Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Húszmilliós kár a Bakonyi házban és a megyei kórházban

2008. május 20. 15:37 // Forrás: Veszprém Megyei Önkormányzat sajtóreferens
Leégett a Bakonyi ház tetőszerkezete, és a hőhatás következtében a kórház épületében is jelentős ká keletkezett a reggelre virradó éjszaka keletkezett tűzben. A legfrissebb becslések szerint az épületekben összesen 20 millió forint kár keletkezett - közölte Lasztovicza Jenő, a Veszprém Megyei Önkormányzat elnöke, és Debreczenyi János polgármester.
 
A sajtót a polgármester, Zentai Lajos, a megyei tűzoltóság parancsnokhelyettese, V. dr. Fodor Zsuzsanna, a Veszprém Megyei Múzeumi Igazgatóság igazgatója tájékoztatta a helyszínen, illetve a Laczkó Dezső Múzeum aulájában. Lasztovicza Jenő parlamenti elfoglaltsága miatt telefonon beszélt a kórházban keletkezett kárról.Nem sokkal éjfél előtt keletkezett a tűz, a tűzoltóságot néhány perc múlva riasztották. Huszonegy tűzoltó éjfél után három perccel már a helyszínen dolgozott. Az épület tetejének kórház felőli része bedőlt. A födémet, a berendezési tárgyakat megmentették, a tartóelemeket a hajnali nagy esőzés miatt megerősítették. A város a kár felmérését megkezdte, a polgármester a hivatalban válságstábot hívott össze kora reggel. Jelenleg a rendbetétel és a helyreállítás folyik az épületben. A jövő heti közgyűlésen tárgyalnak a helyreállítás költségeiről. Az épületek természetesen biztosítottak voltak, a tervek szerint július végére az eredeti állapotukban hozzák rendbe őket. A tűz keletkezésének okát még vizsgálják a szakemberek.
A Bakonyi ház a város tulajdona, és  a megyei önkormányzat egyik intézménye, a múzeum kezeli. A kisnemesi kúriára emlékeztető és a bakonyi hangulatot idéző ház 1935-ben épült, a veszprémi polgárok közadakozásából. Az épület állandó kiállítások kedvelt helyszíne. A múzeum dolgozói reggelre becsomagolva, biztos helyre tették az emléktárgyakat. A hőhatás miatt kár keletkezett a megyei kórház kazánházban, a konyhában, és megsérültek a nyílászárók is - tudtuk meg Lasztovicza Jenőtől.
Zatkalik-Peresztegi Virág

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.