2021. október 25.
//
Bianka névnap

Személyesen köszönthették a gólyákat az ünnepélyes tanévnyitón

A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kar Tanévnyitó ünnepségét szerda délelőtt tartották az intézmény B épületének aulájában.

Az egyetem akkor igazán egyetem, ha a hallgatók a falak között vannak – kezdte meg köszöntő beszédét dr. Molnárné dr. Barna Katalin rektorhelyettes, aki nem csupán a korszerű és színvonalas Pannon Egyetemre, de a nagymúltú királynék városába is „bevezette” az elsőéves hallgatókat. Bemutatta a gólyáknak az intézmény és a város főbb erényeit, megalapozva ezzel az új hallgatók kedvét a továbbiakhoz.

Az ünnepségen részt vett Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese is, aki beszédében kitért az egyetemek fejlesztésének fontosságára.

„Az egyetemek jövője Magyarország jövője is egyben, ezért az egyetemek megújítása a következő évek egyik legfontosabb nemzetépítési programja. Hazánk versenyképességét nagyban befolyásolja, hogy hogyan és milyen eszközökkel tudunk reagálni az egyre gyorsabban megjelenő globális és digitális kihívásokra.  Csak az lehet nyertes, aki a legkorszerűbb és a gyakorlatban legjobban hasznosítható tudást adja át.”

Az ünnepi tanévnyitón a város nevében Hegedűs Barbara alpolgármester köszöntötte a gólyákat; célként fogalmazta meg, hogy az újonnan érkező hallgatókat hosszú távon is a városban marasztalják, továbbá kiemelte, Veszprém mindent megtesz azért, hogy az egyetem érezze, számíthat a város támogatására.

Végül Hartung Ferenc professzor, a Műszaki Informatikai Kar dékánja mondta el ünnepi beszédét, majd a hagyományokhoz hűen kézfogással üdvözölte az új hallgatókat.

A tanévnyitó ünnepségen elismeréseket is átadtak:

- Címzetes egyetemi docensi címben részesült dr. Kránicz Balázs József

- Pro Universitate Pannonica Emlékérem nagyezüst fokozat kitüntetésben részesült dr. Czúni László egyetemi docens.

- Dékáni dicséret kitüntetésben részesült Görbe Péter adjunktus.

- Dékáni dicséret kitüntetésben részesült Orosz Ákos tanársegéd.

- Emléklapot vehetett át dr. Vassányi István egyetemi docens, 25 éves közalkalmazotti jogviszonya elismeréséül.

Szabó Eszter
Domján Attila

További cikkek

Úgy költöztek új intézménybe a bölcsődések, hogy ki sem kellett költözniük
Úgy költöztek új intézménybe a bölcsődések, hogy ki sem kellett költözniük
Teljes energetikai felújításon esett át az Aprófalvi Bölcsőde, aminek keretében az épület hőszigetelése mellett az intézmény konyhája is megújult, valamint napelemek is kerültek a tetőre. A felújítási munkákat ráadásul sikerült úgy összehangolni a bölcsőde működésével, hogy a gyermekeknek nem kellett kiköltöznie az épületből.
Veszprémi médiumok mutatkoztak be a jövő sajtósainak
Veszprémi médiumok mutatkoztak be a jövő sajtósainak
A Pannon Egyetem Társadalomtudományi Intézete múlthét csütörtökre szervezett beszélgetést a Pannon Köztérben, első sorban a leendő kommunikációs szakembereket megszólítva.
Zászlót avattak a Közgázban
Zászlót avattak a Közgázban
Az összetartozás jegyében, 125 éves jubileuma alkalmából tartottak zászlóavató ünnepséget a Veszprémi SZC Bethlen István Közgazdasági és Közigazgatási Technikumban.
Oxfordban tarolt a lovassys diák
Oxfordban tarolt a lovassys diák
Egy 18 éves lovassys diák szerezte meg az első helyet az oxfordi St. Hugh’s College esszéversenyén.
Együttműködés a nyelvtanulásért
Együttműködés a nyelvtanulásért
Együttműködési megállapodást írt alá a Veszprémi Szakképzési Centrum és a Veszprémi Tankerület több intézményével az Insedo Kft. és az ELTE Origó Nyelvi Centrum Kft.