2021. szeptember 21.
//
Máté névnap

Tovább erősíti informatikai képzését a Pannon Egyetem

Három informatikai laborral gazdagodott a Pannon Egyetem az Európai Unió támogatásával. Az eszközök mellé képzési programot is kapott az intézmény.

A kedd délelőtti ünnepélyes átadón Hegedűs Barbara alpolgármester megjegyezte: a digitalizáció a hétköznapi életünk részévé vált, a kérdés egyre inkább az, miként tudunk átállni az új technológiákra a gazdaságban és a mindennapi életünkben is. Ezért is fontos, hogy az egyetemről kikerülő diákok korszerű tudással rendelkezzenek. Az alpolgármester örömét fejezte ki, hogy az egyetem a kormányzati támogatásokkal és az uniós pályázatokkal is élni tud. 

dr. Solymár Károly Balázs (fotó: Pannon Egyetem)dr. Solymár Károly Balázs (fotó: Pannon Egyetem)

A jövőt az informatikusok írják, óriási a kereslet rájuk, a következő két évben 44 ezer informatikus tudna elhelyezkedni, ha lennének ennyien – vázolta a munkaerőpiaci állapotokat dr. Solymár Károly Balázs digitalizációért felelős helyettes államtitkár. Mint mondta, a program keretében olyan nemzetközileg is elfogadott képzésekhez juthatnak hozzá ingyenesen a hallgatók, amikért egyébként komoly pénzeket kellene fizetniük.  A laborokban olyan környezetet szimulálnak, ami egy nagyvállalati vagy akár kormányzati informatikai rendszer működésébe enged bepillantást. Azonban nemcsak eszközöket adnak át, hanem a csomag részeként biztosítják a tanárok továbbképzését és a hallgatók számára az ingyenes vizsgatételi lehetőséget is. 

Vonderviszt Ferenc, Hegedűs Barbara, dr. Solymár Károly Balázs (Fotó: Pannon Egyetem)Vonderviszt Ferenc, Hegedűs Barbara, dr. Solymár Károly Balázs (Fotó: Pannon Egyetem)

Vonderviszt Ferenc általános rektorhelyettes emlékeztetett: a  Pannon Egyetem néhány éve úgy döntött, hogy meghatározó szerepet kíván játszani a zöld átállásban és a digitális transzformációban. Ezeket a törekvéseket az Információs és Technológiai Minisztérium is kiemelten támogatta. 

“Büszkék vagyunk a mérnök informatikus képzésünkre, azt gondoljuk, hogy a legjobbak közé tartozik a országban, az itt végzett hallgatók a legjobb kezdő fizetéssel rendelkező munkavállalók közé tartoznak.” 

Hozzátette: a Pannon Egyetem egyre inkább kutató-fejlesztő egyetemmé válik, próbálnak meghatározó szerepet játszani a régió fejlődésében, segíteni a versenyképesség fokozását, szoros kapcsolatot alakítanak ki a régióban lévő cégekkel a Közép-Nyugat-Dunántúlon. Portfóliójukat úgy alakítják, hogy az minél inkább megfeleljen a piaci igényeknek, és minél több projektet a cégekkel közösen valósítsanak meg. 

Fotó: Pannon EgyetemFotó: Pannon Egyetem

A rektorhelyettes a jelenlegi programmal kapcsolatban elmondta: annak keretében az oktatók képzése is megvalósul, birtokába jutnak azoknak az ismereteknek, amik ma élenjáró vállalatok oktatási anyagaihoz, eszközeihez igazodnak. A program hozzájárul ahhoz is, hogy a hallgatók gyakorlatorientált tudással hagyják el az egyetemet, amit azonnal hasznosíthatnak a cégeknél, amint kilépnek az intézmény falai közül.

vehir.hu

További cikkek

Együttműködési megállapodást kötött a Veszprém Megyei Mérnöki Kamara és a Pannon Egyetem
Együttműködési megállapodást kötött a Veszprém Megyei Mérnöki Kamara és a Pannon Egyetem
A megállapodással újabb távlatok nyílnak a két intézmény hosszútávú oktatási, kutatási és fejlesztési együttműködései terén, illetve a már meglévő szakmai kapcsolatok is tovább erősödnek.
Bécsy Tamásról, az iskolaalapítóról tartottak kerekasztalbeszélgetést
Bécsy Tamásról, az iskolaalapítóról tartottak kerekasztalbeszélgetést
A Papírkutya Kultúrbisztróban már a harmadik olyan kerekasztalbeszélgetésnek lehettünk tanúi, melyet a Pannon KultúlKlub szervezett. Kedd este olyan színháztörténészek beszélgettek Bécsy Tamásról, akik az iskolaalapítóval hallgatói, kollegiális viszonyban voltak.
Személyesen köszönthették a gólyákat az ünnepélyes tanévnyitón
Személyesen köszönthették a gólyákat az ünnepélyes tanévnyitón
A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kar Tanévnyitó ünnepségét szerda délelőtt tartották az intézmény B épületének aulájában.
Partnerséget kötött a Pannon Egyetem, Veszprém városa és az MVM Zrt.
Partnerséget kötött a Pannon Egyetem, Veszprém városa és az MVM Zrt.
Nem egyszeri projektekben, hosszú távú stratégiában gondolkodik a három partner, akik hétfőn a Városházán kötöttek együttműködési megállapodást céljaik összehangolásáról.
A siker és ami mögötte van
A siker és ami mögötte van
A Pannon Egyetem legújabb programsorozata a Pannon KultúrKlub már a második alkalommal várta látogatóit a Papírkutyába. A kedd esti beszélgetésen a siker filozófiáját járták körbe.