2021. december 6.
//
Miklós névnap

Sebességjelző tábla a gyermekek biztonságáért Gyulafirátóton

2021. szeptember 8. 9:59
Az iskolakezdésre kikerültek a sebességjelző táblák a gyulafirátóti iskola utcájába, amelyek figyelmeztetik a gyorsan haladó autósokat a korlátozások betartására.

Időről-időre felvetődő probléma Gyulafirátóton, hogy a Gyulaffy László Általános Iskola bejárata közvetlenül egy forgalmas útra nyílik, ami biztonsági kockázatot jelent, mind az iskolakezdés időszakában, mind pedig a tanítás végén.

Az iskola előtti út forgalma az utóbbi időben tovább növekedett, mivel a kálvária alatt kialakított építési területen lévő ingatlanokat is nagyrészt ezen az úton közelítik meg a tehergépjárművek és a már ott lakók.

2020 őszén az iskola vezetése és a szülői munkaközösség közösen fordult a polgárőr egyesülethez a forgalmas időszakokban nagyobb polgárőri jelenlétet kérve. Mivel az egyesület önkéntesei folyamatos jelenlétet nem tudnak biztosítani, az egyesület vezetése egyeztetést kezdeményezett, amelyen a körzeti megbízott és a Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Iroda munkatársai is részt vettek. Az egyeztetés eredményeként – mivel forgalomszervezési módszerekkel nem csökkenthető az adott útszakasz terheltsége − közlekedési tábla ki- illetve áthelyezését és figyelemfelkeltő útburkolati jelek felfestését vállalta a városüzemeltetési iroda.

Mindemellett a Gyulafirátóti Polgárőr Egyesület pályázatot nyújtott be a Nemzeti Együttműködési Alap „Civil szervezetek működésének biztosítására vagy szakmai programjának megvalósítására és működésének biztosítására fordítható összevont támogatás 2021.” című pályázati kiírásra, amelyben forrást igényelt sebességjelző berendezés telepítéséhez.

A NEAO-KP-1-2021/4-000955 azonosítószámú, sikeres pályázat támogatási forrásából a városüzemeltetési irodával együttműködve és az iroda segítségével a napokban, az iskolakezdésre megvalósult a sebességjelző kihelyezése. A sebességjelzőn a megengedettnél nagyobb sebességgel közlekedőknek felvillanó „lassíts” felirat és a már korábban kihelyezett és felfestett jelzések együttesen hozzájárulnak az iskolások biztonságának növeléséhez.

vehir.hu
Simon Dani

További cikkek

Orbán: januárban 5 százalékos nyugdíjemelés lesz
Orbán: januárban 5 százalékos nyugdíjemelés lesz
Jövő januárban 5 százalékkal emelkednek a nyugdíjak a korábban tervezett 3 százalék helyett - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn az Országgyűlésben egy azonnali kérdésre válaszolva.
Napelemes hajóknak kiírt nemzetközi versenyt rendeznek 2023-ban Balatonalmádiban
Napelemes hajóknak kiírt nemzetközi versenyt rendeznek 2023-ban Balatonalmádiban
Az erről szóló együttműködési megállapodást hétfő délelőtt írta alá Balatonalmádi önkormányzata, a Magyar Vitorlásszövetség, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. és a Pannon Egyetem.
Iskolások díszítették a tűzoltók karácsonyfáját
Iskolások díszítették a tűzoltók karácsonyfáját
A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Dózsa utcai épülete előtt már karácsonyi pompájában áll a fenyőfa.
Meggyújtották a második gyertyát a város adventi koszorúján
Meggyújtották a második gyertyát a város adventi koszorúján
Brányi Mária alpolgármester és Nagy Károly címzetes apát gyújtották meg a második gyertyát a város adventi koszorúján szombaton az Óváros téren.
Szán helyett kerekeken érkezett a Mikulás
Szán helyett kerekeken érkezett a Mikulás
Bár hivatalosan csak hétfőn érkezik minden otthonba a Mikulás, péntek délután páran már találkozhattak vele az Óváros téren. A Kukkantó Egyesület szervezésében a belvárosban köszöntötte a nagyszakállú a gyermekeket, majd hó hiányában egy zenélő autón indult városi körútjára ajándékokkal megrakodva. Mutatjuk az esemény legjobb pillanatait.