Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 21. Dániel
Veszprém
26°C
2024. július 21. Dániel
Veszprém
26°C

Vezetőváltás a V-Busz élén

2021. szeptember 30. 16:33
Benyújtotta lemondását Pálinkás Norbert, a V-Busz ügyvezetője, a helyét Polgári István veheti át.

Október 15-i hatállyal benyújtotta lemondását Pálinkás Norbert, a V-Busz ügyvezetője. A lemondásában az ügyvezető úgy fogalmazott: a V-Busz Kft. létrehozását egy rendkívül előremutató lépésnek tekinti egy európai színvonalú közszolgáltatás kialakításának érdekében, amely új fejezetet nyitott a város életében. 

“Közös erővel, kemény munka árán elértük, hogy az évről évre javuló üzleti eredmények mellett számos mérföldkövet sikeresen teljesítsünk: létrejött egy gyökeresen megújult és modern eszközökkel működtetett közszolgáltatás, valamint egy kiszámítható és biztos munkahely” – állapítja meg a lemondó okiratban.  – “A fejlődés itt nem állt meg, az idei év végén a legmodernebb technológiát képviselő új autóbuszok érkezése méltóképpen zárja le azt a megújítási folyamatot, amely elérhetővé teszi Veszprém számára az európai városok között is egyedülálló szintű közösségi közlekedési közszolgáltatást, amely méltó pillérét fogja adni 2023-ban Európa Kulturális Fővárosának, Veszprémnek.”

Távozik Pálinkás Norbert (fotó: vehir / archív)Távozik Pálinkás Norbert (fotó: vehir / archív)

Mint írta, az átalakítással járó feladatok remek kihívásokat adtak számára, amelyek során rengeteget tanulhatott és egy kiváló csapat részeként dolgozhatott hosszú időn át. A személyes és szakmai fejlődéséhez adódott egy kiváló lehetőség, hogy új területek felé lépjen tovább, ezért hozta meg döntését a lemondásról.

Utódjának Polgári Istvánt választotta meg a közgyűlés, aki október 16-tól öt éven át, 2026. október 15-ig vezetheti a céget. Polgári korábban a Pannonhalmi Bencés Gimnázium gazdasági vezetője volt, majd tíz évig dolgozott a győri városházán, később a Győri Nemzeti Színház ügyvezető igazgatója lett. Innen érkezett Veszprémbe, ahol az elmúlt egy évben a Polgármesteri Hivatal munkatársaként a városi cégek, különösen a V-Busz ügyeit intézte, valamit felelt a Modern Városok Programért is. Tagja volt a V-Busz Felügyelő Bizottságának is – ebben a tisztségében dr. Kónya Norbert váltja majd. 

vehir.hu
további cikkek
Tuzson Bence: eljutottunk oda, hogy Gutenberget és Zuckerberget már együtt lehet emlegetni Tuzson Bence: eljutottunk oda, hogy Gutenberget és Zuckerberget már együtt lehet emlegetni Egy jó kísérletnek tartja, de majd az idő igazolja, hogy valóban működőképes-e az Európai Unió új online szabályzási rendszere Tuzson Bence, igazságügyi miniszter szerint, aki a Századvég nyári egyetemén vett részt Veszprémben. A miniszter az előadásában elmondta azt is, hogy milyen logika szerint lehetne hatékonyabban felvenni a versenyt az online bűnözőkkel, valamint a mesterséges intelligencia adta lehetőségekről is beszélt az államigazgatási munkában. tegnap 23:06 Költözik a V-Busz ügyfélszolgálata Költözik a V-Busz ügyfélszolgálata Megnövekedett az utasforgalom, különösen a V-Bike felhasználók száma nő dinamikusan. A jelenlegi ügyfélszolgálati irodát pedig kinőtte a V-Busz. A szolgáltató az elmúlt években számos észrevételt kapott a kismamáktol, idősebb vagy mozgásukban korlátozott utasoktól, hogy a jelenlegi iroda távol van a buszmegállóktól, nehezen megközelíthető. Az új helyszín kiválasztásakor döntő szempont volt az akadálymentesség és az autóbusszal való kedvező eljutás lehetősége, adta hírül a közösségi közlekedésért felelős szolgáltató. 2024. július 18. 15:55 Mintegy 200 denevér tölti a nyári hónapokat a veszprémi Érseki Palota padlásterében Mintegy 200 denevér tölti a nyári hónapokat a veszprémi Érseki Palota padlásterében Közel száz denevér érkezett április második felében a veszprémi Érseki Palota padlásterébe, ahol a nőstény egyedek és néhány hete született kölykeik a nyári hónapokat töltik. Az „érsekségi denevérek” visszatérő vendégek a közel 250 éves barokk épületben, ezért a Veszprémi Főegyházmegye a várnegyed megújításának munkálatait úgy ütemezi, hogy a védett – fényre és zajra is érzékeny – állatokat ne zavarják, sőt az Érseki Palota díszkivilágítását is módosították. 2024. július 19. 22:35 Az Európai Parlament megválasztotta Von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé Az Európai Parlament megválasztotta Von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe. 2024. július 18. 15:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.