2021. december 6.
//
Miklós névnap

Családi nyílt napot tart a VHK Kft. a veszprémi Hulladékudvarban

2021. augusztus 10. 12:36
A VKSZ ZRt. a nyári hónapokban is kiemelt figyelmet fordít(ott) arra, hogy a szünidő alatt is bekapcsolódási lehetőséget biztosítson a legifjabb generáció számára a környezettudatos szemléletformálást népszerűsítő programokba. A folytonosság elvét képviselve szeptember első hétvégéjén, 4-én ismét a játékos tanulásé a főszerep.

A társaság Kistó utcai telephelyén a VHK Nonpforit Kft. bevonásával családi Nyílt Nap keretein belül a Hulladékudvar megnyitja kapuit az érdeklődők számára, hogy testközelből nyújtson betekintést mindennapi működésébe. 

Mi a különbség szemét és hulladék között? Mennyi élete van egy kidobott kanapénak? Hulladékból kosárlabda? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kaphatnak választ kicsit és nagyok egyaránt. S ami a programokat illeti: játékos vetélkedők, „Földmentő akció”, kukásautó megtekintés úgy, ahogy a hétköznapokban nem láthatjuk, betekintés a Hulladékudvar „kulisszái mögé”, komposztálás egy igazi ökorobottal. 

A program a TOP-7.1.16-H-ESZA-2019-00972 „Környezettudatossági szemléletformálás Veszprémben” című projekt keretein belül valósul meg.

A rendezvényen való részvétel díjmentes, ugyanakkor előzetes regisztrációhoz kötött. A regisztrációkat  a projekt@vkszrt.hu e-mail címre, vagy az alábbi regisztrációs link alatt várják a szervezők:

https://gondoldujra.ticketninja.io/

vehir.hu

További cikkek

Orbán: januárban 5 százalékos nyugdíjemelés lesz
Orbán: januárban 5 százalékos nyugdíjemelés lesz
Jövő januárban 5 százalékkal emelkednek a nyugdíjak a korábban tervezett 3 százalék helyett - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn az Országgyűlésben egy azonnali kérdésre válaszolva.
Napelemes hajóknak kiírt nemzetközi versenyt rendeznek 2023-ban Balatonalmádiban
Napelemes hajóknak kiírt nemzetközi versenyt rendeznek 2023-ban Balatonalmádiban
Az erről szóló együttműködési megállapodást hétfő délelőtt írta alá Balatonalmádi önkormányzata, a Magyar Vitorlásszövetség, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. és a Pannon Egyetem.
Iskolások díszítették a tűzoltók karácsonyfáját
Iskolások díszítették a tűzoltók karácsonyfáját
A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Dózsa utcai épülete előtt már karácsonyi pompájában áll a fenyőfa.
Meggyújtották a második gyertyát a város adventi koszorúján
Meggyújtották a második gyertyát a város adventi koszorúján
Brányi Mária alpolgármester és Nagy Károly címzetes apát gyújtották meg a második gyertyát a város adventi koszorúján szombaton az Óváros téren.
Szán helyett kerekeken érkezett a Mikulás
Szán helyett kerekeken érkezett a Mikulás
Bár hivatalosan csak hétfőn érkezik minden otthonba a Mikulás, péntek délután páran már találkozhattak vele az Óváros téren. A Kukkantó Egyesület szervezésében a belvárosban köszöntötte a nagyszakállú a gyermekeket, majd hó hiányában egy zenélő autón indult városi körútjára ajándékokkal megrakodva. Mutatjuk az esemény legjobb pillanatait.