Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
15°C

Bronzérmes a női vízilabda-válogatott

2021. augusztus 7. 7:46 // Forrás: MTI
A magyar női vízilabda-válogatott bronzérmet nyert a tokiói olimpián: Bíró Attila együttese a szombati helyosztón 11-9-re győzte le az orosz csapatot.

A női válogatott a legutóbbi három olimpián mindig a negyedik helyen végzett, Rióban éppen az oroszoktól kapott ki a bronzmeccsen.

Női vízilabdatorna, a 3. helyért:
Magyarország-Orosz olimpiai csapat 11-9 (2-2, 5-3, 0-3, 4-1)
Tacumi Vízilabdaközpont, zárt kapus
Orosz olimpiai csapat: Karnauh - Prokofjeva, Karimova, Timofejeva, Szoboljeva, Ivanova, Glizina - cserék: Berszneva, Vahitova, Szerzsantova, Szimanovics, Ivanova
Magyarország: Magyari - Szilágyi, Vályi, Rybanska, Parkes, Keszthelyi, Garda - cserék: Gyöngyössy, Illés, Gurisatti, Leimeter, Szücs
gólszerzők: Vályi 3, Keszthelyi 2, Rybanska, Garda, Szücs, Gurisatti, Illés, Magyari 1-1, illetve Glizina, Szimanovics, Prokofjeva 2-2, Vahitova, Szerzsantova, Timofejeva 1-1
gól/ötméteres: 0/0, illetve 1/1
gól/emberelőny: 6/11, illetve 4/11   

Fotó: MTI/Illyés TiborFotó: MTI/Illyés Tibor

 A csoportmeccsek nyitányán 10-10-es döntetlent játszott a két csapat. Az oroszok az amerikaiaktól, míg a magyarok a spanyoloktól kaptak ki az elődöntőben. Biró Attila szövetségi kapitány ezúttal is egy kapust nevezett a talákozóra.    

A magyar csapat hozta el a ráúszásnál a labdát - eddig az ilyen párharcok 96 százalékát megnyerte a játékokon - és az első támadásból Rybanska révén meg is szerezte a vezetést. Glizina egyenlített, Vahitova emberelőnyös gólját követően pedig Keszthelyi megpattanó lövése talált utat a hálóba. Illés fórban a kapufára lőtt, majd mindkét oldalon kimaradtak az emberelőnyös helyzetek (2-2).

A második negyedben Garda ismét Bíró Attila együttesét juttatta vezetéshez, sőt, mivel az oroszok két fórt is elpuskáztak, Vályi góljával kétgólos lett az előny. Szimanovics szépített, amire Keszthelyi válaszolt. Vályi értékesítette az újabb fórt, így már három volt a különbség, ami maradt is egy Szimanovics-Szücs gólváltást követően, de a játékrész vége előtt Glizina faragott a hátrányból (7-5).

A harmadik szakaszt Prokofjeva - aki az első orosz-magyaron négyszer volt eredményes - ötméteresből szerzett gólja nyitotta, majd ugyanő ejtett a kapuba a kihagyott magyar helyzetek után. Szerzsantova fórból volt eredményes, így a háromgólos előnyből egygólos hátrány lett. A negyed magyar gól nélkül zárult (7-8).

Fotó: MTI/Illyés TiborFotó: MTI/Illyés Tibor

Az utolsó játékrész elején Vályi egyenlített, aztán Gurisatti fórból visszavette a vezetést. Nem sokáig, mert Timofejeva jól fejezett be egy előnyös szituációt. Hasonló helyzetből Illés talált be Bíró Attila időkérése után. Már egy percen belül a magyar válogatott támadhatott és a kapitány ismét időt kért. Az akciót nem sikerült végigvinni, de nem sokkal később Magyari Alda előbb védett, majd az üres kapuba lőtt, mivel az orosz kapus előreúszott támadni (11-9).

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.