Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 23. Lenke
Veszprém
21°C
2024. július 23. Lenke
Veszprém
21°C

Észt mintára ismét kinyitnak a kertkávézók a Jeruzsálemhegyen

2021. augusztus 11. 12:06
Ötödik alkalommal szervezi meg a Jeruzsálemhegyi Baráti Kör a Kertkávézók nevű közösségi eseményét, amelynek lényege, hogy a kertvárosi övezetben a családi házak udvarán alakítanak ki tematikus kávézókat, ahol az italok mellett az ott lakók süteményekkel is készülnek a betérőknek. Az idei alkalommal pedig már tematikus udvarokkal is találkozhatnak az érdeklődők augusztus 14-én, szombaton.

Észtországból származik az a szokás, hogy az egy városrészben élők megnyitják egymás előtt a kertjeiket és baráti alapon megvendégelik egymást saját maguk által készített forró italokkal és süteményekkel. Ezt a szokást eleveníti fel idén immáron ötödik alkalommal a Jeruzsálemhegyi Baráti Kör, akik a Veszprémi Magyar-Finn Egyesülettel és a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Programmal közösen immáron tematikus udvarokat is kialakítanak majd az augusztus 14-ei eseményen, amikor is délután 4 órától nyitnak a kertkapuk a Jeruzsálemhegyen.

Az idei alkalommal a kávé, limonádé és sütemények mellett különböző zenei, irodalmi és spirituális csemegéket, bűvészelőadást és veterán motorokat is rejtenek majd a kertek.

A részvétel és a fogyasztás becsületkasszás alapon működik majd összesen 7 helyszínen.

A szervezők pedig az alábbi programokkal készültek az eseményre?

  • Varázskert: Malomkő u. 3. - 17:00-20:00 bűvész
  • Nyitott Szemmel-udvar: Kiskörösi u. 15. – 16:00-20:00 tallózás a Nyitott Szemmel magazinból érdeklődőknek
  • Boldogasszony-kert: Kiskörösi u. 73. – 17:00-20:00 énekek Máriáról, Schola Regina
  • Bakony Kincse-udvar: Kinizsi u. 41. – 16:30 versek a Bakonyról, közreműködnek a TIT Váci Mihály Irodalmi Színpad versmondói
  • VEMAFI-kert: Malomkő u. 6. – 17:30 versek a Balatonról
  • Éva kertje: Kiskörösi u. 20. – 17:00 Mozduljunk az egészségünkért! - „jóga”, 18:30 versek Veszprémről
  • Szép női szavak kávézó kertje a Venőkénél: Szigethy J. u. 42.(Újtelep) – 16:00-20:00 irodalmi műsor nőkről
vehir.hu
további cikkek
Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten VeszprémFest Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten Nem egyedi eset egy koncerten vagy sportmérkőzésen az, amikor a közönségből egy jól látható táblára felírt üzenet célba ér, így pedig valaki boldog tulajdonosa lehet egy meznek, kedvence dobverőjének és még sorolhatnánk az így új gazdára lelt relikviákat. Az idei VeszprémFesten a Milky Chance koncertjén viszont egy fiatalember egészen más üzenetet fogalmazott meg a tábláján, ami aztán célba is ért, örökre szóló élményt adva neki. tegnap 14:30 Ilyen jól még nem szólt az Africa Veszprémben VeszprémFest Ilyen jól még nem szólt az Africa Veszprémben De nem csak az Africa. A VeszprémFest szombati zárónapjára Kaliforniából érkezett a Toto, és bár a zenekar tagjai közül többen már a hatvanas éveiket tapossák, kétórás fellépésüket úgy tolták végig az eső miatt az arénába költöztetett koncerten, hogy esélyt sem adtak adnak annak a kritikának, hogy csupán egy kelet-európai haknira jöttek Veszprémbe. 2024. július 21. 14:34 Július 29-én kezdődik a veszprémi Auer Fesztivál Július 29-én kezdődik a veszprémi Auer Fesztivál A Mendelssohn Kamarazenekar tizedik alkalommal rendezi meg Veszprémben július 29. és augusztus 3. között az Auer Fesztivált a veszprémi születésű Auer Lipót hegedűművész és hegedűpedagógus emlékére. 2024. július 21. 11:51 A jazz egy kedves szakállas pasi, aki szeretne megismerkedni VeszprémFest A jazz egy kedves szakállas pasi, aki szeretne megismerkedni Van az a sztereotípia a jazz-zenészekről és úgy általában a jazzről, hogy azt füstös new yorki bárokban afroamerikai zenészek adják elő szintén hasonló összetételű közönségnek. Ezzel pedig jelentősen szegregálva műfajt és a közönséget is. Ezért is bátor vállalkozás minden évben a VeszprémFesttől, hogy a koncertsorozat valamelyik napját a jazznek szentelik. Viszont, ha elfogadjuk, hogy a VeszprémFest a két évtizedes múltjával már-már küldetést vállal, hogy hirdesse a zenei sokszínűséget, akkor szinte kötelező a jazzes nap a fesztiválon. Gregory Porterben pedig hű szövetséges találtak ebben a küldetésben, aki immáron másodszor lépett fel péntek este a veszprémi színpadon, koncertje pedig sztereotípia-romboló volt. 2024. július 20. 15:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.