2021. október 16.
//
Gál névnap

Rajtolnak a röplabdázónők!

A CoreComm VESC szerdán (19.00) a kupasorozatban, míg szombaton (16.00) a bajnokságban is megkezdi NB I-es évadját. A hazai bemutatkozás apropóján a röplabdacsapat vezetőedzőjével, Szokolikné Kalmár Judittal beszélgettünk.

A CoreComm VESC városunk legmagasabban jegyzett női sportcsapata lett azzal, hogy az elmúlt kiírásban kiharcolta a röplabda élvonalban való indulást. A klub vezetősége ugyanakkor korántsem volt egyszerű helyzetben: a szintlépés komoly anyagi felelősséggel járt. Viszont ahogy a város, úgy több cég is örömmel sietett az egyesület segítségére.

Az energetikai vállalat, a CoreComm immár névadóként van jelen a VESC életében, míg a megyei piacvezető online hírportál, a vehir.hu is támogatja a hölgyek versenyeztetését. Az összefogás pedig eredményes volt, hiszen a röplabdások új otthonát problémamentesen hitelesítették a szövetség ellenőrei. A VESC idén így már a Táncsics iskolában szerepel.

Az utolsó simításokat is sikerrel vettük. Hálás vagyok a háttérben dolgozó kollégáknak, akik mindent megtettek annak érdekében, hogy a héten megkezdhessük szereplésünket az NB I-ben. A komplett világítás cseréje mellett a vonalazás is megújult, illetve egy eredményjelző is felkerült a csarnokba. Remélem, a beruházásaink az intézmény nívóját is növelik majd

 – fogalmazott Szokolikné Kalmár Judit, az együttes vezetőedzője.

ASzokolikné Kalmár Judit (archív fénykép)

A VESC igazolások tekintetében sem tétlenkedett az elmúlt időszakban. Két amerikai játékos mellett három magyar röplabdázó érkezett Veszprémbe: Morgan Sherwin, Courtney Huck, Hajós Alíz, Pós Adrienn és Pokó RitaMájusi Dóra viszont elköltözött a városból, Dádzsó Dordzsceren pedig kisbabát vár, kettejükre így nem számíthatnak a bakonyiak.

A csapategység nem bomlott meg. Sőt, talán szorosabb is lett idén. A külföldi játékosaink is könnyedén beilleszkedtek, a magyarok szintén passzoltak a köreinkbe minden téren. Izgatottan várjuk a rajtot mind a kupasorozatban, mind a bajnokságban. Örülök annak, hogy a héten kétszer is hazai pályán bizonyíthatunk. Szeretnénk bizonyítani a szurkolóknak!

 – hangsúlyozta a tréner. Szerdán este (19.00) a debreceni Eötvös DSE gárdája érkezik a Táncsics iskolába a Magyar Kupa első fordulójában. Míg szombaton (16.00) már egy jóval nehezebb derbi vár a hazaiakra, hiszen az NB I tavalyi győztese, a Gödöllő lesz a vendég a bajnoki rajton.

Megtudhattuk, a veszprémiek egyik kulcsjátékosa, Miklós Roxána kisebb hasfalsérülést szenvedett a napokban, viszont ott lesz a keretben mindkét mérkőzés alkalmával.

Szokolikné hozzátette, nem álmodoznak, nem akarják a szurkolókat hitegetni. Tisztában vannak az erőviszonyokkal. A kupasorozat első körét szeretnék sikerrel venni, míg a bajnokságban a bennmaradásra fognak koncentrálni.

A CoreComm VESC hazai mérkőzései ingyenesen látogathatók a 2021/2022-es kirásban. A Táncsics iskola tornatermében azok tekinthetik meg az összecsapásokat, akik rendelkeznek érvényes védettségi igazolvánnyal.

Simon Dani
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
következő események betöltése
röplabda női röplabda NB I, 2021/2022 2. 2021. október 24. 18:30 Budaörs, Városi Sportcsarnok Budaörs CoreComm VESC
röplabda röplabda Magyar Kupa, 2021/2022 2. 2021. október 21. 18:00 Debrecen Eötvös DSE CoreComm VESC
röplabda női röplabda NB I, 2021/2022 1. ma 16:00 Veszprém, Táncsics iskola CoreComm VESC Gödöllő
röplabda röplabda Magyar Kupa, 2021/2022 1. 2021. október 13. 19:00 Veszprém, Táncsics iskola CoreComm VESC Eötvös DSE ELHALASZTVA
röplabda Női röplabda NB II, 2020/2021 helyosztó 2021. május 22. 16:00 Veszprém, Egyetemi Tornacsarnok VESC PTE TTK 3-0
röplabda Női röplabda NB II, 2021/2021 osztályozó 2021. május 15. 16:00 Pécs, TTK Tornacsarnok PTE-PEAC VESC 0-3
előző események betöltése

További cikkek

A Gödöllő ellen kezdi az idényt a VESC
A Gödöllő ellen kezdi az idényt a VESC
Szombaton hivatalosan is visszatér az NB I-be a CoreComm-VESC női röplabdacsapata. A veszprémi hölgykoszorú a címvédő Gödöllői RC ellen kezdi az új idényt.
Várat még magára a röplabdázók idénykezdete
Várat még magára a röplabdázók idénykezdete
A CoreComm VESC hivatalos közösségi oldalán tudatta szurkolóival, hogy a vendég Eötvös DSE elleni szerdai esti kupamérkőzése elmarad. A közleményből kiderült, hogy nem a házigazda kezdeményezte a találkozó halasztását.
Lejátszotta utolsó edzőmeccsét a VESC
Lejátszotta utolsó edzőmeccsét a VESC
A CoreComm-VESC NB I-es női röplabdacsapata a jövő heti bajnoki rajt előtt a MÁV Előre játszotta utolsó felkészülési mérkőzését.
Bizonyításra éhesek a veszprémi röplabdázónők
Bizonyításra éhesek a veszprémi röplabdázónők
A CoreComm-VESC Veszprém legmagasabban jegyzett női csapata lett azzal, hogy kivívta a röplabda élvonalban való szereplési jogot. Igaz, a bajnokság csak októberben kezdődik, de megkerestük Szokolikné Kalmár Judit vezetőedzőt, hogy állnak jelenleg a munkával.
Főtámogatóval kezdi meg az NB I-es idényt a VESC
Főtámogatóval kezdi meg az NB I-es idényt a VESC
A VESC női röplabdacsapata a CoreComm SI támogatásával vág neki az élvonal 2021/2021-es kiírásának. Szokolik Gergely ügyvezetőtől megtudhattuk, a csapat új otthona a Táncsics iskola tornacsarnoka lesz, játékosok tekintetében pedig öt lehetséges érkezővel lehet számolni.