Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

Orbán: Legkésőbb tavasszal lesz az előrehozott választás

2008. május 21. 9:56 // Forrás: Echotv.hu-MTI
Legkésőbb jövő tavasszal előrehozott választások lesznek Magyarországon – mondta Orbán Viktor a Népszava szerint azon a keddi, zárt ajtók mögött tartott tanácskozáson, amelyen a Fidesz választókerületi elnökei, polgármesterei, képviselői jelentek meg.

A Népszava szerint Orbán Viktor úgy vélte, megengedhetetlen és megbocsáthatatlan bűn, ha a fideszes és a KDNP-s képviselők hiányoznak a parlamentből.

A lap szerdai számában az áll: a Fidesz elnöke arról beszélt a politikusoknak, nem engedhetik meg maguknak, hogy helyben botrány legyen és abból az MSZP országos ügyeket kovácsolhasson.

Fegyelem és teljes egység

"Azért kértem a választókerületi elnököket és a polgármestereket a találkozóra, mert ma reggeltől a Fidesznek meg kell kezdenie a választásokra való felkészülést (…). Ha valaki itt él az országban, láthatja: nem mehetnek így tovább a dolgok. A változás a küszöbön van, fel kell rá készülnünk, felelős politikai erő vagyunk, a választópolgárok bizalmát élvezve az a kötelességünk, hogy készen álljunk a változásra" – jelentette ki a találkozóra tartó Orbán Viktor a Polgárok Házánál.

A találkozó előtt elnökségi ülést tartottak délelőtt, hétfőn pedig a regionális elnökök gyűltek össze. A tárgyalássorozat egyébként nem rendkívüli, bár bizonyosan egyfajta erődemonstrációnak is szánta a Fidesz.

A Magyar Hírlap értesülése szerint Orbán Viktor a Polgárok Házában ugyanazt hangsúlyozta, mint az újságíróknak. Szerinte számolni kell az előrehozott országgyűlési választással, ezért meg kell kezdeni rá a felkészülést. Tartalmilag a választási program írása tartozik ide, formailag pedig a választókerületek felkészülése. Az elnök arról is szót ejtett, hogy a 2009-es európai uniós kampányt Gyürk András, a Fidelitas korábbi elnöke, uniós képviselő vezeti majd.

Orbán felhívta rá a figyelmet, hogy helyi szinten feszültségek nélkül kell intézni az ügyeket.

Fegyelmezettséget kért, és azt, hogy belső harcok ne legyenek a szövetségben, hiszen csak teljes egységben lehet sikert elérni. Célzott a nagykanizsai polgármester luxusautó-beszerzésére. Szerinte ki lehet még javítani az ügyet, és megengedhetetlennek tartja, hogy miközben országos szinten az olcsóbb államról és a pénzszórás megállításáról beszélnek, van város, ahol éppen az ellenkezőjét valósítják meg.

Beke G. László
további cikkek
Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés választás 2024 Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés Ma indul a választási kampány Magyarországon, és mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz. ma 8:46 Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt VKSZ Zrt Több európai országból is érdeklődtek a veszprémi zöldmegoldások iránt A klímaváltozásra, a biodiverzitásra és az esztétikára is figyelni kell, amikor a városi zöldfelületekhez hozzányúlnak a VKSZ Zrt. kertészei, de mindezek mellett a kísérletezésről sem tettek le azon a 200 hektáron, amiért Veszprémben felel a közüzemi szolgáltató. Ezekre a megoldásokra pedig külföldről is kíváncsiak, csütörtökön összesen hat európai országból érkeztek szakemberek, hogy megismerjék a veszprémi megoldásokat. tegnap 11:49 1% az esély a világháborúra 1% az esély a világháborúra Dr. Resperger István biztonságpolitikai szakértő Háború és béke címmel tartott előadást a Pannon Egyetemen kedden, ahol Tolsztoj művének elemzése helyett sokkal inkább a világ konfliktusos régiói kerültek terítékre. Ukrajnára, az arab térségre és Tajvanra egyaránt kitért az országosan is elismert szakember, miközben a globális atomháború valós fenyegetésének esélyét is számba vette. tegnap 22:43 Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. 2024. április 18. 12:20

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.