Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nyugállományú ex-légierősök találkoztak Veszprémben

2021. szeptember 16. 12:20
Tizennegyedik alkalommal tartottak baráti találkozót az egykori Légierő Parancsnokság veteránjai a Jutasi úti honvédségi sporttelepen.

A haderő átszervezése miatt 2007-ben megszüntetett veszprémi központú Légierő Parancsnokság és a székesfehérvári Csapatrepülő Parancsnokság volt katonái csütörtökön tartották hagyományos baráti találkozójukat Veszprémben. A programon részt vettek a szintén felszámolt, Szentkirályszabadján állomásozó Bakony Harci Helikopter Ezred veteránjai is. Az eseményen mintegy 120 fő vett részt.

A Jutasi úti honvédségi sportpályán 2008 óta tartanak ilyen összejöveteleket, hisz úgy gondolják, nem szabad elfelejteni az egykori parancsnokságokat. A rendezvény amellett, hogy egy közös ebéddel egybekapcsolt baráti találkozó volt, alkalmat adott a veteránok által hobbiból gyűjtött katonai emlékek és saját munkásságuk bemutatására is.

A 14. alkalommal megrendezett, „Légierő Parancsnokság – Csapatrepülő Parancsnokság Találkozón” elismeréseket is átadtak azoknak a nyugdíjba vonult katonáknak, akik a katonai-civil kapcsolatok előre lendítéséért dolgoznak. A díjakat a két anyaváros, Veszprém és Székesfehérvár önkormányzata, valamint a légierő haderőnemi szemlélő adományozta.

Veszprém város nevében Brányi Mária alpolgármester nyújotta át az elsimeréseket.Veszprém város nevében Brányi Mária alpolgármester nyújotta át az elsimeréseket.

Ge. Á.
Domján Attila
további cikkek
Elhunyt bajtársaik emlékére ugrottak Elhunyt bajtársaik emlékére ugrottak A Magyar Honvédség és jogelődjeinek legnagyobb repülő és ejtőernyős katasztrófájára emlékeztek pénteken Jutaspusztán. 2024. április 13. 17:27 Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' A Pápa melletti Kúp település határába is telepítettek egy légvédelmi egységet, amiből összesen tizenegy darabot vásárolt a Magyar Honvédség Izraeltől. A vaskupola néven is ismert haditechnikai rendszer volt az, ami megvédte a zsidó államot attól, hogy tavaly még nagyobb pusztítást végezzen a Hamás terrorszervezet. 2024. március 28. 8:09 Ezek a gépek borzolták Veszprém levegőjét Ezek a gépek borzolták Veszprém levegőjét Egész márciusban nagyszabású hadgyakorlatot tartanak Veszprém mellett, amiben részt vesznek a Magyar Honvédség által tavaly nyáron vásárolt Airbus H225M típusú helikoptertek is. Kollégánk kedden hazafelé tartva ezeket kapta lencsevégre, ahogy elhúztak a feje fölött Jutaspusztánál. 2024. március 13. 12:35 Négy újabb Gripennel erősödik a Magyar Honvédség Négy újabb Gripennel erősödik a Magyar Honvédség A Honvédelmi Minisztérium közleményében azt írta, Magyarország megnövekedett külföldi szerepvállalása és a megváltozott biztonsági környezet miatt szükségessé vált a légierő harcászati repülő képességének továbbfejlesztése. 2024. február 23. 13:48

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.