Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C

Nemesvámosra érkezett az országos koncertsorozat

2021. október 17. 11:26
A település adott helyet a zenészek megsegítésére indult Őszi Hacacáré nevű országos programsorozatnak szombaton.

Augusztus végén indult el az a kilenc héten át zajló, mintegy 130 helyszínt magába foglaló államilag támogatott országos programsorozat, melynek célja a Covid-járvány miatt nehéz helyzetbe került zenei ipar támogatása.

– Az elmúlt másfél évben a személyes találkozások háttérbe szorultak, nem nagyon volt lehetőség összejönni, megünnepelni a közösségi életet, ez pedig mindannyiunkban hiányt keltett – mondta el Ovádi Péter országgyűlési képviselő a rendezvény nemesvámosi állomásán. Az elmaradt koncertek, fesztiválok, búcsúk, falunak pótlására létrejött Őszi Hacacáré viszont most újra lehetőséget teremt, hogy átérezzük, mennyire jó együtt lenni, közösen megélni ezeket az élményeket.

Az országos programsorozattal a szervezők egészen október végéig járják az országot, amelynek részeként az egyes állomásokon esténként ingyenes koncertek várják a látogatókat. Nemesvámoson ezúttal Takács Nicolas, valamint Korda György és Balázs Klári lépett fel.

Nem maradt el azonban a koncertekre való hangolódás sem. „A mi feladatunk az volt, hogy az esti programok előtti idősávot is feltöltsük, tartalmas kikapcsolódást nyújtva az Őszi Hacacáré résztvevőinek” – tudtuk meg Sövényházi Balázs polgármestertől, aki köszönetét fejezte ki a szervezőknek és az országgyűlési képviselőnek, amiért felkerülhettek a programsorozat térképére.

Az egész napos rendezvényre a helyiek termelői és kézműves vásárral, a gyerekeknek fajátékokkal, körhintával, játszóházzal és állatsimogatóval készültek, míg délután a helyi és környékbeli művészeti csoportok mutathatták meg magukat: táncos bemutatóval többek között az Akro Dance, a Ryssa Club és a Lencseszemek Asszonykör, a talpalávalóról pedig a Szentgáli Banda gondoskodott.

Bertalan Melinda
Kovács Bálint
további cikkek
,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből kultúra ,,Ember a rács mögött” - sosem látott kulisszatitkok a veszprémi várbörtön életéből Jövő hét kedden nyitják meg hivatalosan az ,,Ember a rács mögött” című kiállítást a várbörtön falai között, amely eddig sosem látott módon kalauzolja el a látogatókat, bemutatva az elítéltek börtönben töltött mindennapjait.   tegnap 21:36 Támogatási programot hirdet a kormány a civil állatvédő szervezeteknek Támogatási programot hirdet a kormány a civil állatvédő szervezeteknek A kormányzatnak kiemelten fontos terület az állatvédelem, ezért idén is meghirdeti támogatási programját a civil állatvédő szervezetek számára - mondta az állatvédelemért felelős kormánybiztos kedden Nyíregyházán. 2024. március 26. 15:51 #JÓÉJTPUSZIRA várja a veszprémieket Lackfi János programajánló #JÓÉJTPUSZIRA várja a veszprémieket Lackfi János A #jóéjtpuszi-kötet verseit hallhatjuk május 15-én Veszprémben. A Hangvillában fellép Lackfi János József Attila-díjas költő és Szirtes Edina Mókus Erkel Ferenc-díjas énekesnő, zeneszerző. 2024. március 26. 15:20 Szent Mihály veszprémi egyházának történeteit fűzték csokorba Veszprémi Érsekség Szent Mihály veszprémi egyházának történeteit fűzték csokorba Volt idő, amikor több mint száz kolostor működött a Veszprémi egyházmegyében. De IX. Pius pápa is kapott itt termelt somlói bort. A budapesti Mátyás-templom előtti Szentháromság-szobor pedig szintén Veszprémhez köthető. Az érsekség legújabb, hiánypótló kiadványa az egyházmegye ezeréves történetét mutatja be olvasmányosan, Gizellától napjainkig. 2024. március 26. 11:37

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.