2021. október 20.
//
Vendel névnap

Bizonyításra éhesek a veszprémi röplabdázónők

A CoreComm-VESC Veszprém legmagasabban jegyzett női csapata lett azzal, hogy kivívta a röplabda élvonalban való szereplési jogot. Igaz, a bajnokság csak októberben kezdődik, de megkerestük Szokolikné Kalmár Judit vezetőedzőt, hogy állnak jelenleg a munkával.

Nem is tudom igazán, hol kezdjem. Túlzás nélkül állíthatom, hogy szinte a teljes nyarunkat munkával töltöttük. A szintlépés rengeteg adminisztrációval is zajlik, igaz, élveztük minden percét. Új otthonunk a Táncsics iskola tornaterme lett, ahol szintén sok teendőnk volt, hogy a hitelesítés problémamentesen megtörténhessen. A távozóinkat pedig pótolnunk kellett

– emlékezett vissza megkeresésünkre Szokolikné Kalmár Judit, a CoreComm-VESC női röplabdacsapatának vezetőedzője.

Szokolikné Kalmár Judit, a CoreComm-VESC vezetőedzőjeSzokolikné Kalmár Judit, a CoreComm-VESC vezetőedzője

Az egyesületre nézve büszkeségre adhat okot, hogy a keretből más alakulat hívására egyetlen játékos sem távozott. Mint megtudhattuk, a búcsúzók családi okok miatt léptek vissza.

Májusi Dóra elköltözött a városból, Dádzsó Dordzsceren pedig kisbabát vár. Mindkettőjüknek a legjobbakat kívánom a jövőre nézve. Nem volt kérdés, hogy erősítenünk kell, ezt a szintlépésünk is megkövetelte. Két amerikai játékos mellett három magyar röplabdázó is a örömmel kötött szerződést velünk: Morgan Sherwin, Courtney Huck, Hajós Alíz, Pós Adrienn és Pokó Rita. Egytől egyig jó játékosok, de ami a legfontosabb, a személyiségük is tökéletesen passzol a csapatba

– folytatta a tréner. Szokolikné hangsúlyozta, óriási támaszt jelentett számukra, hogy az egyetem mellett az energetikával foglalkozó CoreComm SI és a hírszolgáltató vehir.hu tulajdonosa is biztosította őket a támogatásáról. Ugyanis az osztályváltás anyagilag is igen megterhelő volt.

A kezdetőktől fogva úgy vélekedtünk, hogy addig nyújtózkodhatunk, ameddig a takarónk ér. Idén viszont már élni szerettünk volna az adódó lehetőséggel, így megragadtuk az indulási jogot. Mondhatnám azt is, hogy előre menekültünk, mert eleinte még azt sem tudtuk, hogyan fogjuk kigazdálkodni a szintlépést, a város mely termében szerepelhetünk majd. Hála a támogatóinknak is, komoly terhek kerülhettek le a vállunkról.

A Pannon Egyetemet szeretném külön is kiemelni: az intézményre korábban is feltétel nélkül számíthattunk. A feljutásunk egyik kulcseleme az volt, hogy az intézmény tornatermében a járvány adta helyzetben is tudtunk dolgozni. Az országban sok csapat kényszerült szabadtéri, vagy konditermi edzésre, az egyetem viszont mellettünk állt. Egészen napjainkig, hiszen az utánpótlásunk felkészítése teljes egészében ott zajlik.

Szokolikné Kalmár Judit elmondta, a Testnevelési Intézet igazgatója, Edvy László oroszlánrészt vállal játékosai röplabda-specifikus erőnléti fejlesztésében.

Jobb kezekben nem is lehetnének a lányok, akik közül többen hallgatóként vagy éppen kollégaként tevékenykednek az intézményben. Olyan ez számunkra, mint egy nagycsalád. Mindenki ad magából egy darabot, a végén pedig összeáll a kép.

A CoreComm-VESC felkészülése jelenleg is lelkiismeretesen zajlik. A bajnokságot és a kupasorozatot is egyaránt október közepén kezdi meg Veszprém legmagasabban jegyzett női csapata. A vezetőedző úgy fogalmazott, nem akarnak túl nagyot álmodni. Reményét fejezte ki, hogy zökkenőmentes lesz a bennmaradásuk.

Szeretnénk bizonyítani a szurkolóknak, akik tavaly is mellettünk álltak. Idén is szeretettel várjuk őket, igaz, immár a Táncsics iskolában.

– zárta.

Simon Dani
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
következő események betöltése
röplabda női röplabda NB I, 2021/2022 3. 2021. október 31. 16:00 Veszprém, Táncsics iskola CoreComm VESC MÁV-ELŐRE
röplabda női röplabda NB I, 2021/2022 2. 2021. október 24. 18:30 Budaörs, Városi Sportcsarnok Budaörs CoreComm VESC
röplabda röplabda Magyar Kupa, 2021/2022 2. holnap 18:00 Debrecen Eötvös DSE CoreComm VESC
röplabda női röplabda NB I, 2021/2022 1. 2021. október 16. 16:00 Veszprém, Táncsics iskola CoreComm VESC Gödöllő 0-3
röplabda röplabda Magyar Kupa, 2021/2022 1. 2021. október 13. 19:00 Veszprém, Táncsics iskola CoreComm VESC Eötvös DSE ELHALASZTVA
röplabda Női röplabda NB II, 2020/2021 helyosztó 2021. május 22. 16:00 Veszprém, Egyetemi Tornacsarnok VESC PTE TTK 3-0
előző események betöltése