2022. január 25.
//
Pál névnap

Veszprém egyik legsűrűbben lakott részén nyitott Jelenlét Pontot a Karitász

2021. október 16. 14:12
A segítségre szorulók október 18-tól a Haszkovó úti lakótelepen kereshetik a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász munkatársait.

Péntek délután ünnepélyes keretek közt áldották meg és adták át a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász ideiglenes központi irodáját és Jelenlét Pontját a Damjanich utca 3. szám alatt. A segítségre szorulók hétfőtől a vár helyett itt kereshetik a segélyszervezet munkatársait. A felajánlók továbbra is ruhák, tartós élelmiszerek és eszközök adományozásával tudják támogatni a Karitász munkáját.

A megnyitón Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke azt mondta, a megyei önkormányzat számos alkalommal nyújt segítő kezet a Karitásznak, majd a segélyszervezet munkatársait méltatva arról beszélt, ők azok, akik testközelből érzékelik és tudják, hogy az embereken hogyan lehet segíteni. - Az új iroda megnyitásával házhoz jön a segítség Veszprém egyik legsűrűbben lakott részén - hangsúlyozta.

Brányi Mária alpolgármester kiemelte, a Jelenlét Pont megnyitása fontos esemény nem csak a katolikusok, hanem az egész város életében, hisz a nélkülözők élete könnyebbé válhat, ugyanakkor a szolidaritás erős bástyája is lehet a lelki menedékre szorulóknak.

Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója ünnepi beszédében Ferenc pápa gondolatait idézve arról beszélt, az egyháznak az „együttérzés és a közelség egyházává” kell válnia, a Jelenlét Pont ezen gondolat mentén találkozásokra ad majd lehetőséget és megkönnyíti, hogy ez emberek a másik arca felé forduljanak - mondta.

- Az új hely megnyitásával a Karitász közelebb tud kerülni az emberekhez, hisz az előző, várban lévő irodához nehezen jutottak el hozzájuk. A segítségre szorulók mostantól könnyebben találkozhatnak velünk - ezt Szijártó László, a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász igazgatója mondta, majd hozzátette: a Karitász 800 településen van jelen az országban, közel 10 ezer önkéntessel, a főegyházmegyében pedig több mint 40 helyen állnak szolgálatban, 500 önkéntes segítségével.

A hely megáldását követően Udvardy György veszprémi érsek arról beszélt, a Jelenlét Pont feladata, hogy azt hirdesse és valósítsa meg, hogy mindannyiunkban Jézus jelen van, aki vállalja a mi életünket. Hol úgy, hogy szenved velünk, hol úgy, hogy lehetőséget ad arra, hogy másokon segítsünk.

Ge. Á.
Domján Attila

További cikkek

Költségvetési csalás bűntette is felmerülhetett Kész Zoltán 2015-ös kampánya során
Költségvetési csalás bűntette is felmerülhetett Kész Zoltán 2015-ös kampánya során
Tiltott pártfinanszírozás lehetősége is felmerülhetett a 2015-ös veszprémi időközi országgyűlési választás során Kész Zoltán kampánya körül. A PestiSrácok információi szerint a NAV költségvetési csalás megalapozott gyanúja miatt már nyomoz az ügyben, amelynek hátterében Czeglédy Csaba, Gyurcsány egyik közeli embere is feltűnik.
A jövőjükre készülnek az iparis diákok
A jövőjükre készülnek az iparis diákok
Pályaorientációs napot tartottak az Ipari Technikumban hétfőn.
Kortárs ékszerművészek alkotásaiból nyílt kiállítás a Dubniczay-palotában
Kortárs ékszerművészek alkotásaiból nyílt kiállítás a Dubniczay-palotában
A Művészetek Háza 2022-ben változatosabbá teszi kiállítási palettáját: új tematikaként jelenik meg a design és az iparművészet. Az Érintkezések/Contacts a kortárs textil-és ékszerművészek legfrissebb munkáit mutatja be.
Fiatalokkal ünnepelték a magyar kultúra napját a Kossuth utcán
Fiatalokkal ünnepelték a magyar kultúra napját a Kossuth utcán
A magyar kultúra napja alkalmából összeállított programcsokrot adott elő a Petőfi Színház szombat délelőtt a belvárosban.
Orbán: mi, magyarok kulturális expanzióban vagyunk
Orbán: mi, magyarok kulturális expanzióban vagyunk
Mi, magyarok kulturális expanzióban vagyunk, "válság ide vagy oda" - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Magyar Zene Háza átadási ünnepségén, szombaton Budapesten.