Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megizzadt a Mocsai-csapat / Mezőkövesdi KC–MKB Veszprém KC 23:29 (19:16)

2010. március 20. 19:38 // Forrás: NSO / vehir.hu
A félidőben még három gól volt az előnye a hazai pályán játszó Mezőkövesdnek, a második játékrészben azonban fordított az MKB Veszprém.

Az első félidő után a veszprémiek olyan eredményt láthattak az eredményjelzőn, amihez nem szokhattak hozzá: a hazai drukkerek keltette félelmetes hangulatban 19:16-ra ment a Mezőkövesd! A jól kezdő MKB védekezése szétesett az első tíz perc után, a Mezőkövesd előbb fordított, majd el is tudott húzni a veszprémieket alaposan megszóró Juhász Zoltán és Papp Márk révén. A vendégeken Carlos Perez rutinja segített, a Veszprém az átlövő góljaival nem engedte nagyon meglépni a vendéglátókat.

A fordulás után aztán jött az erődemonstráció: az MKB nagyon összekapta a védekezését, erre építve pedig fokozatosan elkezdett feljönni. Gulyás Péter találatával 20:20-nál érte utol a címvédő a Mezőkövesdet, majd lendületből el is húzott az állva maradt hazaiak mellett – jellemző, hogy 13 perc kellett az első kövesdi akciógólhoz a második félidőben!

Innen nem volt már visszaút, a Veszprém rutinosan tartotta az előnyt, a Mezőkövesd támadóegysége pedig leállt. Összesen négy gólig jutottak a borsodiak a második félidőben, ez pedig más csapat ellen is kevés lenne – az első félidőre így is büszkék lehetnek, a bajnokság favoritja viszont újabb pontokkal gazdagodott. Mindenesetre a veszprémi drukkereknek nem megnyugtató, hogy kedvenceik Kecskemét után most is megszenvedtek a győzelemért.

Budapest Bank Liga, 25. forduló:
Mezőkövesdi KC–MKB Veszprém KC 23:29 (19:16)
Mezőkövesd, 1000 néző. Vezette: Ágnecz, Sipos
Mezőkövesd: SZABÓ P. – Papics, BÉCSI 7 (1), Milicsevics 1, Rácz 3, Juhász K., JUHÁSZ Z. 7. Csere: Kőrizs, Józsa (kapusok), Bajorhegyi, Papp M. 4, Molnár F., Lázár, Nyeste 1. Edző: Rosta István
Veszprém: FAZEKAS – Iváncsik T. 3, Sulic 2, Lapcevic, Lusnyikov, TERZIC 5 (1), Korazija 3. Csere: Andorka (kapus), Vilovski 2, GULYÁS 4, Iváncsik G. 2, Sesum, PEREZ 5, Eklemovics 3. Edző: Mocsai Lajos
Az eredmény alakulása. 9. p.: 4:6. 15. p.: 9:9. 18. p.: 12:10, 24. p.: 16:12. 27. p.: 17:13. 36. p.: 20:18. 39. p.: 20:20. 48. p.: 21:26. 54. p.: 22:28
Kiállítások: 4, ill. 8 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 1/1

Edzői nyilatkozatok

Rosta István: – Fantasztikus estét produkáltunk, ezért dolgozunk! A Veszprémnek azt kívánom, nyerje meg a BL-t, magunknak pedig azt, hogy maradjuk bent az élvonalban, hogy még sokszor játszhassunk a veszprémiekkel.

Mocsai Lajos: – Az első félidőben nem alkalmazkodtunk a körülményekhez, a labdát sokszor adtuk el, és a hazaiak többször lerohanhattak bennünket. A szünet után csak négy gólt kaptunk. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a csapatunk fele sérült, a másik fele pedig betegen játszott.

További eredmények

FTC-Cityline–Balatonfüredi KSE 25:24 (12:11)
Gyöngyös–Budapest Bank-Kecskemét 28:24 (15:13)
Pick Szeged–Dunaferr SE 38:27 (20:14)

Az alapszakasz utolsó fordulójában a nagy rivális Pick Szegedet fogadja a Veszprém március 23-án (kedd) 18 órától.

vehir.hu
további cikkek
Úszó Eb: negyvenegy fős magyar csapat, három veszprémivel úszás Úszó Eb: negyvenegy fős magyar csapat, három veszprémivel Negyvenegy fős lesz a magyar csapat júniusban a belgrádi Európa-bajnokságon: a medencés szakágban 15 férfi és 18 női versenyző, a nyílvízi viadalokat illetően négy-négy sportoló várja a kontinensviadalt. A keretben a Balaton ÚK Veszprém háro kiválósága, Rasovszky Kristóf, Betlehem Dávid és Sárkány Zalán is ott van.  tegnap 20:40 Női kézilabda Eb: ismét egy csoportban a svédekkel a magyar válogatott női kézilabda-válogatott Női kézilabda Eb: ismét egy csoportban a svédekkel a magyar válogatott A magyar női kézilabda-válogatott a svéd, az észak-macedón és a török válogatottal szerepel együtt a debreceni A csoportban a téli magyar-osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokságon. tegnap 20:28 Találkozzon a füredi bestselleríróval! Találkozzon a füredi bestselleríróval! Ismét egy exkluzív kávézásra hívjuk olvasóinkat. Ezúttal a szerencsések Karády Annával, a népszerű bestselleríróval találkozhatnak a Vehir.hu jóvoltából, aki olyan sikerkönyveknek a szerzője, mint A füredi lány, vagy éppen a Zserbó. A jelentkezéshez nem kell mást tennie, mint az alábbi linken regisztrálnia. A sorsolás után a szerencsések részt vehetnek a kötetlen hangulatú találkozón, ahol feltehetik kérdéseiket az írónőnek. tegnap 22:32 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. tegnap 12:20

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.