2022. június 28.
//
Levente, Irén névnap

A falvakban is feltámadhat a foci

2021. szeptember 23. 11:56
Szeptember utolsó napjáig lehet jelentkezni a kistelepüléseknek, közösségeknek kiírt alternatív fociprogramra, melyet idén a Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém Megyei Igazgatósága szervez és bonyolít le.

A program célja, hogy lehetőséget biztosítsunk azon kistelepüléseknek, ahol jelenleg nincs szervezett labdarúgás. Ezen településeken jellemzően nincs meg a létszá a nagypályás csapat indításához. Többek között nekik szeretnénk olyan kispályás labdarúgási lehetőséget biztosítani, ahol a részvételhez nincs szükség egyesület alapítására, be tudnak nevezni akár közösségek, baráti társaságok is

- mondta el megkeresésünkre Finta Péter megyei igazgató.

Megtudhattuk, a részvétel ingyenes, nincs nevezési díj, a megyei igazgatóság fizeti a játékvezetői díjat, biztosítja a pályát, a csapatokat csak az utazási költség terheli. Sportorvosi engedély sem kell, hogy valaki pályára léphessen, de a résztvevők az MLSZ révén biztosítva vannak. Annyi a kikötés, hogy a programban csak a versenyengedéllyel nem rendelkezők tudnak részt venni.

Öt korosztályban (6–10, 11–14, 15–18 éves korig és 16 éves kor felett, öregfiúk) lehet nevezni, az alsó korhatár 6 esztendő, a 6–10 év közöttieknél vegyes együttesek is lehetnek, vagyis fiúk együtt focizhatnak lányokkal. A program tornarendszerű lebonyolítású, vagyis ősszel és tavasszal is pályára léphetnek a mérkőzések kispályán, bármilyen borítású játéktéren. A csapatok lehetnek 3+1, 4+1 vagy 5+1 fősek, a nevező csapatok létszámától függően.

A sorozat országos, az első körben 12 megye bekapcsolódását remélik, közöttük van Veszprém is. A program októberben veszi kezdetét, nevezni szeptember utolsó napjáig lehet a megyei igazgatóságon.

vehir.hu

További cikkek

Komárom-Esztergom megye válogatottja jutott az országos döntőbe
Komárom-Esztergom megye válogatottja jutott az országos döntőbe
A megyei amatőr labdarúgó-válogatottak hétvégén rendezett régiós megmérettetésén a veszprémi alakulat a harmadik helyen végzett, így nem jutott be az országos fináléba.
Összecsapnak a megyei válogatottak!
Összecsapnak a megyei válogatottak!
Január 22. és 23. között Balatonfüred és Tihany városa fog otthont biztosítani a megyei amatőr labdarúgó-válogatottak országos tornájának, amelyen az észak-nyugati régió gárdái vívnak majd meg a végső döntőbe való bekerülésért.
Izgalmakkal teli futballmeccseket vívtak a veszprémi egyetemen
Izgalmakkal teli futballmeccseket vívtak a veszprémi egyetemen
A Pannon Egyetem idei kispályás labdarúgó-bajnokságának győztese a Büfészakosok csapata lett. Az esemény a felsőoktatási intézmény és a Magyar Labdarúgó Szövetség együttműködésével valósulhatott meg.
Középiskoláknak szervez tornát az MLSZ
Középiskoláknak szervez tornát az MLSZ
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) a Középiskolai Labdarúgó Program keretében idén is megrendezi a Fair Play Kupát. A szervezők várják a Veszprém megyei intézmények jelentkezését is.
Hosszabbított a piacvezető Ada-Bau
Hosszabbított a piacvezető Ada-Bau
A régió piacvezető nyílászáró vállalata, az Ada-Bau Kft. továbbra is kiemelt partnerként lesz jelen a Magyar Labdarúgó Szövetség Veszprém Megyei Igazgatóságának életében.