Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

20 éves lett a Diego Veszprém

2021. szeptember 10. 15:44
Pontosan 20 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit a veszprémi Diego szőnyegáruház, azóta a régió meghatározó üzletévé nőtte ki magát, amely mögött a kemény munka mellett egy szenvedélyes üzletember is áll. A pénteki születésnapi összejövetelen a város vezetői mellett partnerek, barátok is köszöntötték az üzletláncot, amely a jövőben tovább terjeszkedne a környéken.

Az ország 105 Diego áruházából a veszprémi a hetedik legnagyobb és ugyancsak a hetedik legforgalmasabb, amely kerek 20. születésnapját ünnepli a napokban. A Diego neve Veszprémben összeforrt Meiczinger Mártonéval, ő volt az a vállalkozószellemű üzletember, aki 1997-ben csatlakozott a Diego csapatához, először mint üzletkötő. Később, 2001-ben döntött úgy, hogy csatlakozik a franchise hálózathoz és megalakítja a veszprémi üzletet.

Kezdetben 400 négyzetméteres üzletben 6-an dolgoztak, ez az évek alatt további kollégákkal bővült és területileg is terjeszkedett, ma 720 négyzetméteren működnek a Házgyári úton.

Meiczinger MártonMeiczinger Márton

Meiczinger Mártona születésnapi összejövetelen a vendégek előtt a 20 éves áttekintőjében mesélt a kezdeti évekről is, elárulta, hogy az egyszerű szőnyegkereskedésen túl ő egy olyan áruházat szeretett volna létrehozni, ahol az átlagnál is magasabb mértékben figyelnek a vevőkre, mindig tisztelettudóak a vásárlókkal, ez a hozzállás pedig konkrét számokban is mérhető szerinte.

Többször méltatta a kollégáit, akik közül van olyan, aki már az indulás óta a csapatot erősíti.

A Diego Veszprém vállalkozásába 2019-ben bekapcsolódott Strerbik Árpád, a veszprémi kézilabdaklub egykori ikonikus kapusa is, aki immáron, mint vállalkozó látott fantáziát az üzletben, így jelenleg Meiczinger Márton mellett ők is a tulajdonosi kör részei.

Az eseményen Ovádi Péter, országgyűlési képviselő és Porga Gyula, polgármester is jelen voltak. Mindketten méltatták az üzlet sikereit, valamint az alapító szenvedélyét, amivel sikeressé tette a vállalkozását. Ovádi Péter ezen kívül a kollektíva családias, összetartó erejét emelte ki a Diegoval kapcsolatban, Porga Gyula pedig arról beszélt, nem elég egy jó vállalkozói ötlet, az igazi tudomány abban rejlik, hogy a sikereket 20 éven keresztül fenn tudja tartani valaki.

Az eseményen jelen volt még Markovszky György, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Varga Balázs, a Diego franchise ügyvezetője és több játékos is a Telekom Veszprém keretéből.

A tulajdonosok elárulták, a jövőben célként tűzték ki, hogy a mostani 800 milliós árbevétel után elérjék az 1 milliárdot, valamint egy balatonfüredi üzlet megnyitásának a gondolata is körvonalazódik már.

Hajas Bálint
Kovács Bálint
további cikkek
A Continental veszprémi és budapesti telephelyét is díjazták az idei Év Gyára Projektversenyen A Continental veszprémi és budapesti telephelyét is díjazták az idei Év Gyára Projektversenyen A Continental technológiai vállalat veszprémi gyára idén két kategóriában jutott a döntőbe, valamint elnyerte „Az év gyártási/termelési projektje” kategória díját is, míg a cég budapesti telephelye az elmúlt évtizedben nyújtott teljesítményéért jubileumi oklevélben részesült – közölte közleményében a vállalat. 2024. május 31. 13:00 Nem lehet megúszni a béremelést – az új kihívások sok vállalkozásnak okoznak majd fejtörést gazdaság Nem lehet megúszni a béremelést – az új kihívások sok vállalkozásnak okoznak majd fejtörést Mit várhatnak a jövőtől a vállalkozások? Ebben a témában szervezett rendezvényt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Veszprémben kedden. 2024. május 29. 11:35 Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint - mondta a nemzetgazdasági miniszter a tárca szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. 2024. május 15. 10:30 Tudatos döntések és véletlenek összjátéka – a veszprémi Balluff-történet Balluff Tudatos döntések és véletlenek összjátéka – a veszprémi Balluff-történet Harmincöt évvel ezelőtt egy német cég hozott egy döntést: a vasfüggöny leomlása után Magyarországon, azon belül is Veszprémben létesít telephelyet és megalapít egy céget. Ma ez a cég a város egyik legnagyobb foglalkoztatója. Túlélte a gazdasági válságokat, a világjárványt, miközben együtt fejlődött a Veszprémmel. Wimmer Zoltán ott volt azok közt, akikkel elindult a vállalat, ma pedig már fejlesztési vezetőként felügyeli a munkát. Bemutatjuk az ő és az idén jubileumát ünneplő veszprémi Balluff-Elektronika Kft. történetét. 2024. május 13. 22:25

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.