2021. október 16.
//
Gál névnap

Nyugállományú ex-légierősök találkoztak Veszprémben

2021. szeptember 16. 12:20
Tizennegyedik alkalommal tartottak baráti találkozót az egykori Légierő Parancsnokság veteránjai a Jutasi úti honvédségi sporttelepen.

A haderő átszervezése miatt 2007-ben megszüntetett veszprémi központú Légierő Parancsnokság és a székesfehérvári Csapatrepülő Parancsnokság volt katonái csütörtökön tartották hagyományos baráti találkozójukat Veszprémben. A programon részt vettek a szintén felszámolt, Szentkirályszabadján állomásozó Bakony Harci Helikopter Ezred veteránjai is. Az eseményen mintegy 120 fő vett részt.

A Jutasi úti honvédségi sportpályán 2008 óta tartanak ilyen összejöveteleket, hisz úgy gondolják, nem szabad elfelejteni az egykori parancsnokságokat. A rendezvény amellett, hogy egy közös ebéddel egybekapcsolt baráti találkozó volt, alkalmat adott a veteránok által hobbiból gyűjtött katonai emlékek és saját munkásságuk bemutatására is.

A 14. alkalommal megrendezett, „Légierő Parancsnokság – Csapatrepülő Parancsnokság Találkozón” elismeréseket is átadtak azoknak a nyugdíjba vonult katonáknak, akik a katonai-civil kapcsolatok előre lendítéséért dolgoznak. A díjakat a két anyaváros, Veszprém és Székesfehérvár önkormányzata, valamint a légierő haderőnemi szemlélő adományozta.

Veszprém város nevében Brányi Mária alpolgármester nyújotta át az elsimeréseket.Veszprém város nevében Brányi Mária alpolgármester nyújotta át az elsimeréseket.

Ge. Á.
Domján Attila

További cikkek

Nagyszabású hadgyakorlat zajlik a környéken
Nagyszabású hadgyakorlat zajlik a környéken
A Breakthrough 2021 elnevezésű katonai gyakorlatra a magyar honvédségi vezérkar mellett Orbán Viktor, miniszterelnök és Benkő Tibor, honvédelmi miniszter is ellátogatott. Csütörtökön a kormány pedig kihelyezett kormányülést tartott a hajmáskéri Központi Gyakorló- és Lőtéren, ahol az egyetlen napirendi pont a magyar haderő-fejlesztés áttekintése volt.
Nagy zajjal járó gyakorlatot tartanak a várpalotai lőtéren
Nagy zajjal járó gyakorlatot tartanak a várpalotai lőtéren
Megnövekedett hanghatással járó gyakorlatot tartanak a Magyar Honvédség Központi Lő- és Gyakorlóterén - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken.
Nyugdíjasként is példaképek
Nyugdíjasként is példaképek
Fennállásának 50. évfordulóját ünnepelte a Fegyveres Erők Veszprém Körzeti Nyugállományúak Klubja csütörtökön délután az Agórában.
Csapatzászlót kapott az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ
Csapatzászlót kapott az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ
Csapatzászlót adományozott az MH Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ részére Áder János köztársasági elnök. A zászló csütörtökön érkezett Veszprémbe.
Világháborús robbanótesteket találtak a Gerence-patakban
Világháborús robbanótesteket találtak a Gerence-patakban
Világháborús robbanótesteket találtak Bakonybélnél, a Gerence-patakban - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezred szerdán a Facebook-oldalán.