Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
1°C
2024. március 19. József
Veszprém
1°C

Nehezen nyert a Rossi-csapat

2021. szeptember 8. 22:46 // Forrás: MTI
A magyar labdarúgó-válogatott 2-1-re legyőzte Andorrát a jövő évi katari világbajnokság európai selejtezősorozatának hatodik fordulójában, szerda este a Puskás Arénában.

 A kvalifikációs sorozat októberben folytatódik, a magyar csapat előbb 9-én az albánokat fogadja, majd az Európa-bajnoki döntős angolok otthonába látogat 12-én.

Eredmény, 6. forduló, I csoport:
Magyarország-Andorra 2-1 (2-0)
Puskás Aréna, 46 370 néző, v.: Rade Obrenovic (szlovén)
Magyarország: Dibusz Dénes - Botka Endre (Tamás Márk, 91.), Lang Ádám, Szalai Attila, Fiola Attila - Kleinheisler László (Szoboszlai Dominik, a szünetben), Nagy Ádám (Gazdag Dániel, 65.), Schäfer András - Sallai Roland (Sallói Dániel, a szünetben), Szalai Ádám, Schön Szabolcs (Nikolics Nemanja, 73.)
Andorra: Iker Álvarez - Moisés San Nicolás, Max Llovera, Emili García, Albert Alavedra, Marca García - Jordi Aláez, Márcio Vieira (Cristian Martínez, 76.), Joan Cervós (Álex Martínez, 76.) - Ricard Fernández (Víctor Bernat, 80.), Marc Pujol (Idefons Lima, 80.)
gólszerzők: Szalai Á. (9.- 11-esből), Botka (18.), illetve Llovera (82.)
sárga lap: Sallai (12.), Szalai Á. (89.), Tamás (93.), illetve E. García (9.), Vieira (38.), San Nicolás (63.), Alavedra (87.)

Sallai Roland (j) és az andorrai Max Llovera a labdarúgó világbajnoki selejtezők 6. fordulójában játszott Magyarország - Andorra mérkőzésen a Puskás Arénában 2021. szeptember 8-án. MTI/Kovács TamásSallai Roland (j) és az andorrai Max Llovera a labdarúgó világbajnoki selejtezők 6. fordulójában játszott Magyarország - Andorra mérkőzésen a Puskás Arénában 2021. szeptember 8-án. MTI/Kovács Tamás


I. félidő:
9. perc: Sallai remek ütemben lépett be a védők mögé, azonban miközben felé szállt a labda, hátulról szabálytalankodtak vele szemben. A büntetőt Szalai Ádám a kapu közepébe rúgta (1-0).

18. perc: Schön remekül tekert középre, az öt és feles vonalán Botka emelkedett a legmagasabbra és a kapu jobb oldalába fejelt (2-0).

II. félidő:
82. perc:
a jobbról élesen középre lőtt labda elszállt középen a fejek között, így Llovera senkitől sem zavartatva a kaputól három méterre helyzetbe került, és közelről a léc alá lőtt (2-1).

Jól kezdett a magyar válogatott és már a kilencedik percben megszerezte a vezetést az albánok otthonában elveszített összecsapást pozitív koronavírustesztje miatt kihagyó Szalai Ádám találatával. A csapatkapitánynak ez volt a 25. gólja a válogatottban. A második magyar találatra sem kellett sokat várni, egy szöglet után Botka Endre pályafutása első gólját szerezte a nemzeti csapatban. A folytatásban is fölényben futballozott a magyar együttes, de igazán nagy helyzetet nem tudott kialakítani.    

A második félidőre a szünetben beállt Szoboszlai Dominiknak és Sallói Dánielnek köszönhetően jóval veszélyesebb lett a magyarok támadójátéka, de nem tudták növelni az előnyüket.

A 67. percben elképesztő jelenetsort láthatott a közönség: az andorraiak úgy szereztek gólt, hogy csatáraik három lepattanó lövésből sem találták el a kaput, de a magyar védőkön "flipperezve" a labda a hálóba jutott. A komikus találatot végül les miatt érvénytelenítette a játékvezető.    

A vendégek a 82. percben egy rögzített helyzetet követően mégis szépítettek, a közönség jó része pedig fütyülni kezdett. Az andorraiak tűzbe jöttek és megpróbálták letámadni a láthatóan megzavarodott magyarokat, így meglepően izgalmas lett a végjáték, de az eredmény nem változott.

A magyarok hat nyeretlen összecsapást követően diadalmaskodtak újra.    

Az első fél órát követően azt gondolhattuk, eldől a mérkőzés, de ezt követően úgy kezdtünk játszani, mint az angolok ellen, amikor elfelejtettük az első gól után, mit kellene csinálnunk. Nem lehet négyszer-ötször úgy érkezni a 16-oson belülre, hogy abból nem lesz semmi. Túl sokszor hibáztunk az ellenfél 16-osán belül, lesz mit megbeszélnünk

- mondta értékelésében Marco Rossi.    

A kapitány kissé ingerülten úgy nyilatkozott, a következő kerethirdetéskor ne lepődjenek meg, ha azok a játékosok nem kapnak meghívást, akik nem teljesítik az általa elvártakat.    

Ha mi nem nyújtjuk akkor a maximumot, akkor bizony Andorra ellen össze kell tennünk a kezünket a végén, hogy nyertünk. Hat nap alatt fordult a világ, mi voltunk a nagy hősök, bár én mondtam, hogy két lábbal álljunk a földön, most pedig mi vagyunk, akiket ki kell dobni a kukába. Hallom, hogy mondjon le, olyan játékosokat hívjunk be, akik korábban már voltak? Három évvel ezelőtt a Nemzetek Ligája harmadik csoportjában szerepeltünk, most sztárcsapatokkal fogunk találkozni, ott voltunk az Eb-n, most pedig én szégyellem magam az ötvenezer ember előtt, de öngyilkos nem lehetek, mert családos ember vagyok

- fakadt ki Marco Rossi.    

Koldo Álvarez, a vendégek szövetségi kapitánya arról beszélt, hogy az első húsz percet leszámítva egyenragú ellenfelei tudtak lenni a magyar válogatottnak, és a végén még a pontszerzésre is esélyük volt. A szakember megjegyezte, nagyon szépen küzdött a csapata egy olyan ellenféllel szemben, amely kiválóan szerepelt a nyári Európa-bajnokságon.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.