Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Pályázati hirdetmény (Karacs Teréz utca 2)

2021. szeptember 8. 10:04

A Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata (8200 Veszprém Óváros tér 9., KSH szám: 15734202-8411-321- 19) a 29/2018.(VI.27.) sz. rendelettel módosított 23/2010. ) (VI.28.) önkormányzati rendelet 7.§- a alapján pályázat útján meghirdeti a tulajdonában lévő Veszprém, Karacs Teréz utca 2. szám alatti épületben található következő összkomfortos komfortfokozatú lakást, piaci alapon történő bérbeadásra,mely 2021. október 01. napjával vehető birtokba.

A lakás címe II/208.
szobaszám 1,5
alapterület 50 m2 
lakbér Ft/hó 37.100 Ft
óvadék Ft  111.300 Ft

A bérleti szerződés aláírásával egy időben a bérlő köteles óvadékot fizetni, melynek mértéke a szerződés megkötésének időpontjában irányadó lakbér háromhavi összegével azonos.
Az óvadék befizetett összege a bérleti szerződés megszűnésekor visszafizetésre, kerül amennyiben a bérlő a lakbér, illetve az egyéb szolgáltatási díjfizetési kötelezettségének maradéktalanul eleget tett, továbbá a lakást rendeltetésszerű használatra alkalmas állapotban adja át.

A lakásokat határozott időre lehet bérbe adni. A szerződés időtartama a szerződéskötéskor három hónap, ha a bérlő terhére szolgáltatási díj elmaradás nem mutatható ki, vagy más ok sem merül fel, ezt követően újabb lakásbérleti szerződés köthető meghatározott időre és feltétellel.

A lakbér nem tartalmazza a lakás használatával összefüggő egyéb szolgáltatási díjakat.
A leendő bérlő a lakbér megfizetésén felül köteles megfizetni a szolgáltatási díjakat közvetlenül a hatáskörrel rendelkező szolgáltatók felé; (pl: áram szolgáltatási, víz- és csatornahasználati, fűtés és meleg víz használati díj, igény esetén telefon és kábel tv használati díjait.)
A pályázat nyertese a bérleti szerződés megkötésével egyidejűleg köteles a lakásra lakásbiztosítási szerződést kötni.
Önkormányzati tulajdonú bérlakás bérbeadása tekintetében az Európai Gazdasági Térség letelepedési joggal rendelkező munkavállalói és családtagjai –jelen rendelet szabályait figyelembe véve – a magyar állampolgárokkal azonos jogokat élveznek.

A pályázat benyújtásának módja, határideje:

A pályázatot formanyomtatványon lehet benyújtani 2021. szeptember 09. napjától – 2021. szeptember 23. napjáig mely, átvehető a Veszprém Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Közigazgatási Iroda Hatósági Ügyfélszolgálati Csoport Irodájánál (Veszprém, Óváros tér 9) munkanapokon hétfőtől-csütörtökig 730-1600 óra között, pénteki napokon 730- 1330 óra között, valamint letölthető a veszprem.hu honlapról

A pályázati anyagokat kizárólag a postán lehet feladni a VESZOL Nonprofit Kft címére (8200 Veszprém, Komakút tér 2.), vagy a fenti címen, a kapun elhelyezett postaládába lehet bedobni.

A pályázathoz mellékelni kell: igazolást a munkaviszonyról és a jövedelemről, élettárs bérlőtársi jogviszonyra való igénye esetén hatósági bizonyítványt a legalább egy éve együttélésről.

A HIÁNYOSAN KITÖLTÖTT, VAGY JÖVEDELEMIGAZOLÁS NÉLKÜL BENYÚJTOTT ADATLAP NEM SOROLHATÓ, A HIÁNYZÓ ADATOK PÓTLÁSÁRA NEM KÜLD FELHÍVÁST A KIÍRÓ.
AKI VALÓTLAN ADATOKAT KÖZÖL, AZ A PÁLYÁZATBÓL KIÍRÁSRA KERÜL.

