2021. december 3.
//
Ferenc névnap

Veszprém egyik legsűrűbben lakott részén nyitott Jelenlét Pontot a Karitász

2021. október 16. 14:12
A segítségre szorulók október 18-tól a Haszkovó úti lakótelepen kereshetik a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász munkatársait.

Péntek délután ünnepélyes keretek közt áldották meg és adták át a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász ideiglenes központi irodáját és Jelenlét Pontját a Damjanich utca 3. szám alatt. A segítségre szorulók hétfőtől a vár helyett itt kereshetik a segélyszervezet munkatársait. A felajánlók továbbra is ruhák, tartós élelmiszerek és eszközök adományozásával tudják támogatni a Karitász munkáját.

A megnyitón Polgárdy Imre, a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke azt mondta, a megyei önkormányzat számos alkalommal nyújt segítő kezet a Karitásznak, majd a segélyszervezet munkatársait méltatva arról beszélt, ők azok, akik testközelből érzékelik és tudják, hogy az embereken hogyan lehet segíteni. - Az új iroda megnyitásával házhoz jön a segítség Veszprém egyik legsűrűbben lakott részén - hangsúlyozta.

Brányi Mária alpolgármester kiemelte, a Jelenlét Pont megnyitása fontos esemény nem csak a katolikusok, hanem az egész város életében, hisz a nélkülözők élete könnyebbé válhat, ugyanakkor a szolidaritás erős bástyája is lehet a lelki menedékre szorulóknak.

Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója ünnepi beszédében Ferenc pápa gondolatait idézve arról beszélt, az egyháznak az „együttérzés és a közelség egyházává” kell válnia, a Jelenlét Pont ezen gondolat mentén találkozásokra ad majd lehetőséget és megkönnyíti, hogy ez emberek a másik arca felé forduljanak - mondta.

- Az új hely megnyitásával a Karitász közelebb tud kerülni az emberekhez, hisz az előző, várban lévő irodához nehezen jutottak el hozzájuk. A segítségre szorulók mostantól könnyebben találkozhatnak velünk - ezt Szijártó László, a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász igazgatója mondta, majd hozzátette: a Karitász 800 településen van jelen az országban, közel 10 ezer önkéntessel, a főegyházmegyében pedig több mint 40 helyen állnak szolgálatban, 500 önkéntes segítségével.

A hely megáldását követően Udvardy György veszprémi érsek arról beszélt, a Jelenlét Pont feladata, hogy azt hirdesse és valósítsa meg, hogy mindannyiunkban Jézus jelen van, aki vállalja a mi életünket. Hol úgy, hogy szenved velünk, hol úgy, hogy lehetőséget ad arra, hogy másokon segítsünk.

Ge. Á.
Domján Attila

További cikkek

Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke: 36 milliárd forintos kárt is okozhatott a műtrágya kartellezés a magyar gazdáknak
Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke: 36 milliárd forintos kárt is okozhatott a műtrágya kartellezés a magyar gazdáknak
Bige László és cégei akár 36 milliárd forinttal is megkárosíthatták a gazdákat az elmúlt hét évben -mondta Győrffy Balázs, a NAK elnöke péntek délután Veszprémben.
Veszprém Magyarországgal együtt előre megy, nem hátra
Veszprém Magyarországgal együtt előre megy, nem hátra
A legfontosabb kormányzati támogatásokról tartott sajtótájékoztatót Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője.
Az Agórában képzik a kis cukrászsegédeket
Az Agórában képzik a kis cukrászsegédeket
Bonbon készítésre gyűltek össze csütörtök délután a Deák és a Báthory iskola kis diákjai a Veszprém Agórában, hogy egy különleges technika órán vegyenek részt: az intézmény Kis cukrász napközi programjának keretében ugyanis a gasztronómia világába nyerhetnek betekintést, miközben a saját édességüket is elkészíthetik.
Újabb egy héttel meghosszabbítják az oltási akciót
Újabb egy héttel meghosszabbítják az oltási akciót
Újabb egy héttel meghosszabbítja a kormány az oltási akcióhetet, és felkérte az operatív törzset, hogy dolgozzák ki az oltási akciónapok rendszerét országosan - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón.
Hostel, kávézó és múzeumi fogadótér lesz az egykori kereskedőházból 2023-ra
Hostel, kávézó és múzeumi fogadótér lesz az egykori kereskedőházból 2023-ra
Újabb ikonikus épület alakul át és kap új funkciót Veszprém belvárosában a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében. A Jókai 8. szám alatt álló egykori Ruttner-ház egyszerre lesz hostel, kávézó és a várbörtön-múzeum fogadóközpontja.