Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Észt mintára ismét kinyitnak a kertkávézók a Jeruzsálemhegyen

2021. augusztus 11. 12:06
Ötödik alkalommal szervezi meg a Jeruzsálemhegyi Baráti Kör a Kertkávézók nevű közösségi eseményét, amelynek lényege, hogy a kertvárosi övezetben a családi házak udvarán alakítanak ki tematikus kávézókat, ahol az italok mellett az ott lakók süteményekkel is készülnek a betérőknek. Az idei alkalommal pedig már tematikus udvarokkal is találkozhatnak az érdeklődők augusztus 14-én, szombaton.

Észtországból származik az a szokás, hogy az egy városrészben élők megnyitják egymás előtt a kertjeiket és baráti alapon megvendégelik egymást saját maguk által készített forró italokkal és süteményekkel. Ezt a szokást eleveníti fel idén immáron ötödik alkalommal a Jeruzsálemhegyi Baráti Kör, akik a Veszprémi Magyar-Finn Egyesülettel és a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Programmal közösen immáron tematikus udvarokat is kialakítanak majd az augusztus 14-ei eseményen, amikor is délután 4 órától nyitnak a kertkapuk a Jeruzsálemhegyen.

Az idei alkalommal a kávé, limonádé és sütemények mellett különböző zenei, irodalmi és spirituális csemegéket, bűvészelőadást és veterán motorokat is rejtenek majd a kertek.

A részvétel és a fogyasztás becsületkasszás alapon működik majd összesen 7 helyszínen.

A szervezők pedig az alábbi programokkal készültek az eseményre?

  • Varázskert: Malomkő u. 3. - 17:00-20:00 bűvész
  • Nyitott Szemmel-udvar: Kiskörösi u. 15. – 16:00-20:00 tallózás a Nyitott Szemmel magazinból érdeklődőknek
  • Boldogasszony-kert: Kiskörösi u. 73. – 17:00-20:00 énekek Máriáról, Schola Regina
  • Bakony Kincse-udvar: Kinizsi u. 41. – 16:30 versek a Bakonyról, közreműködnek a TIT Váci Mihály Irodalmi Színpad versmondói
  • VEMAFI-kert: Malomkő u. 6. – 17:30 versek a Balatonról
  • Éva kertje: Kiskörösi u. 20. – 17:00 Mozduljunk az egészségünkért! - „jóga”, 18:30 versek Veszprémről
  • Szép női szavak kávézó kertje a Venőkénél: Szigethy J. u. 42.(Újtelep) – 16:00-20:00 irodalmi műsor nőkről
vehir.hu
további cikkek
Víztükör és teagőz Víztükör és teagőz Nagyvári Csaba festményeiből nyílt kiállítás az Íródeákban pénteken. 2024. április 23. 14:01 Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Nyáron újra koncertek, a magyar zenei élet kiemelkedő előadói várják a közönséget a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban - közölték a szervezők kedden.  2024. április 23. 11:53 Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Martha Graham amerikai táncosnő szerint a legnagyobb táncosokat nem a tudásuk, hanem a szenvedélyük teszik naggyá – az élet pedig újra és újra bizonyítja, ez mennyire igaz. Március 22–24. között az olaszországi Lecce városában mutathatták meg tehetségüket és képviselhették Veszprémet a Victoria Art & Sport Egyesület, illetve a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola balerinái: a X. IBCDC Domenico Modugno Nemzetközi Balett- és Kortárstánc versenyen nem várt kihívásokkal szembesültek, ráadásul először versenyeztek profi kategóriában, elhivatottságuk mégis a dobogóra repítette őket, bizonyítva, Veszprém méltán lett kulturális főváros.  2024. április 23. 17:42 Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. 2024. április 21. 14:14

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.