Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A Pannon Egyetem ad otthont a thyssenkrupp mérnöki központjának Veszprémben

2021. október 8. 9:37 // Forrás: Pannon Egyetem
A Pannon Egyetemen alakítja ki veszprémi fejlesztőközpontját a német thyssenkrupp. A vállalat, amelynek magyarországi szoftver- és hardverfejlesztését saját szakterületén a világ legjobbjai között tartják számon, most hosszú távú bérleti szerződést írt alá. Ennek értelmében a nagyvállalat veszprémi szoftver- és hardverfejlesztő központját a Pannon Egyetem campusán fogja működtetni.

A már jelenleg is 30 fővel működő mérnöki központ aktív részese a thyssenkrupp fejlesztéseinek: a budapesti kompetenciaközponttal együtt „okos” elektromechanikus kormányszervót terveznek, amely alkalmas a legújabb vezetéstámogató- vagy önvezető rendszerekkel való együttműködésre. A vállalat fejlesztői ezen kívül ma még nem létező, a távolabbi jövőbe tekintő megoldásokkal is foglalkoznak.
A thyssenkrupp a mostani megállapodás értelmében az egyetem Wartha Vince utcai telephelyére költözik. A központ tervezett, teljes létszáma két év múlva megközelíti majd a 100 főt.  A most aláírt megállapodás lehetővé teszi, hogy e jelentősen megnövekedett létszám számára is megfelelő, modern infrastruktúrát biztosítson majd az egyetem.

"Nagyon örülünk a Pannon Egyetemmel kötött megállapodásnak, hiszen a hosszú távú bővülésnek két alapvető feltétele van: a megfelelő irodai infrastruktúra és a jól működő, nagy szakértelemmel bíró szoftver- és elektronikai fejlesztő csapat. Az "egyetemi élet" nem ismeretlen számunkra, hiszen a ma több mint 1000 mérnököt foglalkoztató budapesti K+F Kompetencia Központunk még kisebb létszámmal szintén egyetemi területen kezdte meg a működését. Az akkori kis csapatból került ki a mai vezetők jelentős része. Ami pedig új, már Veszprémben dolgozó mérnök kollégáinkat illeti, ők máris részt vesznek a vállalati projektmunkában. Úgy látjuk, hogy minden adott a további bővüléshez." - mondta Marc de Bastos Eckstein, a thyssenkrupp Components Tehcnology Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. 

A vállalat idén januárban jelentette be, hogy Veszprémben nyit fejlesztőközpontot, és áprilisban írt alá együttműködési megállapodást a Pannon Egyetemmel, amely lehetővé teszi, hogy az ipari-egyetemi együttműködés különösen intenzív és mindkét fél számára gyorsan hasznosítható legyen. A thyssenkrupp által kiírt hallgatói feladatokra máris érkeznek a diákok jelentkezései. A jövőbeli szoftver- és hardverfejlesztő mérnökök a vállalat veszprémi kollégáival konzultálhatnak a feladatok kidolgozása során. A közvetlen hallgatói programok mellett a thyssenkrupp támogatja az egyetemi oktatást is: a vállalat szakértői szoftverfejlesztés, szoftvertesztelés, és elektronikai hardverfejlesztés területén tartanak előadásokat a jövőben.

"Nem kérdés számunkra, hogy egyetemi képzésünk rangját és jövőállóságát biztosítja, ha a világ vezető nagyvállalatainak K+F szakértői közvetlenül osztják meg hallgatóinkkal tudásukat, tapasztalatukat, vagy akár iparáguk műszaki kihívásait, jövőbeli feladatait. Mindent megteszünk azért, hogy hallgatóink a lehető legtöbbet profitáljanak ezekből a vállalati együttműködésekből. Bízunk benne, hogy hamarosan közös kutatási témák is körvonalazódnak majd a thyssenkrupp-pal." – fogalmazott Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora.

A thyssenkrupp magyarországi K+F E/E (elektromos és elektronikus) központja méltán érdemelte ki a Kompetencia Központ megjelölést a vállalatcsoporton belül. A magyarországi mérnöki központ nem csupán részfeladatokat hajt végre, hanem a kormányrendszerek teljes szoftver- és hardverfejlesztése ebben a központban zajlik az egész nagyvállalat számára. Így a világ szinte bármely pontján működő autógyárban találkozhatunk egy-egy magyar „okos-kormány” fejlesztési eredménnyel.
 

vehir.hu
további cikkek
Bér-, albérlet-, utazási és képzési támogatást kapnak a 30 év alattiak Bér-, albérlet-, utazási és képzési támogatást kapnak a 30 év alattiak A kormány Ifjúsági garancia plusz programja négy pillérre épül: bértámogatásra, lakhatási és utazási támogatásra, valamint átképzésre - ismertette Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára. ma 11:48 Ingyenes európai vonatbérletre pályázhatnak a 18 éves fiatalok Ingyenes európai vonatbérletre pályázhatnak a 18 éves fiatalok Azok a fiatal felnőttek, akik ebben a tanévben töltik be a 18. életévüket, és szeretnék bejárni Európát, kedd déltől két hétig újra regisztrálhatnak az ingyenes, Európa 32 országába érvényes Interrail vonatbérletre - tájékoztatott a MÁV-START. ma 9:11 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra választás 2024 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra Hétfő délelőtt hivatalosan véget ért az a több hónapig tartó politikai egyezkedés, aminek a végén Gerstmár Ferenc LMP-s baloldali önkormányzati képviselő az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért civil összefogáshoz csatlakozott. Ezzel együtt nyilvános lett az a tizenkét fős lista is, amivel elindulnak a júniusi önkormányzati választáson. tegnap 19:20 Irán megtámadta Izraelt, Orbán Viktor összehívta a Védelmi Tanácsot iráni drón- és rakétatámadás Irán megtámadta Izraelt, Orbán Viktor összehívta a Védelmi Tanácsot Iránból több száz drónt indítottak Izrael irányába szombat éjszaka óta. A légitámadások következményeinek értékelésére Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap délutánra összehívta a Védelmi Tanácsot a Karmelita kolostorba. 2024. április 14. 10:36

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.