Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
9°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
9°C

Fürdőszoba csempében csak a tökéletes megoldást válasszuk

2021. szeptember 20. 9:40

Mikor a fürdőszoba csempéről ejtünk szót, máig ható kultúrák képe sejlik fel a háttérben. A díszítő kerámiafajták a legrégibb tárgyalkotó művészetek csodálatos és változatos termékei. Generációkat szolgáltak ki és gyönyörködtettek, számos ősrégi burkolatot még ma is megcsodálhatunk. Mesélnek népekről, régi kultúrákról, életmódról és olykor még társadalmi és vagyoni helyzetről is.

A csempéknek, padlóburkolatoknak „lelkük van”. A mai tervezőkben – óhatatlanul is – ott munkál az az évezredes kulturális hatás, melynek első elemei azok az i.e. III. évezredből, az ősi Mezopotámia területéről származó csodálatos mázas téglák, melyekre a babiloni és ninivei ásatások során bukkantak. 

Nehéz választanunk a gazdag kínálatból

Ma már persze nem kell a mesés Kelet egzotikus piacaira vándorolnunk, hogy újjávarázsoljuk fürdőszobánkat. Igazából az jelenti napjainkban a fürdőszoba csempe cseréjét tervezők számára a legnagyobb kihívást, hogy a gazdag kínálatból az igényeikhez és a lehetőségeikhez legjobban illő anyagokat és megoldásokat megtalálják.

No, de mi is a különbség az egyes fogalmak között? A burkolat kifejezést a járólapra és a csempére együttesen alkalmazzuk, míg a csempe kifejezetten a falfelületek burkolására használatos, a konyhában, a WC-ben és a fürdőszobában, általában tehát a „vizes helységekben”. A dekorcsempe pedig egy felület burkolására és díszítésére alkalmazott egyedi kivitelű csempe. Napjainkban már egész falak beburkolására is alkalmazzák ezeket. 

Azok a pompázatos fürdőszoba csempék

Sokunknak nagy stresszel jár a fürdőszoba felújítását elkezdeni. Van, hogy kissé meg is van kötve a kezünk, mert a vezetékek áthelyezése nem mindig megoldható, s ugyanez érvényes a nyílászárókra is. De ne hezitáljunk, ha megtaláltuk az igazit a fürdőszoba csempe kínálatban! Minden eshetőségre készen, bátran kérjük azonban ki egy lakberendező tanácsait is. A Csempehegyek weboldalán például rendkívül gazdag a csempe, a járólap és a fürdőszoba csempe választéka. Az anyagok sokfélesége, a minták kavalkádja, a széles méretválaszték és a hihetetlenül gyönyörű egyedi megoldások miatt persze ott sem egyszerű választani.

Ám a cég weboldalán a fürdőszoba csempéket szín és stílus szerint is kereshetjük. Főleg ez utóbbi funkció bizonyulhat nagyon hasznosnak a dilemmahelyzetek feloldásához. 

Eltérő igények, különböző megoldások

Ahányan vagyunk, annyira különböző, melyik szín, forma, minta, méret vagy anyag nyeri majd el tetszésünket. Sokaknak tetszik a majolika tégla jellegű vagy a márványmintás csempe. Más inkább a minimalista megjelenést vagy a harsányabb, esetleg a különleges irizáló felületkialakítást kedveli. Van, aki az egyszerű időtálló elegancia híve. Egy biztos, a fürdőszoba csempe kiválasztását érdemes jól átgondolni és jó minőségű, időtálló termékeket választani hozzá. A Csempehegyek partner ebben.


 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.