2021. szeptember 21.
//
Máté névnap

20 éves lett a Diego Veszprém

Pontosan 20 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a veszprémi Diego szőnyegáruház, azóta a régió meghatározó üzletévé nőtte ki magát, amely mögött a kemény munka mellett egy szenvedélyes üzletember is áll. A pénteki születésnapi összejövetelen a város vezetői mellett partnerek, barátok is köszöntötték az üzletláncot, amely a jövőben tovább terjeszkedne a környéken.

Az ország 105 Diego áruházából a veszprémi a hetedik legnagyobb és ugyancsak a hetedik legforgalmasabb, amely kerek 20. születésnapját ünnepli a napokban. A Diego neve Veszprémben összeforrt Meiczinger Mártonéval, ő volt az a vállalkozószellemű üzletember, aki 1997-ben csatlakozott a Diego csapatához, először mint üzletkötő. Később, 2001-ben döntött úgy, hogy csatlakozik a franchise hálózathoz és megalakítja a veszprémi üzletet.

Kezdetben 400 négyzetméteres üzletben 6-an dolgoztak, ez az évek alatt további kollégákkal bővült és területileg is terjeszkedett, ma 720 négyzetméteren működnek a Házgyári úton.

Meiczinger MártonMeiczinger Márton

Meiczinger Mártona születésnapi összejövetelen a vendégek előtt a 20 éves áttekintőjében mesélt a kezdeti évekről is, elárulta, hogy az egyszerű szőnyegkereskedésen túl ő egy olyan áruházat szeretett volna létrehozni, ahol az átlagnál is magasabb mértékben figyelnek a vevőkre, mindig tisztelettudóak a vásárlókkal, ez a hozzállás pedig konkrét számokban is mérhető szerinte.

Többször méltatta a kollégáit, akik közül van olyan, aki már az indulás óta a csapatot erősíti.

A Diego Veszprém vállalkozásába 2019-ben bekapcsolódott Strerbik Árpád, a veszprémi kézilabdaklub egykori ikonikus kapusa is, aki immáron, mint vállalkozó látott fantáziát az üzletben, így jelenleg Meiczinger Márton mellett ők is a tulajdonosi kör részei.

Az eseményen Ovádi Péter, országgyűlési képviselő és Porga Gyula, polgármester is jelen voltak. Mindketten méltatták az üzlet sikereit, valamint az alapító szenvedélyét, amivel sikeressé tette a vállalkozását. Ovádi Péter ezen kívül a kollektíva családias, összetartó erejét emelte ki a Diegoval kapcsolatban, Porga Gyula pedig arról beszélt, nem elég egy jó vállalkozói ötlet, az igazi tudomány abban rejlik, hogy a sikereket 20 éven keresztül fenn tudja tartani valaki.

Az eseményen jelen volt még Markovszky György, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Varga Balázs, a Diego franchise ügyvezetője és több játékos is a Telekom Veszprém keretéből.

A tulajdonosok elárulták, a jövőben célként tűzték ki, hogy a mostani 800 milliós árbevétel után elérjék az 1 milliárdot, valamint egy balatonfüredi üzlet megnyitásának a gondolata is körvonalazódik már.

Hajas Bálint
Kovács Bálint

További cikkek

Az új trendek átrendezhetik a gazdaság szerkezetét
Az új trendek átrendezhetik a gazdaság szerkezetét
A járvány okozta válság hatásairól és a magyar gazdaság kilátásairól tartott előadást a Veszprém Megyei Kereskedelmi- és Iparkamara rendezvényén Chikán Attila akadémikus, egyetemi tanár, korábbi (1998-1999) gazdasági miniszter.
30 éve építik Veszprémet és a környéket
30 éve építik Veszprémet és a környéket
30 éves lett a VEMÉVSZER Építő- és Szerelőipari Kft. a jubileumot pedig nagyszabású családi nappal ünnepelték meg a cégnél. A vállalat három évtizedét számos fordulat és nehéz döntési helyzet jellemezte, ezekbe is kaphattak bepillantást az ünnepségen részt vevők. Jelenleg a VEMÉVSZER a térség egyik legnagyobb építőipari vállalata, többek közt az ő nevükhöz fűződik a Veszprém Aréna és az új sportuszoda megépítése is.
Szijjártó: a rendszerváltás óta soha nem dolgoztak még annyian Magyarországon, mint ma
Szijjártó: a rendszerváltás óta soha nem dolgoztak még annyian Magyarországon, mint ma
A rendszerváltás óta soha nem dolgoztak még annyian (4,7 millióan) Magyarországon, mint ma és jelenleg is 1700 milliárd forintnyi beruházás zajlik az országban - közölte a tárca szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn.
Partnerséget kötött a Pannon Egyetem, Veszprém városa és az MVM Zrt.
Partnerséget kötött a Pannon Egyetem, Veszprém városa és az MVM Zrt.
Nem egyszeri projektekben, hosszú távú stratégiában gondolkodik a három partner, akik hétfőn a Városházán kötöttek együttműködési megállapodást céljaik összehangolásáról.
20 éves születésnapját ünnepli a Maxon Motor
20 éves születésnapját ünnepli a Maxon Motor
A svájci cég veszprémi üzeme kerek két évtizede van jelen a városban. Az évforduló alkalmából felidézték, hogy honnan hova jutott el a vállalat.