Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Bölcsőde épül Balatonalmádiban

2021. október 15. 10:37
A 66 fő ellátására alkalmas intézményt várhatólag jövő tavasszal adhatják át.

Tizenhét hónapja bírálták el azt a TOP-os pályázatot, amelyet még az előző városvezetés nyújtott be, s amely révén immár az új városvezetés égisze alatt nyílhat meg Balatonalmádi első öt csoportos bölcsődéje.

Kepli LajosKepli Lajos

A Bajcsy-Zsilinszky út 29–31. szám alatti két épület, a korábban óvodának helyt adó Kánya villa és a mellette található lapos tetős épület átalakítása már el is kezdődött, csütörtökön pedig dr. Kepli Lajos, Balatonalmádi polgármestere, dr. Konrát Károly országgyűlési képviselő, Beckerné Sabján Ottília, az Almádi Magocskák Óvoda és Bölcsőde intézményvezetője, valamint Kuti Attila, a kivitelezésért felelős Kuti és Fia Építőipari és Szolgáltató Kft. ügyvezetője hivatalosan letették az új bölcsőde alapkövét.

Kepli Lajos elmondta, a beruházás az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával, a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, melyhez az Európai Unió és a Magyar Állam közel 550 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott. A tervek szerint február végére, március elejére a munkálatok be is fejeződnek, és tavasszal ünnepélyesen átadhatják a bölcsődét – tette hozzá Kepli.

Ilyen lesz az új intézményIlyen lesz az új intézmény

Dr. Kontrát Károly szerint nagy szüksége van a bölcsődére: „az elmúlt években Balatonalmádi egy folyamatosan gyarapodó, fejlődő, gazdagodó várossá vált, amelynek a lakossága immár meghaladja a tízezer főt. A kormány is azon az állásponton van, hogy Magyarország jövőjét a magyar gyerekek jelentik, éppen ezért támogatjuk a családokat. Szeretnénk, hogy aki bölcsődébe akarja adni a gyermekét, az ezt megtehesse, eddig azonban erre nem volt lehetőség Balatonalmádiban” – fejtette ki a képviselő.

Kontrát KárolyKontrát Károly

Ezen fog változtatni az új bölcsőde létrejötte, melyet az önkormányzat az Almádi Magocskák Óvoda intézményének többcélú intézménnyé történő átszervezésével kíván működtetni. A György Dénes Általános Iskolával szemben található épület az átalakítás, az akadálymentesítés és a napelemes rendszer kialakítása, valamint a játszóudvar felújítása után 66 fő ellátására lesz alkalmas, ahol 3×14 és 3×12 férőhelyes csoportokat fognak majd kialakítani. Az önkormányzat a projekttól egyben azt is reméli, hogy növekszik majd a gyermekvállalók foglalkoztathatósága.

Bertalan Melinda
Domján Attila
további cikkek
A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. tegnap 15:41 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. 2024. április 23. 21:41 Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. tegnap 8:12 Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba A beavatkozást fogom javasolni holnap a kormánynak – így válaszolt az Index kérdésére Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter arra, hogy szerdán dönt a kormány az üzemanyagárak esetleges szabályozásáról.  2024. április 23. 12:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.