsi olimpia csoportkörének keddi sorsolásán. 2024. április 16. 18:21 Fellobbant a láng Olümpiában Párizs 2024 Fellobbant a láng Olümpiában Kedden délelőtt a görögországi Olümpiában fellobbant a párizsi olimpia lángja. 2024. április 16. 13:24

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.