A beérkező pályázatok alapján a bérlő személyének kiválasztásáról az Önkormányzattal kötött megállapodás alapján a ’’VESZOL’’ Nonprofit Kft. dönt.
Amennyiben a kiválasztott bérlő a döntésről szóló értesítés kézhezvételétől számított 30 napon belül a szerződést nem köti meg, úgy a lakás bérbeadása érdekében új pályázatot kell kiírni.

  

A lakás szobaszámát figyelembe véve legfeljebb a 12/2001. (I.31.) Korm. számú rendelet 3.§-ában meghatározott nagyságú család pályázhat. (Együttköltözőnek tekinthető a pályázóval életvitelszerűen együtt élő házastárs – élettárs, feltéve, ha hatósági bizonyítvánnyal igazolják, hogy legalább egy éve közös házastársban élnek - és kiskorú gyermekeik.)

A lakásba a bérlő más személyt nem fogadhat be, albérletet nem létesíthet, tartási szerződést nem köthet. A lakásbérleti jogviszony nem folytatható és nem ruházható át. A bérlő értéknövelő beruházást, belső átalakítást a lakásban nem végezhet.

A pályázó tudomásul veszi:

- a bérleti jogviszony a szerződésben meghatározott idő elteltével megszűnik, ezt követően köteles a lakást kiüríteni a bérbeadónak helyreállítva visszaadni.
- a bérleti szerződés a szerződésben meghatározott idő eltelte előtt akkor is felmondható, ha; a bérlő (bérlőtársak) a lakbérrel akár egyhavi vagy a szolgáltatási díjak megfizetésével kéthavi késedelembe esnek,

- a bérlő vagy a vele együtt lakó személyek az együttélés szabályait megszegik (a többi bérlővel vagy a bérbeadóval szemben botrányos tűrhetetlen magatartást tanúsítanak),
- a lakást közös használatra szolgáló helyiségeket rongálják vagy a rendeltetésükkel ellentétesen használják.

A pályázók a pályázat eredményéről írásos értesítést kapnak.

A lakásra a vonatkozó jogszabályokban foglaltak szerint energiahatékonysági tanúsítványt kell készíteni, amelyet bérbeadó a leendő bérlő részére bemutat, a bérleti szerződés megkötésekor pedig átad.

Csatolandó igazolások:

Az együttköltözők összes jövedelmének kiszámításánál figyelembe vehető jövedelem igazolása az alábbi iratokkal történik:
- munkaviszonyból származó jövedelem esetén a kérelem benyújtását megelőző három hónap nettó jövedelméről a munkáltató igazolása,

- vállalkozásból származó jövedelem esetén NAV jövedelemigazolás és a nem igazolt tárgyévi hónapokra, a könyvelő által készített kimutatás (bruttó jövedelem, befizetett járulékok, nettó jövedelem)

- GYED-ről, GYES-ről anyasági támogatásról, családi pótlékról a folyósító szerv által kiállított, 1 hónapnál nem régebbi igazolás.

- nyugdíj, nyugdíjszerű ellátás esetén, az év elején megküldött értesítés és a folyósítási szelvény vagy folyószámla – kivonat,

- gyermektartásdíjról, a jogerős, egyezséget jóváhagyó bírói végzés, jogerős ítélet, a fizető fél büntetőjogi nyilatkozata,

- álláskeresési ellátásról, keresetpótló támogatásról, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Veszprémi Járási Hivatala Műszaki Engedélyezési, Fogyasztóvédelmi és Foglalkoztatási Főosztály Foglalkoztatási Osztály által kiállított igazolás,

- ápolási díjról, időskorúak járadékáról, aktív korúak ellátásáról, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Veszprémi Járási Hivatala Hatósági Főosztály, Hatósági Osztály igazolása,

- jövedelem nélküli együttköltöző családtag esetén a Veszprém Megyei Kormányhivatal Veszprémi Járási Hivatala Műszaki Engedélyezési, Fogyasztóvédelmi és Foglalkoztatási Főosztály Foglalkoztatási Osztály által kiállított igazolás arról, hogy tőlük ellátásban nem részesül.

Veszprém, 2021. szeptember 09.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.