2022. január 27.
//
Angelika névnap

Rajtolnak a röplabdázónők!

A CoreComm VESC szerdán (19.00) a kupasorozatban, míg szombaton (16.00) a bajnokságban is megkezdi NB I-es évadját. A hazai bemutatkozás apropóján a röplabdacsapat vezetőedzőjével, Szokolikné Kalmár Judittal beszélgettünk.

A CoreComm VESC városunk legmagasabban jegyzett női sportcsapata lett azzal, hogy az elmúlt kiírásban kiharcolta a röplabda élvonalban való indulást. A klub vezetősége ugyanakkor korántsem volt egyszerű helyzetben: a szintlépés komoly anyagi felelősséggel járt. Viszont ahogy a város, úgy több cég is örömmel sietett az egyesület segítségére.

Az energetikai vállalat, a CoreComm immár névadóként van jelen a VESC életében, míg a megyei piacvezető online hírportál, a vehir.hu is támogatja a hölgyek versenyeztetését. Az összefogás pedig eredményes volt, hiszen a röplabdások új otthonát problémamentesen hitelesítették a szövetség ellenőrei. A VESC idén így már a Táncsics iskolában szerepel.

Az utolsó simításokat is sikerrel vettük. Hálás vagyok a háttérben dolgozó kollégáknak, akik mindent megtettek annak érdekében, hogy a héten megkezdhessük szereplésünket az NB I-ben. A komplett világítás cseréje mellett a vonalazás is megújult, illetve egy eredményjelző is felkerült a csarnokba. Remélem, a beruházásaink az intézmény nívóját is növelik majd

 – fogalmazott Szokolikné Kalmár Judit, az együttes vezetőedzője.

ASzokolikné Kalmár Judit (archív fénykép)

A VESC igazolások tekintetében sem tétlenkedett az elmúlt időszakban. Két amerikai játékos mellett három magyar röplabdázó érkezett Veszprémbe: Morgan Sherwin, Courtney Huck, Hajós Alíz, Pós Adrienn és Pokó RitaMájusi Dóra viszont elköltözött a városból, Dádzsó Dordzsceren pedig kisbabát vár, kettejükre így nem számíthatnak a bakonyiak.

A csapategység nem bomlott meg. Sőt, talán szorosabb is lett idén. A külföldi játékosaink is könnyedén beilleszkedtek, a magyarok szintén passzoltak a köreinkbe minden téren. Izgatottan várjuk a rajtot mind a kupasorozatban, mind a bajnokságban. Örülök annak, hogy a héten kétszer is hazai pályán bizonyíthatunk. Szeretnénk bizonyítani a szurkolóknak!

 – hangsúlyozta a tréner. Szerdán este (19.00) a debreceni Eötvös DSE gárdája érkezik a Táncsics iskolába a Magyar Kupa első fordulójában. Míg szombaton (16.00) már egy jóval nehezebb derbi vár a hazaiakra, hiszen az NB I tavalyi győztese, a Gödöllő lesz a vendég a bajnoki rajton.

Megtudhattuk, a veszprémiek egyik kulcsjátékosa, Miklós Roxána kisebb hasfalsérülést szenvedett a napokban, viszont ott lesz a keretben mindkét mérkőzés alkalmával.

Szokolikné hozzátette, nem álmodoznak, nem akarják a szurkolókat hitegetni. Tisztában vannak az erőviszonyokkal. A kupasorozat első körét szeretnék sikerrel venni, míg a bajnokságban a bennmaradásra fognak koncentrálni.

A CoreComm VESC hazai mérkőzései ingyenesen látogathatók a 2021/2022-es kirásban. A Táncsics iskola tornatermében azok tekinthetik meg az összecsapásokat, akik rendelkeznek érvényes védettségi igazolvánnyal.

Simon Dani
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
következő események betöltése
röplabda Női röplabda NB I, 2021/2022 11. 2022. február 12. 17:00 Jászberény, Bercsényi úti csarnok Jászberény CoreComm-VESC
röplabda Női röplabda NB I, 2021/2022 10. 2022. február 6. 15:00 Székesfehérvár, Videoton Oktatási Központ MÁV Előre CoreComm-VESC
röplabda Női röplabda NB I, 2021/2022 9. 2022. január 29. 16:00 Veszprém, Táncsicsi Mihály Szakgimnázium CoreComm-VESC Budaörsi DSE
röplabda Női röplabda NB I, 2021/2022 8. 2022. január 22. 17:00 Monor Városi Sportcsarnok Gödöllői RC CoreComm-VESC 3-0
röplabda Női röplabda Magyar Kupa, nyolcaddöntő visszavágó 2021. december 5. 17:00 Balatonfüred Szent Benedek RK CoreComm VESC 3-0
röplabda Női röplabda NB I, 2021/2022 7. 2021. november 27. 19:00 Budapest, Testnevelési Egyetem TFSE CoreComm VESC 3-0
előző események betöltése