2022. május 20.
//
Bernát, Felícia névnap

Veszprém egyik legsűrűbben lakott részén nyitott Jelenlét Pontot a Karitász

2021. október 16. 15:12
A segítségre szorulók október 18-tól a Haszkovó úti lakótelepen kereshetik a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász munkatársait.

Péntek délután ünnepélyes keretek közt áldották meg és adták át a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász ideiglenes központi irodáját és Jelenlét Pontját a Damjanich utca 3. szám alatt. A segítségre szorulók hétfőtől a vár helyett itt kereshetik a segélyszervezet munkatársait. A felajánlók továbbra is ruhák, tartós élelmiszerek és eszközök adományozásával tudják támogatni a Karitász munkáját.

A megnyitón Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke azt mondta, a megyei önkormányzat számos alkalommal nyújt segítő kezet a Karitásznak, majd a segélyszervezet munkatársait méltatva arról beszélt, ők azok, akik testközelből érzékelik és tudják, hogy az embereken hogyan lehet segíteni. - Az új iroda megnyitásával házhoz jön a segítség Veszprém egyik legsűrűbben lakott részén - hangsúlyozta.

Brányi Mária alpolgármester kiemelte, a Jelenlét Pont megnyitása fontos esemény nem csak a katolikusok, hanem az egész város életében, hisz a nélkülözők élete könnyebbé válhat, ugyanakkor a szolidaritás erős bástyája is lehet a lelki menedékre szorulóknak.

Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója ünnepi beszédében Ferenc pápa gondolatait idézve arról beszélt, az egyháznak az „együttérzés és a közelség egyházává” kell válnia, a Jelenlét Pont ezen gondolat mentén találkozásokra ad majd lehetőséget és megkönnyíti, hogy ez emberek a másik arca felé forduljanak - mondta.

- Az új hely megnyitásával a Karitász közelebb tud kerülni az emberekhez, hisz az előző, várban lévő irodához nehezen jutottak el hozzájuk. A segítségre szorulók mostantól könnyebben találkozhatnak velünk - ezt Szijártó László, a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász igazgatója mondta, majd hozzátette: a Karitász 800 településen van jelen az országban, közel 10 ezer önkéntessel, a főegyházmegyében pedig több mint 40 helyen állnak szolgálatban, 500 önkéntes segítségével.

A hely megáldását követően Udvardy György veszprémi érsek arról beszélt, a Jelenlét Pont feladata, hogy azt hirdesse és valósítsa meg, hogy mindannyiunkban Jézus jelen van, aki vállalja a mi életünket. Hol úgy, hogy szenved velünk, hol úgy, hogy lehetőséget ad arra, hogy másokon segítsünk.

Ge. Á.
Domján Attila

További cikkek

Harmincöt éves jubileumához érkezett a Rózsa iskola
Harmincöt éves jubileumához érkezett a Rózsa iskola
Az évfordulót gálaműsorral ünnepelte az intézmény csütörtökön.
Súlyosan megsérült egy gyermek a zánkai Erzsébet-táborban
Súlyosan megsérült egy gyermek a zánkai Erzsébet-táborban
Súlyosan megsérült egy gyermek, akire rádőlt egy rögzített focikapu a zánkai Erzsébet-táborban - közölte az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány csütörtökön
A hadisírok a béke nagykövetei
A hadisírok a béke nagykövetei
Egyhetes munkával tették rendbe a Vámosi úti temetőben található német-magyar második világháborús katonai temetőt magyar és német katonák a Német Hadisírgondozó Népi Szövetség szervezésében. A munkálatok lezárultával csütörtökön ünnepélyesen fejet hajtottak az áldozatok emléke előtt.
Játékokat gyűjt gyereknapra az MSZP-LMP-Párbeszéd
Játékokat gyűjt gyereknapra az MSZP-LMP-Párbeszéd
Tavalyi kezdeményezésük sikerén felbuzdulva az MSZP-LMP-Párbeszéd frakció idén is játszótéri és homokozó játékok gyűjtésébe kezd, amiket gyereknap előtt helyeznek majd ki veszprémi játszótereken.
Születőben a belváros legnagyobb egybefüggő zöld parkja
Születőben a belváros legnagyobb egybefüggő zöld parkja
Az angolszász egyetemek képére alakítják át a Pannon Egyetem környékét, tehát növelik a zöldfelületeket, sportpályákat építenek, bővül a szabadidős lehetőségek sora, de ami az egyik legfontosabb, lebontják a kerítést az Erzsébet-liget és az egyetem területe között. A munka hamarosan elindul, a tervek szerint pedig jövő nyárra elkészül az új kampusz, egyben Veszprém új zöld övezete.