Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 3. Tímea
Veszprém
16°C
2024. május 3. Tímea
Veszprém
16°C

Helyi sportkiválóságról nevezték el a sportpályát Bándon

2021. augusztus 14. 14:47
Bándon a közelmúltban adták át az új játszóteret és szomszédságában a sportpályát, mindkét létesítmény ezen a hétvégén kapott nevet. A sportpályát ráadásul Bánd egykori Európa-bajnok bowling játékosáról, Süle Istvánról nevezték el.

A névadó ünnepséget szombat délelőtt tartották a bakonyi településen, ahol ezzel egyidőben már tartották a szintén esedékes falunap előkészületei is. A játszótér és a sportpálya már korábban elkészült, a magyar kormány és az Európai Unió által nyújtott támogatásnak köszönhetően, azokat a bándiak már korábban birtokba vehették, viszont végleges neve a két létesítménynek csak most lett.

A névadó ünnepségen jelen volt Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője is, aki rövid köszöntőjében három olyan adottságra hívta fel a figyelmet, amelyek ahhoz kellenek, hogy valaki jól érezze magát a lakhelyének számító településen.

Ezek alapján szükség van egy összetartó közösségre, jó vezetésre a falu élén, valamint ismerni kell a fejlődési utat, hogy honnan hova szeretne eljutni ez a közösség.

Véleménye szerint Bándon mindegyik jelen van és az itt élők jól ismerik ezt az utat, tudják, hogy mit szeretnének elérni és milyen lehetőségeik vannak ehhez, utalva a Kormány által felkínált pályázatokon való sikeres szereplésre.

Ovádi Péter hozzátette, fontos, hogy a jövőbe tekintés mellett ne feledkezzenek meg a múltról sem, azokról az emberekről, akik sokat tettek a település hírnevének öregbítéséért, ezért is fontos állomás az, hogy a sportpályát Süle Istvánról, egykori bándi lakosról nevezték el.

Süle István 1960-ban született Veszprémben. Egy autoimmum betegség következtében 1996-ban veseátültetésen esett át. 1999-től kezdve sportolt, először tekézett, majd a bowlinghoz tért át. 5 világjátékon vett részt, ahol 2 ezüst-, 2 bronzérmet szerzett. Ezen kívül 4 Európa-bajnokságon 1 arany-, 3 ezüst-, és 2 bronzérmet szerzett. Versenyzett Görögországban, Japánban, Szlovéniában, Finnországban és Thaiföldön is. 2008-ban amputálni kellett az egyik lábfejét, emiatt be kellett fejeznie a versenyszerű sportolást. Süle István 2018-ban hunyt el.

A sportpálya mellett az új játszóteret is megkeresztelték képletesen. A modern és biztonságos elemekkel kialakított park a Essegvarázs nevet kapta, utalva Bánd hagyományaira. Erről a fejlesztésről Steigervald Zsolt, polgármester azt mondta, igyekeztek kihasználni a természeti adottságokat és igazodni hozzá. Tpaszatlatai szerint a bándiak nagyon hamar felfedezték és megkedvelték ezeket az új szórakozási lehetőségeket.

Hajas Bálint
további cikkek
Vezérünk a bátorság, kísérőnk a szerencse Vezérünk a bátorság, kísérőnk a szerencse 80 évvel ezelőtt alakult meg a Magyar Királyi Honvéd Légierő 101. Puma Honi Légvédelmi Vadászrepülő Osztálya (Ezrede), melynek apropóján városunkban is megemlékezést tartottak a Magyar Tartalékosok Szövetségének Veszprém Megyei Egyesülete szervezésében. ma 12:50 Navracsics Tibor: Nyaraló vagy otthon? közélet Navracsics Tibor: Nyaraló vagy otthon? Csütörtökön rendezték meg az egykori gyermekkórház helyszínén, a most új funkciókat ellátó ActiCity rendezvényközpontban a Balaton Konferenciát a Pannon Egyetem és a Portfólió online gazdasági lap közös szervezésében. Az előadók gazdasági szempontból közelítették meg a Balaton szerepét, az esemény nyitóelőadását Dr. Navracsics Tibor, közigazgatási és területfejlesztési miniszter tartotta.   ma 11:59 Szent Flórián örökségét képviselik ma is a tűzoltók tűzoltóság Szent Flórián örökségét képviselik ma is a tűzoltók Szent Flórián-nap alkalmából ünnepi állománygyűlést tartott a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, amelyen több elismerést is átadtak a megye tűzoltóinak, hivatásosoknak és civileknek is. ma 15:56 Vadászok támogatták a Csolnoky Megyei Kórházat adomány Vadászok támogatták a Csolnoky Megyei Kórházat Az Országos Jótékonysági Vadászegylet a Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány részére adott át egy milliós értékű légzéstámogató rendszert. A vadászoknak nem ez volt az első jótékonysági akciója, már tizenegyedik éve segítik a hazai kórházakat. ma 15:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.