Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

20 illegális bevándorló és 1 embercsempész rendőrkézen

2021. augusztus 26. 10:29 // Forrás: police.hu
A rendőrök a 8-as számú főúton, Városlőd külterületén fogták el őket.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának információi alapján a rendőrök 2021. augusztus 26-án 0 óra 33 perckor a 8-as számú főút 74. kilométerszelvényében, Városlőd külterületén állítottak meg egy osztrák rendszámú kistehergépkocsit, melyet egy 40 éves albán férfi vezetett.

A járműben a sofőrön kívül húsz illegális migráns utazott. Utóbbiak jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni, mindannyian szír állampolgárnak vallották magukat.

A sofőrt előállították, vele szemben embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indul eljárás. A rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.